· 

Astroprognos 16-24e September 2018

Måndag igen! Det betyder ett av mina mer sällsynta arbeten, en prognos för varje enskilt stjärntecken (dvs påverkar alla som har personliga planeter i tecknet ifråga, ja även Ascendenten/Descendenten och IC/MC).

 

Anledningen till att jag inte göra dessa veckovis, är för att det helt enkelt bli lite väl maffigt arbete om man gör det som jag gör, dvs, tittar individuellt på hur alla planeter just nu påverkar varje enskild stjärnkonstellation.

 

Men! Idag är det dags för en treat helt enkelt. 

 

Övergripande på himlen sker följande

 

Mars i Vattumannen-Uranus i Oxen kvadratur: den tredje och sista, föregående två var den 16e Maj och 1a Augusti, vilket jag refererar till i prognosen. Den här aspekten är det sista skriet mot den förändring som initierades dessa datum, och Mars är det konfrontativa verktyget att för sista gången genomföra den. Det här sista strået av handling gentemot det som påbörjades redan i Maj är vad som skapar utfallet framåt. Det här är handlingar som bryter loss dig från det förflutna, om du så önskar!

 

Påverkar förstås främst er med planeter i Vattumannen och Oxen, men även de andra två fasta tecken, Lejonet och Skorpionen (Mars och Uranus skapar kvadraturer till era tecken också från sin plats i Vattumannen och Oxen). 

 

Som nämnt i föregående inlägg rör sig Solen och Merkurius tätt bredvid varandra under veckan genom Jungfuns tecken, och ger någon form av verbal/kommunikativ kulmination/resultat under veckans gång, även om det är högst subjektivt och svår-bedömligt om det är ett bra eller dåligt sådant. Men insikten och informationen kommer hur som, trust it. 

 

Under nästa vecka rör sig denna kombo in i Vågens tecken och Jungfruns oro släpper taget om oss. Istället ställs vi inför problematiken att verbalt förhandla vår rätt och våra önskemål. Med tanke på oppositionen till Chiron som denna duo gör, så blir ord smärtsamma och sårande hur man än vrider på det. Kvadraturen från Saturnus i Stenbocken adderar svårigheter att uttrycka sig tydligt och det blir en del "kompromissande" helt i onödan och troligtvis på ens egen bekostnad. 

 

Trigonen från Mars i Vattumannen till Merkurius i Vågen under nästa vecka är den aspekten som gör att tanke och ord blir till handling, ÄVEN om ord kommer vara långt ifrån sanningsenliga i förhållande till andra människor. Jag skulle inte vilja kalla Vågens tecken "double-faced", men i brist på bättre ord så kan vi sammanfatta det som att Vågen hellre trampar på sina egna åsikter än klagar på andras, vilket dels skapar frustration hos Vågen som inte får uttrycka sina välavvägda åsikter, men också hos motparten som upplever det som att Vågen far med osanning. 

 

Vad innebär detta då för varje stjärntecken? 

 

Väduren

 

Kan i synnerhet trigga eller triggas av plötsliga konflikter eller argumentationer inför andra, eller publika uttalanden om/inför vänner eller grupperingar av människor. Det som har hängt med sedan 16e Maj och 1a Aug får nu alltså nog från Vädurens sida, som sliter sig från ett ut-daterat sällskap eller grupp som inte är villiga att följa med på Väduren färd. "Offentligheten" i sig är svår just nu för Vädurar och det är bättre att hålla sig undan större sällskap och publika påståenden överlag. Håll er på er kant Vädurar! 

 

Samtidigt dyker en lösning upp till följd av Sol/Merkurius konjunktionen. Den rör jobbet, hälsan eller vardagen. Detta härleder tillbaka till 8e Augusti, och det som dök upp på tapeten då i era liv. Ett stycke solid information hjälper Väduren vidare att uttrycka dig själv och vara kreativ på egen hand. Samma konjunktion skapar en rubbad maktbalans mellan Väduren och en potentiell partner, där någon har mer auktoritet eller makt än Väduren vanligtvis är van vid (Vädurar tenderar att ha/ta makten i alla typer av sammanhang). En viss smärta som sitter djupt följer också på grund av Chirons inblandning i Vädurens teckens just nu. Möt osäkerheten och möt smärtan, det är välbehövligt, om än obehagligt. 

 

Vissa diskussioner kan kännas väldigt begränsande till följd av denna makt-obalans, men Vädurar! Släpp på kontrollen här kring "detta måste ske så här och på mitt sätt" och se vilka andra alternativ som finns för att lösa situationen. Prata hellre "one-to-one", än i grupp, och SE och HÖR andras perspektiv än ert eget. 

