· 

Astro-Yoga och Veckoprognos 4-12 November 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vilken vecka vi har framför oss! Äntligen lättar stämningen när både Venus, Merkurius och Jupiter rör sig UT ur Skorpionens tecken, och som många av oss längtat! Bort med den tunga och besatta av att hitta svar stämningen.  På Tisdag har vi bara Solen kvar sig i Skorpionen, vilket är en årlig företeelse som inte påverkar lika stora massor av människor i lika stor utsträckning. Men än är det inte över! 

 

Venus retro har backat in i Vågen och vi är FÄRDIGA med vår utvärderingsprocess, hur många saker, människor och beteenden rök för dig denna vecka? Det går inte att hålla tillbaka, eftersom man väldigt tydligt känner vad man behöver och inte behöver ha kvar i sitt liv, och blir illa tvungen att agera på det. Även om Venus i Vågen ofta drar sig för att säga sanningen eller försöker linda in sin sanning för att bibehålla allt och alla i tiptop skick, så är det också ett kardinalt tecken, och när det väl bestämmer sig är på det klara med vad det vill och inte vill, och agerar iskallt på det. Speciellt med oppositionen till Uranus som Venus står i just nu och kommer göra så ett par dagar till, så är det en HEL DEL relationer, saker och beteenden som helt sonika försvinner ur ens liv, utan att man kanske var beredd på det (även om det är en själv som initierat beslutet, kan det beslutet ha kommit plötsligt och oväntat även för en själv). Däremot ska man inte tjoa och tjimma över att Venus är ute ur Skorpionen, eftersom den återvänder dit från allra första graden omkring den 1a December och då vi kommer börja återuppleva och återvända till de ca två veckor av det som skedde de sista två veckorna i Oktober, så än är det inte över! Mer om det när det närmar sig, nu kan vi väl istället njuta av att få gå ut och lite roligt och träffa lite nya människor? 

 

Det absolut största som jag personligen är helt lyrisk över, det är att Jupiter byter tecken till Skytten efter ett HELT år i Skorpionen. HÄR skrev jag om hur året med Jupiter i Skorpionen kommer att bli, bl.a. detta: 

 

"Oavsett hur det ser ut i världen så kommer varje enskild individ i slutet av denna transit att kliva ut på andra sidan med en djup förändring i sig själv, som har tillåtit en att skapa en ny "del" av sig själv, en permanent transformation."

 

Säg mig den som inte till fullo behövt möta sin egen skugga sedan Oktober 2017 då Jupiter klev in i Skorpionen? Beroende på HUSET (se föregående inlägget) som Jupiter berörde i ditt horoskop så är det detta område i livet som har genomgått störst transformation, och självklart har du behövt möta dina allra mörkaste delar, värderingar, tron och upplevelser av dig själv. Skorpionen lämnar inget orört eller undansopat.

 

Nu gör alltså Jupiter sin sista grad (30°) i Skorpionens tecken och kommer inte återvända dit på TOLV år, det är en stor förändring hörni. Denna inre transformation som du genomgått i ditt liv är nu alltså redo att möta alla världens hörn (fysiskt och mentalt), allas blickar, erfarenheter och berättelser. Tid för att bygga på en ny kunskap och skapa dig själv en ny tro på livet utifrån den skuggan du har behövt möta senaste året är här. Jupiter i Skytten är en alldeles utmärkt placering eftersom Jupiter naturligt styr Skyttens tecken och bådas kvalitéer handlar om att med en stor tro och optimism vidga sina vyer och utbyta erfarenheter med resten av samhället, samt öppet och entusiastiskt berätta om och röra sig mot sina mål. Detta är ett högst socialt tecken som dessutom VÅGAR det utan några som helst tveksamheter. Vad kan gå fel?, tänker Skytten. Denna energi vågar göra, det vågar vara öppen med sina åsikter, det är vänligt och öppet inställt till alla och det vågar inte minst tro det bästa om sig själv och sin egen förmåga. Skyttar sitter inte hemma och kontemplerar egna och andras intentioner så som Skorpioner gör. Skyttar är out there och utforskar sina och andras intentioner med en aldrig sinande tro och glädje om det bästa av utfall. Härlig push, eller hur? 

