· 

Nymåne i Stenbocken, Venus i Skytten, Mars i Väduren.

Stormig inledning på året hörni! Bokstavligen aggressiv. 

 

INTE så konstigt med tanke på att Mars gick in i Vädurens tecken på Nyårsnatten. Vem kände sig lite extra aktiv första veckan på nya året? Ta tag i ALLT och gärna nu och utan någon speciell planering, hehe. Det är Vädurar det. :) Tur väl att någon rusar på och påbörjar en massa, så att något faktiskt händer! 

 

Turligt nog finns det GOTT om jord-energi att backa up Vädurens ibland tanklösa och spontana agerande. med. Nu har vi rekord-många planeter i Stenbockens tecken och dagens Nymåne (Sol och Måne i Stenbocken) sätter en arbetsam och upptagen standard för Januari.

 

Vad är denna standard då? Jo, enormt med åtaganden och ansvar! Så lätt kommer vi inte undan nu, och speciellt inte om man är den lata typen! Dels åtar man sig mycket mer under perioder då det är mycket planeter i kardinala tecken (Väduren, Vågen, Stenbocken och Kräftan) och dels känner man också en viss tyngd och ansvar i att behöva slutföra det man lovar, och på ett så bra sätt som möjligt!

 

Stenbockar tar då inte lätt på saker som bekant, och även om det finns en stor njutning i att slutföra det ena efter det andra, så åtföljs detta av en ständig känsla av prestationsångest och VAD MYCKET det är. I själva verket är allt mycket mindre seriöst än Stenbocks-energin vill ge sken av. Jord-tecken har en tendens att måla upp sina liv och alla sina åtaganden som extremt problematiska och fyllda av saker som behöver lösas ständigt och hela tiden. Det är en intern-grej som jord-tecken är skyldiga till och också lider utav själva i stor utsträckning. När det kommer till kritan, kan allt vara mycket roligare och enklare än man hade tänkt sig, men eftersom jord-tecken inte kastar sig huvudstupa i saker så försiggår mycket planering mentalt och internt innan man skrider till verket, vilket skapar en inre oro och en bild av att det man behöver göra är extremt mycket svårare och mer omfattande än vad det i själva verket ÄR. 

 

Därmed vill jag råda oss alla att helt enkelt FÖRSÖKA lätta på seriositet och tyngd och helt enkelt sluta gräma sig och planera så mycket, och bara GÖRA det man behöver. Så fort vi GÖR något aktivt så spelar vi kardinal energi i händerna, och det gör också att vi känner oss nöjda och glada, och mindre "nedtyngda". Saturnus styr trots allt Stenbockens tecken och då kommer man inte undan från hur allt är ett problem och behöver lösas. Så GÖR och märk väl hur mycket roligare och enklare det var än vad du trodde. Stenbocken har en enorm arbetskapacitet, så det som tar andra mycket längre tid att skapa, kan Stenbocken röja undan på betydligt kortare tid. Gör, gör, gör! 

 

Denna kombination av aktiv, kardinal och upptagen energi skapar förstås också en omgivning som inte bara är stressad över hur mycket som behöver göras, men också påtalar och sprider den inställningen. Därav kan många ha det FULLT UPP på sina jobb redan nu, då alla vill att allt ska göras nu, nu, nu, och speciellt chefer kan ha ganska kort temperament och kräva mycket av sina anställda under Januari månad, och speciellt nu när saker har "legat" över ledigheten. Stressa mindre mina vänner och skrid till verket! Det är det enda som lättar på trycket. 

 

I övrigt rör sig relations-planeten Venus in i Skyttens tecken idag och ökar därmed aktiviteten, men också rastlösheten hos många. Försök att ta det lugnt och slappa i soffan nu. :) Det kommer bli svårt, för det är ingen tid att göra det! Strålande tid att påbörja olika typer av kurser och utbildningar, och helt enkelt beta av det man vill ha gjort, det finns gott om energi till det när man väl sätter igång. Det kommer att gå mycket enklare och snabbare än ni föreställer er!

 

  • Mars i Väduren har energin och handlingskraften.
  • Sol/Måne/Merkurius/Saturnus/Pluto i Stenbocken bidrar med uthållighet och stamina.
  • Venus/Jupiter i Skytten skapar nyfikenhet och rörelse.

 

Så sätt igång! 

 

Alex. 

Write a comment

Comments: 0