 

Oxen

 

Mars kickar igång "jobb-sektorn" hos Oxar och ger en oväntad och plötslig utveckling arbetsmässigt och det som rör framtida mål. Det kommer finns ett plötsligt uppbrott från hur du tidigare uttryckt din auktoritet mot andra, och det måste vara en välkommen förändring hos dig, annars blir den frustrerande. Slit dig loss från det gamla och ut-daterade och "så här har jag alltid varit". 

 

Sol/Merkurius påverkan handlar om ditt hem och din levnads-situation. Ett visst resultat eller information gör att du kan röra dig framåt vad gäller hem och arbets-frågor, men frågan här handlar om balansen mellan arbete och vad du gör kontra vad andra gör för dig. Lägger du in för mycket arbete? Varför då? Det är obalanserat mellan ditt välmående och det arbete du utför. 

 

Oxar kommer tydligt märka under veckans gång vad som behöver åtgärdas, och det enklaste sättet att göra det smidigt, stavas prioritering! Skriv ner en lista på vilka frågor som behöver adresseras först, och sen är det bara att köra i tur och ordning. 

 

Tvillingarna

 

Oväntade svängar på tapeten för Tvillingarnas del, också kopplat tillbaka till 16e Maj och 1a Augusti. Är det här den sista svängen inför den raka vägen? Det har varit en hel del tvära kast under sommaren. Var verkligen på er vakt den här veckan, och ta inga abrupta eller förhastade beslut. Detta gäller främt utbildning, resor och alla legala frågor. 

 

Det är bättre att inte vara "out there" och berätta om alla era planer denna vecka, då gensvaret inte blir särskilt välkomnande. Vänta med att berätta om något, och håll planerna för dig själv. 

 

Tvillingarna kommer att stöta på konkreta hinder vad gäller ens uttänkta planer, men dessa hinder kommer också visa på exakt vad som behöver arbetas mer med. Det räcker inte att pocka här och där, många saker kräver ihärdighet och tålamod, något Tvillingarnas tecken säkerligen behöver utveckla mer. Dessa bekymmer kan röra finansiella eller intima problem. Tvillingar! Ni behöver lägga in extra växel och göra mer och LÄNGRE, för att lösa dessa hinder denna vecka. Nyckeln här är att koppla ihop tanke och handling, istället för bara tänka, hoppas eller prata och berätta. 

 

Kräftan

 

Frågor kring gemensamt ägande eller pengar kan skicka iväg Kräftor på en emotionell och finansiell berg och dalbana. Er trygghet är tyvärr inte särskilt stabil denna vecka, till följd av frågor som rör lån, skulder, skatt eller en partners finansiella situation. Mars kvadratur är alltså nu den sista för att slutligen slita sig loss från en ohälsosam vana eller relation. 

 

Sol och Merkurius tar med sig ett viktigt samtal kring ovan frågor, som hjälper dig att äntligen förstå hur du ska röra dig framåt för att hitta tryggheten igen. Samtal hemma, med familjen eller med en partner kan beröra din egen själv-utveckling och förmåga att driva framåt och nå dina mål (emotionell trygghet). Det finns ett smärtsamt element i vad du betraktar som din personliga utveckling och din tur, speciellt kommer denna smärta från ditt hem och din familj. Det kan röra sig om ett jobbigt samtal mellan dig och din partner då din partner sätter upp begränsningar som påverkar din emotionella trygghet, och den platsen du ser som din framtid. 

 

Efter denna vecka kommer Kräftor att hitta ett annat sätt jobba runt eller djupare in i dessa frågor, som i sin tur öppnar upp ett nytt sätt och seriösa förändringar kring gemensam ekonomi och emotionell närhet, samt också utsikten mot framtiden. Dags att ta tag i obekväma, men nödvändiga frågor! 

 

Lejon

 

Mars kvadraturen påverkar Lejonens relationer i första hand, både på jobbet och privat. Människor nära en tar plötsliga beslut som utmanar eller överraskar dina utsikter, men det har hänt innan. Ovan nämnda datum var första gången varningsklockorna ringde, och denna vecka kommer det slutgiltiga beskedet. 

 

Sol och Merkurius lyser upp frågor som rör dina personliga tillgångar och din jakt på finansiell och emotionell trygghet. Detta är svaret på vad som hände den 8e Augusti, och nu kan du se dina planer ta en konkret form i den fysiska världen. Det finns dock samtidigt en "awkward" obalans kring dina önskemål och samtal du har med andra, samtidigt som du kan känna dig väldigt pressad på jobbet. Se till att också hellre prata "one to one" än i grupp, och visa på att du kan vara diplomatisk och anpassningsbar vad gäller andras önskemål. Your way is not the only way!

