· 

Venus i Skorpionen (retrograd 5e Okt-15e Nov)

Hej allihop, 

 

vi är just nu i ett ganska spänt läge astrologiskt, anybody feeling it?!

 

Saturnus och Uranus i Oxen och Stenbocken låser in alla jord-tecken (inkl Jungfru) i en aspekt till sig, plus aspekterar Vågar, Skorpioner, Kräftor, Vattumän och Lejon, där vi också har en majoriteter av resterande planeter. Så ni nämnda tecken, har det ganska omtumlande just nu! Extra uppmärksamma på vad livet erbjuder och vilka val man tar bör vara ni som är födda 1989, under hösten/vintern har ni er Saturn-return!

 

Mars i Vattumannen har precis gått förbi den södra Mån-Noden i Vattumannen och vi har, i många fall aggressivt och påstridigt, behövt göra upp med vårt förflutna och tidigare val, för att kunna möta framtiden på ett riktigt sätt. 

 

Vad du än tackade nej/ja till under förra två veckorna, så är det något bestående och något som påverkar hela din framtid (speciellt tecken nämnda ovan). När Mars står så nära Mån-Noderna (också kallade Ödes-Noder) , så blir alla handlingar automatiskt ödesdigra. Dels för att man har en stark drivkraft att just göra upp med sitt förflutna en gång för alla, dels för att kunna skina vidare på den väg man är menad att vandra i livet (Norra-Noden). Icke förvånansvärt drar sig detta tillbaka hela vägen till vårens tankar och beslut, då Mars har rört sig runt kring Noderna länge. 

 

Mars i Vattumannen fortsätter sin kvadratur till Venus i Skorpionen och här börjar det koka rejält, dagens tema!

 

Venus rör sig retrograd den 5e Okt, och kommer att spendera en HEL DEL tid i Skorpionen, i princip hösten ut. Så för er mina vänner, som INTE gillar att känna på djupet och se/höra/känna sanningen om er själva och era närmsta, kommer detta att vara smärtsamt och intensivt (tänker främst på luft och jord-tecken som kan bli ganska förvånade över Skorpionens intensitet, räknar inte oppositions-tecknet Oxen här, som fattar Skorpionen). 

 

Venus i Skorpionen kommer sällan med härliga middagar, dejter och mysigt krimskrams. Nej, i Skorpionen är Venus så vass på att hitta sann kärlek och en sann romantisk förbindelse, att hon går in i absurdum för att hitta detta, gärna i existerande relationer. Det finns inga gränser när det kommer till kärlek med Venus i Skorpionen. Här snackar vi personer som står utanför ens dörr mitt i natten och BER om att få visa sin kärlek, vi snackar svartsjuka och kärleks-drama. Men inte på ett "visa upp sin kärlek och vara generöd"-Lejon sätt, utan på ett Skorpion-igt "i en rum ska jag allt ta reda på vem du är och hur mycket jag älskar dig och du älskar mig". Så, stämningen är inte så "lätt" överlag, med både Jupiter och Venus i Skorpionen, och var försiktiga med att hamna i makt eller beroende-relationer, där det inte känns jämställt vad gäller er relation. 

 

Se upp med vad ni gör på fritiden, så att man inte hamnar i några tvångs-beteenden, påtvingad av andra eller sig själv. Efter att planeter lämnar Skorpionens tecken, så förändras något i en för alltid. Pluto som styr Skorpionen är inte känd för att lämna något ofärdigt efter sig, utan hela skogen bränns ner för att nytt ska kunna växa. Detta kommer blir extra påtagligt när Solen äntrar Skorpionen i slutet av Oktober.

 

Venus i Skorpionen kommer att avslöja sådant man velat blunda för (när Venus var i Vågen till exempel). Allt som legat under ytan, högt och lågt, kommer att flyta upp i ens medvetna under denna period. Speciellt kärleksrelationer får stå sitt kast här, men inte minst relationen till en själv. Viljan att förändra sig själv och sina relationer på djupet är så pass starkt att man inte kan låta bli att rikta sin uppmärksamhet ditåt, och det är inte alltid angenämt, det som "flyter" upp. Dags att möta det. 

 

Detta kan bryta det allra starkaste band till vad man än har, men som man inte ska ha längre. Dags att öppna garderoben och låta alla skelett ramla ut! 

 

Det finns inget att var rädd för, eftersom detta är tanken med hela den här transiten. Att skaka av sig sådant man inte behöver, genom att möta det öga mot öga. Intensivt? Ja. Smärtsamt? Ja. Nödvändigt? Också ja. 

 

Alla påverkas av detta, och det är dags att gå tillbaka till det du redan har och se över om du vill ha kvar det i ditt liv. Det du inte behöver eller kan ha kvar längre, kommer att försvinna sakta men säkert, när Venus börjar röra sig framåt igen i November. Dyk ner i undervärlden ihop med kärlekens planet, det finns saker att utforska där!

