· 

Sista veckan på året 2018

Och så var vi där igen, vid årets slut. Ännu ett år. Det är varje år overkligt hur snabbt tiden går och hur snabbare den upplevs för varje år som går.

 

Planeterna rör sig lika snabbt som vanligt får man hoppas. :) 

 

2018 kan summeras som året då allra flesta planeter var retrograda under någon period, året då det var allra flest retrograda planeter, och året då vi har haft mest tid att reflektera, återvända och förändra någon struktur i livet. Vi har helt enkelt fått extra tid och påtagande behov att styra om, gå tillbaka till, göra om, göra rätt och bryta gamla mönster på något sätt. Det har onekligen retro-planeterna sett till. 2018 var också året då vi fick nosa på stora förändringar i världen och personligt, som kommer stå mer eller mindre färdiga att förändras på riktigt i början av 2020. Stor-spelare som Uranus bytte tecken till Oxen efter en nästan 8 år lång period i Väduren (sist den gick in i Oxen var 1935 och det var ingen höjdar-tid historisk sett). Saturnus bytte tecken till Stenbocken där den sist var 1989 (också ganska omvälvande år politiskt), och långsamma asteroiden Chiron gick in i Vädurens tecken, där den sist var 1958. Den här typen av långsamma transiter är mycket omfattande och skapar mycket förändring hos människan, på individ och global nivå, när långsamma planeter byter tecken. Så väntar er ett mycket föränderligt 2019! 

 

Jupiter rörde om i grytan med sin rörelse i Skorpionen och ger oss nu lite ljusa utsikter i form av sin genomgång av Skyttens-tecken. Men det är bara temporärt. :) 

 

2018 har varit ett omvälvande år på många sätt, för många människor, för många länder och för världen i sig. Och det kommer att fortsätta vara omvälvande, fram tills brytpunkten 2020, och fortsatt in på RIKTIGT in i Aquarius-age när långsamma Pluto byter till Vattumannens tecken år 2023. Därefter kommer ingenting att bli sig likt igen, det kan jag lovar er. Men till dess är det långt, även om jag misstänker att jag likt förbannat kommer sitta här i December 2022 och förundras över hur snabbt tiden går. 

 

Vad har vi på planet-tapeten just nu då? 

 

Julafton bjuder alltid på Solens inträde i Stenbockens tecken och tenderar därmed att skifta vårt personliga fokus från önskemål och visioner (Skytten) till hårt arbete och höga ambitioner (Stenbocken). Januari är alltid en månad kantad av nya mål, personlig förändring och ambitioner, och man kan ju tro att det har med Nyåret att göra, men det är faktiskt också Stenbockens roll i det hela att tvinga oss ut på nya höjder och höja ribban varje år för vår egna personliga utveckling. 

 

Vi hade nyligen en Fullmåne (22a Dec), som jag spektakulärt nog fick erfara i en öknen under bar himmel. Och astrologiskt var den spektakulär också. Stark Sol i Stenbocken, stark Måne i Kräftan bidrog med dynamiken kring behöver och måste, samt vill ha och kan få. Ett bra tillfälle att sätta nya mål som fokuserar på hur man tar hand om sig själv på mest givande sätt och ger sig själv den kärleken och de förutsättningar man behöver för att lyckas nå sina ambitioner och mål. Utan att ta hand om sig själv och tillgodose ens behov kan man heller inte klättra högt och länge. Det tror jag alla insåg under helgen, vissa mitt i jul-stressen, vissa annorstädes, men oavsett om man jobbade eller var ledig, så kom tanken "hur tar jag hand om mig själv?", och den konkretiseras och kommer fortsätta att göra så under Solens tid i Stenbockens tecken under Januari. Du bestämmer över din egen väg i livet, så välj en sådan som gynnar dig och ditt välmående till max. Gör det du kan för att förändra din vardag till en sådan som får dig att må som bäst. Gör det du kan. 

 

Denna vecka bjuder också på ett härligt möte mellan en stationär Merkurius och Jupiter i Skytten, som fullkomligt öppnar upp tankevärlden för oss, och lämnar inget ont att önska till någon. Det är svårt att vara pessimistisk i dessa tider, och att skapa sig en önskelista på saker man vill inför nästa år kan vara en bra aktivitet denna vecka. Önska dig det du vill. Det kommer att inträffa om du lägger manken till. Jupiter är här för att ge oss möjligheternas gåva under sin tid i Skytten, så det du tänker nu kan mycket väl blir verklighet inom kort. Våga tänk stort, och våga ta dig tiden att tänka! Titta runt dig idag och kommande dagar, och fråga dig själv, vad önskar jag mig från livet? Dreams come true, och speciellt när Jupiter befinner sig i Skytten. Tankar blir verklighet, speciellt när Merkurius befinner sig i konjunktion med Jupiter i Skytten och stöttas av en ambitiös Stenbocks-Sol.

 

Att få tårar i ögonen och vara på bristningsgränsen känslomässigt är inget som bör förvåna någon heller med en Mars i Fiskarna nära Chiron, samt Venus i Skorpionen. Det är mycket medlidande, ömhet, kärlek och mjukhet som svävar i luften under kommande dagar. Väldigt fint att få det under Jule-tider om ni frågar mig. Titta runt dig igen, vad får dig att känna som starkast? Vilka människor får dig att känna som mest? Vilka sorts känslor är det? Låt känslorna flöda. Bakom all julmat, alla klappar, all planering och allt det vi gör finns en känsla och ett varför till människor och situationer vi befinner i oss just nu. Vad är din känsla? Möt den. Utvärdera den, och bestäm dig för hur och vad du vill känna. Det du inte kan kontrollera kan du möta i vitögat och inte gömma bakom granen, glöggen och klapparna.

 

Så sammanfattningsvis, vad gör vi sista veckan i 2018? 

 

Vi drömmer stort, vi visualiserar och sätter mål och ambitioner, och vi känner djupt och mycket. För oss själva, för varandra och för världen.

 

God Jul, från mig till er, Alexandra. 

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Louise E (Tuesday, 25 December 2018 09:48)

    Alltid 10p på dina analyser. Tack för detta året, men det skall bli skönt att vända blad & energier faktiskt ;-) GOD JUL!