 

Jungfrun

 

Här tar Mars med en slutgiltig handling vad gäller hälsa och rutiner. En plötslig förändring eller händelse gör att Jungfrun släpper taget om en gammal rutin eller vana, och det är VERKLIGEN dags! Återigen inget nytt under Solen, utan det är en fråga som härstammar från 16e Maj och 1a Augusti.  

 

Solen och Merkurius i Jungfruns tecken lyser upp alla Jungfruar med klarhet i sinnet, fokus och tydlig kommunikation mot andra. Vik dig inte! Du vet bäst vad som är bäst för dig och du har all rätt att kommunicera det till andra villkorslöst. 

 

Vidare kommer Jungfruar att fortsätta känna sig osäkra och oroliga kring frågor som rör finansiella aspekter eller själv-känslan överlag. I samtalet där DU förstår och förklarar vad du behöver kommer du också att möta en annan persons kontroll över det du strävar efter, vilket skapar oro och osäkerhet hos dig. Vissa saker som du jobbar för behöver du jobba hårdare för, och vissa saker är faktiskt helt utanför din räckvidd just nu. Det du KAN göra är att effektivt se över din vardag och dina rutiner (se första stycket), det är DÄR du har makten att förändra och påverka, vilket i sin tur ger möjlighet att nå det du behöver som just nu är utanför din räckvidd. 

 

När du möts av hinder denna vecka, använd inte denna frustration till att lida i det tysta, förklara istället tydligt och vänligt för din omgivning vad dina mål är och hur du tänker att dessa ska vara utformade. Tydlig, ärlig och öppen. Stå på dig!

 

Vågen

 

Mars kvadratur ger Vågar en plötslig möjlighet att modigt visa världen vem just DU är och vad DU går för denna vecka! Du kan plötsligt attrahera den/det du drömt om länge, eller hamna i en situation som är precis vad du hade tänkt dig. Var försiktig vad gäller ekonomi och pengar dock, men återigen detta är inget nytt, utan situationen i sig kopplar tillbaka till 16e Maj och 1a Augusti. Det här är slutgiltiga stöten, och den är fördelaktig.

 

Med Solen och Merkurius får du en intuitiv förståelse av situationen ifråga, även om logik känns långt borta i den slutsatsen. Lita på din intuition här, även om det är oklar ur ett logiskt perspektiv. This is the real deal.

 

När Sol/Merkurius rör sig in i ditt tecken kan du uppleva en smärtsam insikt kring din relation eller din partners svagheter. Det finns något i din relation som kan kännas smärtsamt och du kan behöva ge mer tid och energi till frågor som rör hemmet/familjen, även om du hellre fokuserar på ditt eget mål. Fortsätt göra det, då du just nu har verkligen möjlighet att ge röst åt din personliga passion. Det här är en kreativ och öppen aspekt som ger dig rösten och orden att tala just din sanning! 

 

Om du möter hinder, använd din naturliga charm och diplomati att visa på din sida av saken. 

 

Skorpionen

 

Mars den här vändan påverkar Skorpioner genom att återigen belysa en relationsfråga, en partners plötsliga beslut eller frågor som rör flytt eller förflyttning, och hemmet/familjen i stort. Det kan känns både jobbigt och obehagligt, men det här är det sista rycket i den frågan som har hängt med sedan 16e Maj och 1a Aug. Möt den.

 

Sol/Merkurius konjunktionen ger Skorpioner värdefulla insikter, MEN, dessa kommer från diskussioner med ens nära och kära, vänner och bekanta. Dela med dig Skorpion, och få goda råd. 

 

Just nu är det dessvärre en tid då du behöver ta ett eller flera kliv bakåt, innan du kan fortsätta röra dig framåt. Speciellt en fråga som rör hälsa, jobb eller ansvar gentemot andra är extra påtaglig och jobbig, och kan öka din egen sårbarhet. Det finns begränsningar som du inte kan komma runt just nu, MEN dessa visar också på vart det verkligen svider. Det finns mycket att göra och fundera över i bakgrunden just nu, tänk, reflektera, diskutera med närmsta, lyssna och förstå. Men håll dig bakgrunden. 

 

Skytt

 

Skyttar behöver på riktigt möta förändringar som kom till i Maj och Aug, och ett chockerande samtal eller stycke information den här veckan, gör att du behöver acceptera en förändring som rör jobb och hälsa. Vad gäller din professionella status och strävan, får du nu exakt den information du behöver för att kunna röra dig mot vidare och bättre. Det finns en poäng i att diskutera en del med den ledning som är din, för att just kunna röra dig framåt. 