 

Detta förstärks också av en generellt sett positiv outlook på sin situation med hjälp av Merkurius inträde i Skytten som också lyfter sinnet rejält, och snart stöttas av Jupiter där. Inom väldigt kort tid kommer INGETING verka omöjligt, och det som känns omöjligt driver en bara till att hoppas på det bästa and go for it ändå, Skytten hittar alltid sätt att anpassa sig för att nå sina ambitioner. Stort tryck och behov av förändring, att röra sig framåt mer aktivt än tidigare och framför allt kanske byta miljö eller livsstil (utbildning eller jobb) kommer helt klart Skyttar och Tvillingar att uppleva allra främst. Ni med planeter i Skytten kan rent av skatta er lyckliga, då Jupiter rör sig genom Skytten ett år på varje 12 år av ert liv. Det är en tur-stämpel utan dess like. Jungfruar och Fiskar däremot kan här hamna i konflikt-fylld situation då Jupiter kallar på aktiv och obekymrad handling, medan varken Jungfrun eller Fiskarna som står i kvadratur till Skytten känner sig särskilt naturligt lagda för sådana äventyr, och forsätter tveka på var sitt håll, även om båda tecknen blir utmanade till att ändå göra något åt sin situation, men det är inte alls en lika enkel push för dem. 

 

Mer förmånlig och bekant energi kommer också eld-tecknen Väduren och Lejon att beröras utav, speciellt för er som har planeter i första graderna av dessa tecken. Saker kommer flyta på rätt bra för er helt naturligt när Jupiter rör sig in i Skytten i början av nästa vecka. 

 

Inte minst har vi nästa stora skifte och det är att Mån-Noderna har skiftat tecken-axis till Kräftan/Stenbocken. I början av 2017 rörde sig Mån-Noderna in i Lejonet/Vattumannen och har styrt upp en massa frågor kring den individuella och ibland egoistiska handlingen kontra vad som gynnar den större massan och driver framåt mass-innovation. Dessutom har både Lejon, Vattumän, Oxar och Skorpioner genomgått ödesdigra förändringar i sina personliga liv när Mån-Noderna rörde sig i dessa tecken sen början av 2017. Norra Noden (ens framtid) kommer nu alltså att börja beröra alla som har planeter i sista graderna av Kräftans tecken och börja utmana er förmåga att sträva mot ert öde och karmiska väg i livet, likaså kommer Södra Mån-Noden (ens förflutna) beröra alla som har planeter i sista graderna av Stenbocken och peka på ert förflutna och det som ni har genomlevt fram tills nu, samt hur det förflutna kan integreras med Kräftans egenskaper av att ta hand om sig själv, istället för att hårt klappa vidare mot sina mål, kosta vad det kosta vill. Detta börjar som sagt med att påverka er som har planeter i sista graderna av Kräftan/Stenbocken eftersom Mån-Noderna rör sig motsols genom Zodiaken, men fram tills 2020 när dessa lämnar för att gå in till Tvillingarna/Skytten kommer ALLA Kräftor och Stenbocken genomgå stora förändringar i sitt liv.

 

På ett större plan innebär detta skifte en balans-gång mellan den kapitalistiska snurran som samhället är strukturerat på, kontra hur man tar hand om varje enskild individ och dess personliga behov. Vi som samhälle kommer ännu mer att tvingas möta problematiken kring vad pengar, status och framgång innebär i förhållande till varje individs behov av emotionell och basal trygghet (dvs dem som inte har framgång och pengar). Det är tydligt att vi lever i en värld där pengar och status är något som driver den framåt, och där pengar och jobb ses som en naturlig ambition för alla. Vi har till följd av detta också börjat se resultatet som visar sig i att både människor, djuren och naturen plågas då deras trygghets-behov är starkt åsidosatta till förmån för framgång, pengar och status (fattigdom och svält i många delar av världen, samt den miljö-påverkan som produktion bidrar med för att den hårt arbetande Stenbocken ska ha råd med sitt stora hus krasst sagt). Detta är en typisk motsättning för just Stenbocks/Kräft-axisen. Sträva efter egen personlig framgång oavsett vilka lik man kliver över eller göra avkall på sin egen framgång för att tillgodose andras basala trygghet?

 

Båda tecknen är dock av kardinal kvalité så det blir mer "action" än det var med Lejonet/Vattumannen. Jag ser en fortsatt dissonans och uppror mot hur det mål och resultat-orienterade samhället bryter mot mångas grundbehov av trygghet och säkerhet, och hur pass starkt vi kan göra våra röster hörda för att förändra det under denna period. Mest involverade i denna process blir förstås Kräftor och Stenbockar men också de andra två kardinala tecknen, Vågen och Väduren. Denna transit av Mån-Noderna kommer att hålla i sig till Juni 2020 och då ska ni se att det kommer vara början på att det blir rejält rört om i den grytan som samhället och dess struktur idag utgör och hur vi har byggt upp det, samt dess konsekvenser. 

