· 

100% Skorpion

Tungt, tyngre eller tyngst?  Ärligt, rått och sant. Inga undanflykter, sann passion, tung ansvarsbörda, ensam är stark, gå sin egen väg, följa sitt öde, inga kompromisser, men med ett vänligt ansikte utåt. 

 

Så kan man beskriva  nuvarande period i tiden, när ansvaret tvingar en till att göra det man borde (Saturnus i Stenbocken), samtidigt som man inte undkommer att känna rakt igenom allting och känna så djupt som bara Skorpioner kan. Merkurius, Venus, Jupiter och asterioden Proserpina står tätt ihop i en hel armé i Skorpionens tecken. Det ger inga marginaler för att undfly eller trycka undan något.

 

Det är blodigt allvar, och alla är redo att slåss för sin överlevnad och sin passion i livet. Man kan inte ens glömma sig från sig själv. Inte alls. Störst inre konflikt står Vattumän, Skorpioner och Lejon inför, som får ta emot en hel del kvadraturer och utmaningar från alla dessa planeter i Skorpionen. 

 

Veckan som kommer handlar mycket om hemligheter, undangömd information och att försöka få klarhet i vad som försiggår, få upp det till ytan. Detta rör speciellt relationer eftersom vi talar om Venus. Mycket dolt kan flyta upp till ytan kommande dagar när Merkurius står så nära Venus eller så spelar det ut sig i att man blir besatt av att ta reda på något eller söka någon form av information som bringar klarhet och mer förståelse i vad som sker. Bli inte för besatt bara, det är viktigt att kunna släppa saker också och ge sig själv lite andrum. 

 

Skorpion-energi ger ALDRIG upp och ni som redan har många planeter i fasta tecken (Skorpionen, Oxen, Vattumannen och Lejonet) kan uppleva stora problem med att sluta hålla på med en och samma sak. Besattheten är stark. Determination at it's best, men ta inte ut er! Lägg in pauser, njutning och lugn också.

 

Allt som simmar under ytan och är "outtalat" har väldigt lätt för att flyta upp till ytan denna vecka. Var därför på det klara med vad du vill dölja och varför, för det kommer vara svårt att dölja något alls. Alla är hyper-sensitiva just nu och plockar upp de minsta av signaler, så det är ingen idé att låtsas som det regnar eller gömma undan något. Det kommer att synas och det kommer att behöva diskuteras. 

 

I vår jakt på personlig frihet och "göra det jag vill" (Mars i Vattumannen) kan vi klascha rent ordentlig med våra närmsta och framför allt vara vassa med orden. Ord är som knivar nu och skär djupt in i det emotionella, varpå var försiktiga med vad ni säger när ni strävar mot er frihet! Och ta inte andras vilja till att dra sig undan eller gå sin väg som en personlig förolämpning, det gäller in er personligen, det gäller DERAS vilja till att uttrycka sin egenhet och frihet. Det kan uppkomma en del konflikter som rör just vilja till personlig frihet, fri handling, passionerade ord och uttryck, och sedan någon som vänder på klacken och försvinner. Det går liksom inte ihop (som alltid med kvadraturer, i detta fall Skorpion-Vattuman energin som slåss mot varandra), och därför uppstår en hel del konflikter som berör dessa teman. Ingen är heller villig att anpassa sig eller ge upp då vi har två fasta tecken som är i konflikt med varandra.

 

Använd inte orden för att såra, vårda dina relationer, kom ihåg att ensam inte är stark, ta din tid där du behöver den, följ din passion, var sann mot dig själv och andra. Dröm så stort att du ryser, känns så djupt du vågar och släpp saker och känslor som inte gynnar dig denna vecka! Diskutera med din kärlek/dig själv och säg det du verkligen menar. 

 

Trevlig Söndag på er, Alex.