 

Sol och Merkurius high-lightar en viss obekvämlighet inför grupper och sociala sammankomster. Din egen sociala förmåga är under granskning och du möter vissa begränsningar som inte tillåter dig att vara den du är fullt ut bland dina vänner. Du kanske inte kan säga precis vad som helst längre, men se till att det du säger, har att göra med något du faktiskt är passionerad kring. 

 

Att säga saker på ett "acceptabelt" sätt är nyckeln för att klara dig den här veckan!

 

Stenbock

 

Mars introducerar återigen en oväntad sväng vad gäller pengar eller emotionell trygghet. Oväntade utgifter eller en stark känsla av att vilja ta en risk och verkligen gå för vad du vill ha. Det här är det SISTA tillfället att faktiskt hoppa på det du hade tänkt först i Maj och sedan Augusti. Om du kan, ta det långsamt och räkna på för och nackdelar vad det än gäller. Strategy is the key.

 

Om du känner dig väldigt osäker, vet med dig, att det är sista gången vad gäller den här frågan. Sol/Merkurius presenterar ett slutgiltig beslut, färdig plan eller information som rör utbildning, resor, legala frågor eller publicering. Det här rör frågor från samtal omkring 8e Augusti, nu har du all information för att kunna ta ett beslut. 

 

Samtidigt påverkar Sol/Merkurius dina professionella mål samt visar på obalansen mellan framtida aspirationer och smärtsamma issues som rör hemmet och ditt förflutna. Du SKA fokusera på framtiden MEN det kommer samtidigt att spilla ut en del osäkerheter från ditt förflutna. Men du är all business just nu, så det finns gott om möjligheter att inte bara komma överens med chefen, men också få ett nytt jobb eller förhandla bättre lön. När du konfronteras med frustration denna vecka, använda din förmåga att strategiskt och professionellt få igenom det du strävar efter.

 

Vattuman

 

Mars hos dig presenterar en final runda i förändringar kring din identitet och hur du presenterar dig inför andra, även ditt utseende. Sedan Maj har du stött på problem hemma/i familjen som har tvingat dig att anta en ny form av identitet och gå över vem tusan du är, och nu är sista rundan här. Nu går det bra att bara röra sig framåt och anta denna nya identitet så som du önskar.  

 

Solen/Merkurius löser upp en viss konversation med din partner, troligtvis något som rör pengar och ekonomi eller er intimitet mot varandra. Du kan samtidigt känna dig osäker inför att tala i en grupp eller göra din röst hörd överhuvudtaget. Det finns begränsningar kring vad och hur mycket du får uttrycka dig, dessutom kan du känna dig pressad att leverera information och kunskap till andra. 

 

MEN, Mars är ju i Vattumannen, så enkelt sagt: you got this! Använd din ambition och initiativ till att fortsätta berätta och dela med dig utav din sanning, även om det känns svårt. Du har möjligheten att nu HELT släppa ditt förflutna och anta din nya identitet, även om det kan röra sig om frågor som att flytta, utbilda dig eller kommunicera helt öppet vad du tänker och känner. 

 

Fiskarna

 

Mars påverkar Fiskarna till ett "final goodbye" och en intuitiv och stark insikt. Det här är återigen något som rör händelser i ens liv från 16e Maj och 1a Augusti, så det här är sista rycket där Fisken landar i en perfekt klarsynthet kring saken ifråga. 

 

Sol/Merkurius påverkar Fiskarnas relationer och ger ett definitivt svar, förståelse eller utomstående observation som också ger klarhet i en fråga från 8e Augusti. Nu kan du korrigera och balansera den, men det kommer ske med hjälp av någon annans insikt eller info. 

 

Samtidigt finns det en del issues kring känslor av trygghet och säkerhet hos dig. Det kan vara så att du känner att du står i en finansiell eller emotionell skuld till någon, vilket kan te sig obehagligt för dig. Däremot kommer du konkret se vem som är skyldig vad och vem, klarsyntheten går inte att komma undan nu! Du behöver någon att privat samtala om detta med, välj den personen med omsorg. Var inte tyst! Men var försiktig med vem du delar med dig utav till. 

 

Med det skrivet och sagt, ha en fantastisk vecka, hela Zodiaken. We all got our battles, and we will all get through them! 

 

Kärlek och värme, Alex. 

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Neda (Monday, 17 September 2018 19:22)

  Bästa, du skriver så djupt!

 • #2

  Louise Elving (Monday, 17 September 2018 21:16)

  Älskar detta.. blir lika glad varje gång du delar med dig av din kunskap. Tack!!
  Bästa starten på veckan :-)