· 

Being on the frontline (Mars in Aquarius)

Vi bygger på den fina och stabila Nymånen i Jungfrun den 9e September, som också var en del av den jord-trigon som gör det möjligt för varje enskild individ att stabilt skapa förändringar och röra sig framåt just nu.

 

Men endast på ett villkor; hårt och ihärdigt arbete. 

 

Jord-energin förutsätter inte resultat eller konkreta utfall baserat på ingenting. Nej, jord-energin är känd för sin skapande karaktär eftersom den långsamt och säkert klättrar mot sitt mål, och lägger enormt mycket tid på planering av sin väg, strukturerat och organiserat arbete, samt tar det som är påbörjat till sitt slut.

 

I grund och botten lägger Oxar, Jungfruar och Stenbockar in betydligt MER arbete än vad som behövs, och får därför ofta bättre utfall än till exempel Tvillingar, Vågar eller Skyttar som petar här och där och hoppas på det bästa. 

 

Mars har samtidigt gått in i Vattumannen igen, så vi återbesöker temat: originell och individuell handling och drivkraft. Vad särskiljer dig från resten? Vad är DITT sätt att göra saker på? Vad kan du erbjuda som ingen annan kan? 

 

Lita på dina motivationsfaktorer, men se till att det är du som lyser igenom i ditt arbete, projekt eller det som är centralt i livet just nu. Följ inte flocken, och lita definitivt på din egen drivkraft och idé. Mars rör sig återigen mot en konjunktion med Södra Noden i Vattumannen, så vi återbesöker vårens och sommarens teman (vad som än pågick i ditt liv då, speciellt viktigt om du har planeter i Vattumannen eller Lejonet), men mer handlingskraftigt nu, då Mars inte har en retrograd period framför sig.

 

Vad kan du förlita dig på att du kan och vet?

Vad har du med dig i detta liv som är helt naturligt för dig, något som bara du gör?

Vad är just din talang (Norra Noden i Lejonet) och hur kan du använda dig utav den för att hjälpa allmänheten (Vattumannen)?

 

Det är frågor som Mars driver på att vi återgår till, men också använder planeten Mars aggressivitet och driftighet, för att genomföra dessa saker. 

 

Problemet vi stöter på är en kommande konjunktion mellan Sol och Merkurius i Jungfrun, som dels tyder på rätt snäva tanke-mönster och potentiell idé-torka, men också att man pillar med helt onödiga saker. Istället för att fokusera på det stora hela och definiera vart man är på väg, kan man lätt fastna i att ordna med papper, byta typsnitt, städa ur kylskåpet, korrigera mejl, osv. Bara sådant som Jungfruar känner ett behov att fokusera på, som på det stora hela är tämligen oviktigt. 

 

Samma svårigheter dyker upp när Neptunus skapar en opposition till Merkurius i Jungfrun och drar ett moln av oidentifierade och odefinierade drömmar och förhoppningar över ens planer och tankar. Detta passerar som tur är över till nästa vecka, och nästa vecka kan vi istället vänta oss mer klarhet, även om Måndagen blir speciellt tung då Månen passerar Saturnus i Stenbocken och krasst ställer vårt innersta inför verklighetens alla begränsningar, svårigheter och bestyr. Håll i er, och ta det lugnt i helgen vad gäller berusning! Annars blir Måndagen rejält svår och kommer ha en deppig karaktär, oavsett. Hur lösa det? Med konkret och ihärdigt arbete så klart! 

 

Venus i Skorpionen skapar inte så mycket rörelse heller, men däremot konflikter mellan det manliga och det kvinnliga, samt ger tendens till att besinningslöst fastna i saker som är helt oviktiga, men som är balsam för själen. Dvs, "måste göra" kontra "vill göra" är uppe på tapeten för att bråka med varandra under början på nästa vecka och en bit framåt. Bli inte offer för lathet och nöjen, det skapar problem bara för dig själv, eftersom det du MÅSTE göra tyvärr inte försvinner utan byggs bara upp hos Saturnus hårda samvete. Det är INTE läge att slappna av och luta sig tillbaka. Kämpa för vad du vill ha och vad du behöver just nu, och stå inte handfallen. 

 

Vi får heller inte glömma den trigonen som råder just nu mellan två yttre planeter som bestämmer utfallet av våra val just nu: Uranus och Saturnus. Uppbrottet från det gamla och föregående (Saturnus) och starten på något oväntat och nytt (Uranus). BRYT med det gamla, för att ha utrymme att släppa in det nya. 

 

Lämnar er med lite visdomsord så här inför helgen: "When in doubt, focus on what you know has potential for growth (rather than what you’re hoping for or worried about) and use your passion for advancement to fuel your words."

 

I sanna Jungfru-anda tenderar många av oss nu att se det svåra och negativa, istället för att använda jord-energin till att mala på, inte ge upp och skapa något. 

 

Vi hörs på Måndag!

 

Kika in här då för en vecko-prognos för varje stjärntecken.

 

Kärlek, Alex.