 

Mest harmoniskt kommer Kräftor, Fiskar (och Skorpioner förstås) hantera detta, då känslodjup är nära till hands för dessa tecken. Svårigheter och frustration kommer däremot Oxar, Lejon och Vattumän att uppleva. Resterande Zodiaken handskas mer eller mindre bra med detta, men det är hanterbart. 

 

Om ni har frågor ang Venus retrograda rörelse i Skorpionen, go ahead, jag svarar under kommande dagar!

 

Edit: jag kommer alltså inte att lägga era personliga horoskop och titta på hur Venus påverkar var och en individuellt. Ställ gärna frågor som rör själva perioden (vad innebär Venus retrograd) och om du själv vet hur Venus påverkar dig denna vända, får du gärna fråga och diskutera det. Att skriva "här är mitt födelsedatum, vad kommer att hända?" är inte en typ av fråga som jag har möjlighet att besvara. 

 

Vi hörs, Alex.

Write a comment

Comments: 13
 • #1

  Helene (Wednesday, 03 October 2018 15:25)

  Hej Alex! Hur kommer Venus retrograd i skorpionen påverka mig?
  Född: 640704
  01.58 Stockholm
  Tack på förhand!!
 • #2

  Eva-Britt (Wednesday, 03 October 2018 15:59)

  Hej Alex,

  Vad på verkar det en Stenbock för 651230 17.49 att Venus är retrograd i Skorpionen?
  Varma hälsningar och tack på förhand

 • #3

  Anita (Wednesday, 03 October 2018 16:21)

  Bästa Alex,
  Hur ser det ut för mig vad gäller Venus? Tacksam för dina synpunkter.
  Född 670422 kl 17.15 Sveg
  Vänliga hälsningar

 • #4

  Marith (Wednesday, 03 October 2018 16:41)

  Hej Alex,

  Hur påverkar retrograden mig som lejon född 780809 kl 17.54 Östersund

 • #5

  Lilly (Wednesday, 03 October 2018 17:38)

  Jag är jungfru ASC Föddes med Venus i vågen 25’ vad kan det betyda när Venus Retrograde conjunct min Venus.. har Neptune i skorpionen 11’
  Tack på förhand �

 • #6

  Carina (Wednesday, 03 October 2018 17:53)

  Hej,
  Nu blir jag också nyfiken. Jag har min natala venus 13grader i väduren; vart ligger "venusstjärnans" resterande punkter då hos mig? 13 grader i väduren är exakt början på tredje huset.
  Nu ligger jag i ordentligt och läser mycket astrologi :-) Du är en inspiratör!
  Kram

 • #7

  Natalija (Wednesday, 03 October 2018 20:17)

  Hej Alex
  Hur påverkar retograden mig skytten 921209

 • #8

  N. (Wednesday, 03 October 2018 20:18)

  Hej,

  Läste någonstans att universum står på ”den ärlige, etiske och starkes sida”. Ligger det något i det enligt din mening, och hur appliceras den tanken på Venus retrograd å retrograda skeenden överlag?

  <3

 • #9

  Elias (Wednesday, 03 October 2018 20:34)

  890325 hur påverkar det mig?

 • #10

  Sanna Ros (Thursday, 04 October 2018 00:24)

  Inom vilket ”område”
  kommer det att bli svårigheter och frustration för Ocen som du nämner ovan? Kram
  s

 • #11

  Emma (Thursday, 04 October 2018 10:09)

  Hej Alex! Är redan så arg på allt som kommit fram och allt jag känner. Du skriver att denna period kommer vara mer hanterbar för "resterande tecken". Men HUR ska jag, som våg, agera nu? Har aldrig känt så här förut men är så himla klar med allt och det börjar bli självdestruktivt, för vet inte hur man hanterar situationerna jag hamnat i. Tack för att du har den här bloggen, den har hjälp mig den senaste månaden!

 • #12

  Alma (Thursday, 04 October 2018 18:20)

  Hallå! Tack för en väldigt informativ text!

  Jag tycker alltid det ör jobbigt och svårt att hantera mina känslor kring nya personer. Just nu är jag i en situation då ALLT känns nytt och har väldigt många nya människor omkring mig. Att tillägga är jag skorpion i månen, så då undrar jag om du har något tips under denna retrograd hur dessa ”känslor” bör hanteras? Är lite rädd att jag ska ”fastna” i mig själv och mina känslor nämligen.

 • #13

  Annika (Monday, 08 October 2018 21:17)

  Spännande.
  Född 18/5-58, sol och måne i konjunktion i 8:e huset. AC i vågen med Venus på AC, hur kommer detta att påverka?