· 

Venus retrograd (5e Okt-15e Nov): svar på era frågor.

Hej allihop, vad kul att ni är så många som är intresserade av denna "härliga" period som Venus Retro bjuder på, då allt gammalt och känslomässigt laddat flyter upp till ytan, som sig bör med retrograda planeter. 

 

Jag har tyvärr inte möjlighet att göra personliga tolkningar i detta format och kan därför inte svara på frågor "Här är mitt födelsedatum, hur påverkar Venus retro mitt personliga horoskop". Är man intresserad av en personlig reading så kan man mejla mig för en kortare konsultation, astroalvis@gmail.com, eller skriva till mig på Facebook (astroalvis). 

 

Venus retrograd sker i år mellan 25e graden av Vågen och 10e graden av Skorpionen, så titta på vad du har i din egen chart i detta intervall (om du har några planeter eller hus-kuspar där så påverkas dessa områden i livet och du mer av Venus-retro).

 

Venus backar alltså från 10e graden av Skorpionen och in i Vågen den 31a Oktober! Under denna period agerar en av våra närmsta planetariska grannar som kvällsstjärna (precis efter en solnedgång en så här vacker dag som idag, kan man se Venus träda fram på natthimlen, lågt över horisonten). Oktober ut är alltså av en mer receptiv och reflekterande karaktär över de områden som Venus berör i era egna horoskop, och överlag teman som Venus berör annars: relationer, fritid, pengar, njutning, balans och talang/passion, själv-skattning, värderingar.

 

I Skorpionens tecken är detta ett väldigt intensivt utforskande, och det tillåter inte mycket marginal för att släta över saker eller tumma på sanningen. Här blir det rått, sant och på riktigt. Det smärtsamma med livet och kärleken är inte bara vackert och djupt, men också intensivt. Oktober ut kommer man inte ut på ny grund, utan kommer klamra sig fast vid tidigare säkerheter i form av relationer, vanor och spenderande av sin tid. Här "fastnar" man i gamla beteenden och relations-mönster för att utvärdera dessa, och denna period kommer vara en bra tid att sätta punkt för och bli av med något, en gång för alltid. 

 

Venus är retrograd i Vågen mellan 3e-15e November, och visar sig då på himlen som morgonstjärna. Man kan då se henne tidigt innan en Sol-uppgång. Här blir vi mer vågade och öppna, mycket mer sociala och utåt-gående, mer överseende och inriktade på "det som ser fint ut", mer charmiga och flörtiga, och mer "utåt" överlag, vilket kommer att leda till en del tveksamma affärer och en del tveksamt spenderade pengar. Däremot är det en period då alla är ute mer och knyter många kontakter (Vågen är the social butterfly nr 1 och med Venus här blir det mycket "kärlek i luften". Venus-Skorpionen sitter hellre hemma och disciplinerat gräver i sina egna känslor. Man kommer här för ett tag kunna lämna det tunga Skorpion-iga bakom sig och njuta av den charmen som finns i lättsamma och romantiska affärer, eller en mer lättsam ton i en relation eller i sitt liv. Inte alla relationer tar slut eller börjar under en Venus-retrograd, men relationer som var menade/inte menade gör det absolut i ett högre genomsnitt än annars. 

 

Men det är bara en försmak! När Venus börjar röra sig framåt igen den 15e November, kommer hon återigen vandra över samma grader (25e Vågen-10e Skorpionen), som hon precis backat över. Dags för round number 2! Under kommande månaden, halvvägs in i December, kommer Veuns återigen belysa teman och händelser som skedde under hennes rörelse retrograd. Så var så säker på att saker/relationer/kontakter/beslut kommer behöva upprepas och genomlevas igen, som alltid med retro-planeter och deras rörelse framåt efter retro-fasen.  

 

Lilly
Jag är jungfru ASC Föddes med Venus i vågen 25’ vad kan det betyda när Venus Retrograde conjunct min Venus.. har Neptune i skorpionen 11’
Tack på förhand �

Lilly, när Venus-transiter rör din på något sätt Venus så förstärker hon Venus redan existerande teman. För dig är allt ovanstående extra tydligt i vardagen, och du genomlever säkerligen en kärleks-kris eller förändring av något slag. Är du med rätt partner så fördjupas ert band, om du är singel så är denna period för att du ska lära dig att älska dig själv även utan en partner, och spendera din fritid så som är rätt och gynnsamt för dig. Titta på i vilket hus din Venus är i, så kommer du att spendera tiden under Venus-retro-perioden.

