· 

GOTT NYTT ÅR: Mars inträde i Väduren, Solen konjunktion Saturnus i Stenbocken och till er som är födda 1989.

Vi avslutar året med ett riktigt bang! Ovanligt med så exakta konjunktioner och så pass omfattande planetariska möten som Nyårsafton 2018 bjuder på. 

Vi har tre stora saker som kommer att påverka gemene man, men framför allt ALLA er som har personliga planeter i följande grader, eller är födda 1989.

 

  • 29-30e graden av Fiskarna, Jungfrun, Tvillingarna, Skytten, Kräftan och Skorpionen.
  • 0-3e graden av Väduren, Vågen, Stenbocken, Kräftan, Lejonet och Skytten.
  • 10-13e graden av Stenbocken, Kräftan, Väduren, Vågen, Jungfrun, och Oxen.

Som ni ser finns det ett flertal återkommande tecken som påverkas på tre olika plan; mest intensivt känns det alltså av för Fiskarna, Kräftan, Väduren, Vågen, Stenbocken, Skytten och Jungfrun.

 

Anledningen till denna påverkan står Mars/Chiron konjunktionen bl.a. för som kommer att avsluta 2018!

 

I allra, allra sista graden av Fiskarna har vi en så kallad "sårad krigare" i form av Mars/Chiron mötet i det all-älskande universalt upplösande Fiskarna som också ansvarar för det absolut sista slutet, avslutet av allt, innan första graden av Väduren som är början på allt. I värsta fall får vissa möta sin dödlighet idag, ett avslut i sitt slag. I bästa fall är det en symbolisk emotionell död av en viss process i just ditt liv, det förgångna går inte längre att hålla fast vid, och det kommer vi bli smärtsamt varse om.

 

Att det sker sista dagen på året, i princip på tolvslaget är otroligt symboliskt för många utav oss, som lovar oss själva att sluta med vissa beteendemönster, situationer och människor vid Nyår. Finns ingen bättre dag att göra det själsligt på än just idag och inte minst ikväll vid midnatt när hela världen samlas för att ringa in ett nytt år. Ett storslaget avslut, om än ett smärtsamt sådant, onekligen. Vad har du lagt för mycket av din tid och energi på, som inte funkar längre?

 

Majoriteten av oss kommer att med smärta i hjärtat inse vilka saker som behöver komma till sitt avslut ikväll/inatt när vi ringer in det nya året. Början på 2019 handlar om högst individuell motivation, den allra råaste styrkan och instinkten som bara går att uppleva, nämligen en Mars som precis särskiljt sig från vår allra innersta smärta (Chiron) och klivit in i en splitterny början (1a graden av Väduren).

 

Drivkraften att förändra, göra och gå vidare kommer att vara mycket stark, men först måste vi möta den sårade krigaren och avsluta dennes lidande. Finns inget att klamra fast sig vid längre efter inatt, säg hejdå till osäkerhet och ovisshet, smärta och självömkan. Du har allt du behöver idag för att gå vidare mot både ny struktur, ny handling och ett nytt jag. Säg farväl en gång för alla till det som gör ont, du är färdig med det, även om det gör ont att inse det. Du är färdig med ditt gamla jag. 

 

Inte utan en viss seriös ton avslutas även detta år. Speciellt för oss som är födda 1989 är detta ett mycket avgörande och seriöst Nyårs-firande. Mina vänner, er Saturn-return står i sin fulla blom, och stärks specifikt idag då Solen står i en exakt konjunktion med Saturnus i 12e graden av Stenbocken. Ni som har personliga planeter i Stenbocken, Kräftan, Oxen eller Jungfrun i dessa grader får helt enkelt ta ansvar för hur ni mår och vad ni firar idag, ni som är dessutom födda 1989 får i ett visst melankoliskt mörker se över era liv som de är idag. För många 89:or blir detta en annorlunda Nyår, inte alls fylld av samma saker som tidigare, utan istället ett tillfälle att se vad ni har åstadkommit under era 20+. Den känslan som bistår denna insikt när ni tittar runt er ikväll är nyckeln till vart ni befinner er i livet just nu. Är du genuint nöjd med vart du är i livet idag? Känner du lycka över den situation du befinner dig i ikväll, människor som omringar dig, är det människor du vill vara med? Firar du på ett sätt, och med folk som gör dig glada, eller finns den en ton av sorg ikväll? Ta känslan för vad den är, den visar vägen till vad du behöver förändra i ditt liv till nästa år. 1989:or, detta är er första och seriösa chans att på allvar vända livet, och vända livet till något som ger er glädje och lycka, istället för att trava på i samma gamla spår som ni har gjort senaste 10 åren. 

 

Om du tittar runt dig och känner att du är på precis rätt plats idag, GRATTIS, du genomgår just nu en stabilisering av ett liv som du har valt och som du kommer fortsätta att ha åtminstone de kommande 7 åren. Du har gjort alla rätt. 

 

Ni som känner att ert firande och beteende är utdaterat eller kantat av tunga känslor, ni ska veta att det är en tydlig vägvisare att ert liv behöver förändras och att ni inte är där ni behöver vara.

 

Så det allra viktigaste idag och ikväll, VAR MED I KÄNSLORNA, notera VAD du känner och definiera känslan (Stenbocken behöver trots allt definition), sätt ord på den, sätt den gärna i ett fack. Famla inte i blindo och tryck inte ner det som kommer upp. Om du känner sorg, fråga dig varför? Varför är du inte där du vill vara, och vart vill du vara? 

 

Nyårsnatten och dagen är inte ett bryfritt firande i år med fokus på att ha roligt och släppa loss, det är en tid för utvärdering i alla högsta grad (för er som är planetariskt berörda alltså, alla utan undantag som är födda 1989 eller har planeter i ovan beskrivna tecken). En utvärdering av våra inre smärtor, våra djupaste önskemål, vår livssituation och vår väg framåt är nödvändig ikväll och inatt. Det som skaver idag är en karta för vägen framåt. För när Mars väl äntrar Väduren under Nyårsnatten har vi en helt ny cykel på 2 år att använda oss utav för att vända dit vi behöver, eller förstora och förankra det som du redan skapat. Titta runt dig ikväll, känn efter ordentligt, och vinka av 2018 och alla dess misstag eller resultat. Nu är det dags att bygga om eller bygga vidare!

 

Gott nytt år på er mina vänner, jag finns alltid med er.

 

Alex.