· 

Mars konjunktion Neptunus i Fiskarna

I väntan på nästa del av astro-yogan vill jag uppdatera er om det planetariska läget just nu. Någon som gråtit mycket på senaste? :)

 

Anledningen till det är den påtagliga planetens Mars nära läge till planeten Neptunus, båda just i tätt, tätt i Fiskarnas tecken. 

 

Att säga att Mars inte kommer väl till hands i Fiskarna är att säga för lite.  Förmågan till handling, någon form drivkraft och motivation är svårt att hitta just nu. Drömmarna ter sig diffusa och handlingarna likaså, om det nu blir någon handling, vilket kräver stora energi-resurser och disciplin. Mars energi i Fiskarna är följsam, varm och kreativ och den har en stor kapacitet att komma på idéer, men det stannar ofta där. Att planera något eller skapa en struktur är inte denna placerings starka sida, vilket skapar handfallenhet i de allra flesta fall. Därför är det heller ingen idé att hoppas för mycket på action eller klandra sig själv om man inte får något gjort.

 

Konjunktionen med Neptunus förstärker detta x 3 (stark Neptunus i hemmatecknet Fiskarna), och är det någon nytta man kan dra av denna aspekt som håller i sig under nästa vecka också, så är det den kreativa ådran. Även om du vanligtvis inte ser dig själv som en kreativ person, plocka upp en penna eller pensel, sjung en sång eller skapa något du känner för. Med betoning på "det du känner för". Så fort du sätter igång kommer den kreativa processen flöda av sig självt. Den här tiden är också bra att begrunda empati och medlidande gentemot andra. Det gör mig glad att Mars passerar Fiskarna under Julen detta år. Jag är innerligt övertygad om att vi behöver förstå och känna hur skevt vi spenderar just denna högtid och hur mycket mer vi kan göra för vård Jord och människorna på den. Fiskarnas tecken är det tecknet som känner av och förstår detta allra, allra mest, så är det något  du kan använda din drivkraft till just nu, så är det att på något sätt bidra med hjälp eller förståelse till andra och samhället, eller åtminstone förstå vad vi kan göra för att hjälpa oss själva på denna planet. 

 

Denna konjunktion mellan Mars och Neptunus kan också tyvärr spela ut sig på mindre trevliga sätt, i form av överdriven berusning, rent missbruk av olika slag, och också en känsla av att vara överväldigad av just känslor. Ni med planeter i 15-20e graden av Jungfrun, Tvillingarna och Skytten tar emot kvadraturer från denna konjunktion och kan således känna er extra frustrerade och handfallna. Mars är faktiskt i Fiskarnas tecken exakt fram tills Nyårsdagen, och kommer på sista graden och sista dagarna av året ställa sig i en konjunktion med asteroiden Chiron, vilket tveklöst kommer att dra upp en hel del gamla sår och ogenomarbetade beteenden för många utav oss. Dessutom finns risk för problem om man återigen berusar sig för mycket, så låt Nyårsfirandet vara en lugnare afton, och fokusera på vad du känner och varför. Vart kommer smärtan ifrån? Jobba igenom den, möt den, och låt den flöda. Det är det bästa man kan göra. 

 

När Mars går in i Väduren den 1a Januari står vi inför en hektisk och aktiv månad, fylld av vågade beslut och snabba framsteg. 

 

Asteroiden Chiron börjar röra sig framåt idag, och det är alltså återigen dags att också röra sig framåt med den inre smärta och problem som du upplever. Att diskutera dina problem och smärta är det bästa sättet att släppa det gamla, och bearbeta allt du behöver. 

 

Både Merkurius och Venus befinner sig i Skorpionens tecken, båda har nyligen börjat röra sig framåt från sin retrograda fas, vilket accentuerar förmågan till bearbetning och dessutom djup sådan. Just nu är överlag en mycket emotionell och djupgående tid för att möta sitt inre och egna processer som kräver att inte bli sopade under mattan. Vi har mycket lite energi i luft-tecknen, vilket kan innebära att det är svårt att pin-pointa och hitta ord för att beskriva sina känslor. Kommunikationen till andra kan i mångt och mycket bli lidande, så använd istället känslouttryck för att dela med dig till andra. 

 

Handling och planerande är inte huvudsysslan, så rikta din energi mot dig själv och dina känslor istället. Vad känner jag? Varför? Vad gör ont? Vad drömmer jag om? Hur kan jag låta dessa känslor komma ut i en kreativ kanal?

 

Låt kreativiteten flöda och våga möta dina känslor i enrum med dig själv. Stäng inte av och håll dig inte upptagen, utan tillåt att djupdyka i ditt eget inre, även om det gör ont.  

 

Med detta vill jag önska er en trevlig Söndag och andra advent! 

 

Kärlek, Alex.

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Mary (Sunday, 09 December 2018 15:54)

  Så bra skrivet! Du sätter ord på känslorna inombords ❤️�

 • #2

  Maria (Sunday, 09 December 2018 19:52)

  Haha! Jag har gråtit hela veckan! Nu fattar jag varför. Tack!

 • #3

  Paulina (Tuesday, 18 December 2018 13:01)

  Åh men alltså ja! Är i världens gråtdimma, får inte gjort någonting. Måste tvinga mig själv till allt. Tack för förklaringen <3 Ska se vad jag kan hitta för kreativ outlet..