 

 

Carina
Hej,

Nu blir jag också nyfiken. Jag har min natala venus 13grader i väduren; vart ligger "venusstjärnans" resterande punkter då hos mig? 13 grader i väduren är exakt början på tredje huset.
Nu ligger jag i ordentligt och läser mycket astrologi :-) Du är en inspiratör!
Kram

Carina, så roligt att du utforskar din chart! Venus denna vända kommer faktiskt inte just påverka din Venus nämnvärt, eftersom hon aldrig når den 13e graden av Vågen och hinner inte skapa en kvadratur till din Venus i Väduren. Titta på i vilket hus retro-Venus hamnar i, och då vet du teman som är centrala för dig under denna period

 

 

N.
Hej, läste någonstans att universum står på ”den ärlige, etiske och starkes sida”. Ligger det något i det enligt din mening, och hur appliceras den tanken på Venus retrograd å retrograda skeenden överlag?


<3

Vilken spännande fråga! Universum som jag förstår det, står inte på någons sida, det dels bara är och dels en enorm variation av fysiska och kemiska processer och utfall. Det är troligtvis föga intresserat i hur varje individ lever sitt liv här på Jorden. Däremot måste man leva i enlighet med sina egna principer och sin egen karma, varpå uttrycket "den ärlige, etiska och starkes sida" syftar åt att leva ett ärligt, etiskt och starkt liv i förhållande till sig själv och andra. Gör man det, så får man också det man behöver från universum. Alla har olika livsöden och behöver genomleva olika saker i enlighet med sin chart, det finns inget gott/ont, utan det är vi människor som definierar saker som bra eller dåliga. Hoppas det var svar nog! 

 

Elias
890325 hur påverkar det mig?

Elias, jag skulle vara mer orolig för din pågående Saturn-return än hur denna korta period påverkar dig, om inte Venus berör din Saturnus eller andra planeter via någon aspekt. Kolla på vilket hus Venus-retro hamnar i för att veta vilka områden i livet påverkas. Du kan lägga din egen natal chart och få all info här.

 

 

Sanna Ros
Inom vilket ”område” 
kommer det att bli svårigheter och frustration för Oxen som du nämner ovan? Kram

Hej Sanna, kolla på vilket hus Venus-retro hamnar i för att veta vilka områden i livet påverkas, samt kolla i vilket hus du har Oxens tecken. Dessa blir teman för Venus-retro. Du kan lägga din egen natal chart här.

Emma
Hej Alex! Är redan så arg på allt som kommit fram och allt jag känner. Du skriver att denna period kommer vara mer hanterbar för "resterande tecken". Men HUR ska jag, som våg, agera nu? Har aldrig känt så här förut men är så himla klar med allt och det börjar bli självdestruktivt, för vet inte hur man hanterar situationerna jag hamnat i. Tack för att du har den här bloggen, den har hjälp mig den senaste månaden!

Emma, det beror förstås på hur din självdestruktivitet uttrycker sig. Följ den strömmen som Venus hamnar i under denna retro-period, beskrivet ovan. Första två veckorna, tillåt dig själv att känna fullt ut men också att börja släppa taget om sådant som är destruktivt för dig, och sista två veckorna kan du bara göra en sak, och det är att gör sådant du tycker är roligt och sådant som sätter dig en perfekt balands. Du är ju Våg trots allt, så du behöver ren balans i ditt liv, vilket du kan skapa. Du kommer dessutom vara väldigt charmig under Venus sista veckor i Vågens tecken, och dra till dig massvis med potentiella partners eller personer som gynnar dig. Lycka till, och tack <3 

 

 

Alma
Hallå! Tack för en väldigt informativ text! Jag tycker alltid det är jobbigt och svårt att hantera mina känslor kring nya personer. Just nu är jag i en situation då ALLT känns nytt och har väldigt många nya människor omkring mig. Att tillägga är jag skorpion i månen, så då undrar jag om du har något tips under denna retrograd hur dessa ”känslor” bör hanteras? Är lite rädd att jag ska ”fastna” i mig själv och mina känslor nämligen.

 

Alma, du bör utvärdera, ge det tid. och inte ta några beslut än. Du kommer att få en andra chans när Venus rör sig över Skorpionens tecken och din Måne igen framåt i December. Utvärdera, upplev och ta dig tiden att fördjupa det som känns värt att fördjupa just nu. Var inte rädd för dina starka känslor, du måste genomleva dessa, det är din natur. För dig är det naturligt att känna så som du gör nu, men känns extra starkt pga Venus i Skorpionen. Sista två veckorna av retro-perioden kan bli svårare att förstå för dig, eftersom du kommer fortsatt vara i behov av dedikation och djupa känslor från andra, medan Venus i Vågen är mer av en lättsam flört som sticker vidare, så ta inte åt dig. Var försiktig med one night stands och dylika förbindelser under den perioden, det kan kännas tomt, eftersom du letar efter annat.  