 

Något annat som jag  vill berätta om är möjligheten av få komma på en work-shop som jag kommer att hålla på Yogansa i Stockholm den 10e November, nästa Lördag. För dig som är astrologi-intresserad, är detta ett guld-tillfälle att lära dig grunden i hur den fysiska kroppen hänger ihop med de 12 stjärntecknen och dess styrande planeter, samt hur din egen ansamling av energi påverkar din fysiska kropp och din hälsa. Inte minst får du reda på vilka övningar DU behöver ha med dig i vardagslivet för att hålla din kropp frisk och stark. Till exempel att Vågar ökända för svaga länd-ryggar! Så kom och lär dig hur du ska hantera din egen kropp och hälsa utifrån astrologin. Jag kommer utgå från Ascendent, Sol och Mån-placering under denna workshop, och vi arbetar i större grupp där vi går igenom hela Zodiaken och hela kroppen, samt tränar på yoga-positionerna som motsvarar det du behöver stärka. 

 

Inga förkunskaper om vare sig yoga eller astrologi behövs, så kom och träffa mig personligen och passa på att ställa lite astro-frågor och prata med mig. Skulle vara så kul att få träffa er! Priset är 200 kr för ca 2 h och det är ett kap. 

 

Klicka HÄR för att boka in dig, vilket man med fördel gör på förhand, då platserna är begränsade och börjar lida mot sitt slut.

 

Här hittar du allt info du behöver om eventet, inklusive tid, adress och beskrivning. 

 

Hoppas vi ses där, det kommer att bli väldigt informativt och roligt!

 

Trevlig Söndag på er, Alex.

Write a comment

Comments: 5
 • #1

  Jaana (Sunday, 04 November 2018 17:46)

  Jag som har sol-asc i skorpionen har haft ett ganska jobbigt år. Har genomgått ganska stora förändringar. Hoppas sannerligen att det kan bli lite ljusare och lättare framöver?!

 • #2

  Linnea (Sunday, 04 November 2018 20:15)

  Hej!
  Min pappa är stenbock och jag är tvilling. Det känns som att han inte förstår sig på min personlighet eller uppskattar mig. Jag är på många sätt hans motsats, jag är kvick, pratar mycket och har mycket idéer och projekt för mig. Men ibland känns det som att han tycker att jag bara är jobbig och omöjlig att förstå sig på. Han suckar alltid åt mig och får mig att känna mig dålig. Enligt honom handlar allt om att göra karriär tror jag men mina värderingar handlar inte om det. Jag är väldigt nöjd med var jag är i livet men det känns som att han tycker att jag misslyckas och borde haft ett mer välbetalt jobb. Är det vanligt att tvillingar och stenbockar har svårt att förstå sig på varandra?

 • #3

  Alexandra Alvis (Monday, 05 November 2018 17:09)

  Janna: det är en svår individuell bedömning att göra, tyvärr. Boka gärna in en konsultation med mig så kan jag besvara dina frågor. Mejla mig på astroalvis@gmail.com om du är intresserad.

  Linnea: det är ingen överraskning att du nämner just den problematiken! Tvillingarna och Stenbocken står naturligt i en så kallad quincunx-aspekt till varandra som ger två helt olika perspektiv på inställning till livet och värdering av vad som är viktigt. Dessa två tecken har mycket att lära sig av varandra! Tvillingarna kan gott behöva det fokuset och förmågan till ansvar och slutförande som Stenbocken representerar samt Stenbockens förmåga att strategiskt nästla in sig i rätt miljöer för att nå sin typ av "framgång". Stenbocken kan av Tvillingarna lära sig att luta sig tillbaka mer och ta livet på mindre stort allvar, eftersom det ju bara är ett liv och man bör njuta utav det istället för att tillgodose andras uppfattning om vad man bör och inte bör. Det är en aspekt som skapar utmaningar men som i en förstående och villig kombination lär varandra specifika beteenden som naturligt känns främmande för den andre.

  Däremot är så klart dynamiken mellan dig och din pappa mycket mer djupgående än så, beroende på hela era horoskop.

 • #4

  Linnea (Thursday, 08 November 2018 15:01)

  Okej, jag förstår. Jag känner dock inte igen mig i att inte ta livet på stort allvar jag tar allvarligt på livet, haha. Jag är väldigt målfokuserad och planerar för mina prioriterade mål in i minsta detalj, tänker ut alla möjliga saker som kan gå fel på vägen och hur jag isåfall skulle lösa situationen. Jag arbetar fullt ut mot mina mål och ser till att slutföra det som är viktigast för mig till varje pris.

  Kollade på någon sida som hette "astroguide.se" och fick fram att jag har min måne i vågen, ascendenten i jungfrun, venus i tvillingarna, mars i oxen, Jupiter i stenbocken och Saturnus i väduren. :)

 • #5

  Alexandra Alvis (Thursday, 08 November 2018 16:38)

  Jag beskrev snarare förhållandet mellan just Tvillingarnas och Stenbockens tecken generellt, sen är det förstås individuellt vilka andra placeringar i horoskopet som väger upp och skapar dynamiken en själv och andra emellan.