· 

Fullmåne 24/10 Skorpionen-Oxen 2018

Solen och Venus retro i Skorpionen ställer sig i en exakt opposition med Månen och Uranus i Oxen idag. 

 

Den här Fullmånens tema är helt klart känslor, sanning och relationer, och att släppa taget om dessa! Plötsliga insikter som påverkar egot kring känslor och relationer och ens attityd mot dem är också som kommer vara på tapeten i dagarna. 

 

Vi har arbetat med en Venus retro de senaste veckorna och troligtvis på ett högst smärtsamt och ärligt sätt byggt upp någon form av förståelse för vad vi vill ha kvar i vårt liv och inte, och denna vecka och Fullmånen är tiden då känslorna spiller över i brutal ärlighet och plötsliga uppbrott och avståndstagande från människor, situationer och beteenden är ett resultat av detta. 

 

Det behöver inte alltid handla om uppbrott från en respektive, inte alls. Venus/Uranus som är centrala i denna Fullmåne är inte bara kärleksrelationer, det är också ens fritid, ens vanor, ens pengar, ens relation till sig själv, ens hobbies och ens förmåga till värdering = vad tycker jag om och inte, vad står jag för eller inte, vilka beteenden, människor och situationer släpper jag in i mitt liv och i mitt välmående. Det behöver således inte blankt handla om uppbrott från en partner, utan det kan handla om uppbrott från en dyr eller destruktiv vana eller ett mönster där man skuldbelägger sig själv, har ljugit inför sig själv, osv. Med Skorpionens tunga ansamling har ALLT kommit upp till ytan. Säg mig, vem har inte gråtit de senaste veckorna över ett gäng smärtsamma, men sanna insikter? Vem har kunnat undgå att vara sann mot sig själv?

 

Ett exempel på en situation som inte är kärleks-relaterad (för det tjatas mycket om uppbrott under Venus retro och även om det är vanligt är det långt ifrån det enda Venus retro handlar om) är en person som under Venus retro i Skorpionen har kört fast i att ens fritidsnöjen och det "roliga" i livet förankrar sig endast i nöjen som kostar pengar. När finanserna sinade under hösten, blev personen ställd inför en period av utvärdering av sin egen fritid och hur den kan bli meningsfull på ett annat sätt, då det inte längre gick att gömma sig bakom kulisserna av dyra nöjen. Här behöver personen möta sanningen i att behöva omvärdera både sina intressen, sin fritid och en stor värdering av sig själv i förhållande till pengar och njutning. 

 

Många som är ensamma under den här tiden lär sig att bygga ett förhållande till sig själv, för att inget annat val ges. Gör det lika ont som ett uppbrott? Om det är inte vad en vill i livet, så ja. 

 

Dagens Fullmåne och veckan ut är alltså kulminationen på den första perioden av Venus retro där utvärdering av sin situation har varit central och väldigt djupgående kring vad som skapar välmående och trygghet i ens liv. Mot slutet av veckan rör sig Venus in i Vågens tecken och lättar lite på stämningen. 

 

Eftersom Månen idag står i en exakt konjunktion med Uranus i Oxen och exakt mitt emot Venus/Sol konjunktionen så kan detta bli ett abrupt slut på något som du någonstans redan visste behövde komma till sitt slut (från början av Oktober och när Venus började röra sig retro). Det här avslutet eller kulminationen på en situation är ett resultat på tidigare två veckors insikter och utvärdering. Det är alltså inte på något sätt oväntat, om än plötsligt. Detta avslut styrs av Venus retro och rör alltså relationer, pengar och beteenden, sådant som inte längre gynnar dig och nya insikter som hjälper dig till säkerheten och välmåendet. Detta är en stark Fullmåne och Skorpioner är kända för sin disciplin. Du kan avsluta något en gång för alla, vad för typ av beteende, relation eller situation behöver du bli av med? Du vet redan svaret, och även om du tvekar så måste du lita på din intuition. Skorpioner har sällan fel. 