 

Ett gäng frågor från gruppen Astrogäris på Facebook (gå gärna med genom att klicka på namnet, världens bästa grupp för oss som är intresserade av spirituella teman):

 

Pernilla

Vi som påverkas av retrograden, vad kan vi tänka på att göra (eller inte göra) för att få ut mesta möjliga av den här perioden?

 

Vilken bra fråga! Att följa Venus faser och inte ta för många "yttre" beslut och låta det ta sin tid är det bästa. Fokusera på vad du verkligen vill åstadkomma under Skorpion-fasen, då Venus vill att man gräver djupt och ensidigt. Den senare fasen när Venus är i Vågen kommer man ha fullt sjå med att hinna träffa alla och hinna göra allt på fritiden (mycket sociala tillställningar), varpå djupa förbindelser blir svårare. Det viktigaste är att ärligt möta och sålla bort saker ur ens liv som inte är genuin vilja eller tillför en något värde (Venus är också vår värderings-funktion, hur spenderar jag min fritid, vad älskar jag).

 

Nicole

Vi som har Venus i skorpionen, ska vi vänta ett tag med nya relationer och bearbeta gammalt först?

 

Alla ska bearbeta gamla relationer först, dessa kommer tveklöst visa sitt ansikte under första tiden av retro-perioden. Med Venus i Skorpionen blir det extra "verkligt" i ens liv vad man behöver släppa taget om. Det blir på riktigt. 

 

Sara 

Kul! Jag är jobbig och har flera frågor. 🙂 

• Jag är sol-oxe med våg-ascendent och undrar om denna dubbla Venus-relationen betyder att retrograden blir mera eller mindre intensiv för såna som mej?

• Betyder den skorpionska aspekten att allt som vanligtvis känns lätt blir lite "dystrare" och mera mystiskt? 

• Beroende på i vilket hus vi har transiten (2a för mej), hur kommer den utverka sej? Vad är det meningen att vi ska lära oss (om övh något)?

Tack! 💐

 

Kul med fler frågor!

- Ja, Venus i Skorpionen påverkar troligtvis din Sol i en opposition och sedan när den rör ditt 2a hus så kommer den främst att påverka din värderingar och tillgångar! Venus styr ju dessutom en stor del av din personlighet, så dess transiter är extra viktiga för dig, och påverkar dig mer. 

- Det blir ABSOLUT mörkare med Venus i Skorpionen, på alla sätt och vis. Men också mer riktigt och sant. Man är väldigt sann mot sig själv och andra under Venus i Skorpionen. Annat är det med Venus i Vågen. :)

- Vad värderar du och varför? Hur tjänar du dina pengar? Vad äger du? Vilka relationer är en tillgång? Detta är 2a huset frågor. 

 

Sofi

Vem påverkas mest negativ respektive positivt? Vad innebär det för mig med Skorpionen i Venus i första huset? Har skorpa i flera andra planeter har det någon betydelse för retrogaden?

 

Sofi, om man bara tittar på Zodiaken, så påverkas alla som har planeter i första 10e graderna av Oxen, Vattumannen och Lejonet mest "svårt" under Venus första två veckor, till följd av kvadraturer och oppositioner från Venus i Skorpionen. Första halvan av November påverkas istället mest "svårt" alla som har planeter i sista graderna av Väduren, Kräftan och Stenbocken (denna påverkan kommer då från kvadraturer och oppositioner från Venus i Vågen). Har man dock också planeter i första 10e graderna av Skorpionen, Kräftan, Fiskarna och sista 10e graderna av Vågen, Tvillingarna och Vattumannen, så påverkas man mer harmoniskt (konjunktioner och trigoner under hela Venus-retro perioden).

 

Har man Venus i 1a huset så kommer det som sker under retro-Venus var synligt för andra och väldigt synligt på dig. Det har det förstås, det är en extra intensiv tid för dig och alla omkring dig ser det bokstavligen på dig. 

 

Det var allt för idag, mina vänner. Om en är intresserad av en mer personlig tolkning för vad som sker i din chart just nu, mejla din förfrågan till astroalvis@gmail.com.

 

KÄRLEK och värme, Alex.