 

Du har redan varit här, funderat och vridit på det här. Troligtvis är detta något som uppdagades redan i mitten av September, mer specifikt den 12e September. Eftersom Fullmånen också ställer sig kvadratur till Mån-Noderna, så är detta ett avslut av en ödesdiger karaktär som berör hela ens tidigare liv. Det kan vara en oväntad gåva, insikt eller avslut, och den kommer att påverka Oxar, Skorpioner, Lejon och Vattumän allra tydligast. För en hint kring vilken del av livet detta avslut berör, titta på vart Oxen-Skorpionen axeln faller i ditt horoskop, och vilka hus är involverade. Detta är också en situation som kan stärka dig ordentligt, om du väljer att göra dig av med det som inte är bra för dig. 

 

Denna energi sträcker sig till sista Oktober och ta hjälp av den för att verkligen släppa taget om sådant som har hållit dig tillbaka på något sätt sedan början på September. Även om det gör ont släppa sådant du är van vid och tror dig älska, så går det inte att peta tillbaks den tanken eller behovet tillbaks till ditt undermedvetna. Gör det hårda jobbet nu, för att hitta ditt center, hitta till det nya centret som du kan vara stolt över och som genuint får dig att må bra och för dig framåt i livet. Vad det än är du behöver släppa, så kan du göra det denna vecka, och räds inte att göra just det. 

 

No turning back, och du vet själv vad som är ditt bästa. Inga tveksamheter. Du har möjligheten att kliva ut i ljuset av ditt nya jag och dina nya värderingar, eller stanna kvar i skuggan och stagnera i den destruktiva verkligheten om inte du aktivt väljer att släppa det som inte gynnar dig. 

 

Ta det lugnt idag och känn fullt ut, det är meningen. 

 

Kärlek, Alex.

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Fredrika (Saturday, 27 October 2018 09:38)

  Tack för en on-point analys av fullmånen! Fy vad känslomässigt ansträngande den har varit... Jag är nyfiken på detta med noderna och undrar om du har lust att skriva mer om dessa? Känns som att de ofta kommer i skymundan för planeterna, innebär det att de inte är lika betydelsefulla?

  Jag har min norra nod i Vattumannen (5:e huset) och har haft ett väldigt jobbigt halvår, insåg nu att det kanske har att göra med att Lejonet/Vattumannen-noderna har aktiverats under den perioden? Har solen i Kräftan och månen i Stenbocken, så risken finns väl att jag inte slipper undan när norra noden går in i Kräftan senare i höst... Undrar även vad noderna har för betydelse i relationer? Min norra nod är en grad ifrån min killes sol och hans norra nod är i princip rakt på min måne! Känns fint på något vis men vet ej vad det betyder.

 • #2

  Alexandra Alvis (Sunday, 28 October 2018 08:49)

  Hej Fredrika, tack för att du läste! Det värmer <3

  Jag har en gång tidigare skrivit om Noderna här, läs det gärna: https://www.astroalvis.com/2017/02/12/m%C3%A5n-noderna/

  Noderna är inga himlakroppar varpå de har mindre betydelse än tyngdväktarna som Solen, Månen och Jupiter till exempel. Däremot är Noderna väldigt bra i synastri (relations-astrologi) då det pekar på karmiska möten mellan två personer, där det var meningen att man skulle träffas då man har oavslutade "affärer" sen tidigare liv.

 • #3

  Sanna (Sunday, 28 October 2018 09:45)

  Hej!
  Din blogg är fantastisk börjar lära mig lite om detta med dom olika husen.
  Men du skrev ”titta på vart Oxen-Skorpionen axeln faller i ditt horoskop, och vilka hus är involverade.”

  Hur kan jag hitta det?
  Jag är född den 5 Maj 1984 ca kl 04 på morronen.

  Stort tack ⭐️