· 

Jungfru-säsongen och stationär Saturnus

Så var den tiden kommen!

 

Vi är inne i September och kan med rak rygg och upptagna händer möta nästa steg i vårt liv, men endast med noggrann städning och planering av våra egna tankar, önskemål och omgivning. 

 

Det har ju tjatats i en oändlighet om hur allting står still omkring en (under sommaren), och den 27e Augusti började det luckras upp då Mars började röra sig framåt igen och är på god väg in i Vattumannens tecken, där den hösten ut kommer för varje enskild person att skapa distans och mycket arbete på egen hand och med sig själv. Att ta tiden att vara i sitt eget sällskap, endast med sina tankar som sällskap är ett sätt att öppna upp för det geni-draget som alla Vattumän bär på. Vad vill du? Vad gör dig unik och hur vill du visa upp det som särskiljer dig från andra? Hur tar du dig an saker, hur gör du det på ditt personliga sätt?

 

Låt ditt inre geni få ta sin plats! Spåna på projekt, problem och saker som tar upp plats i just ditt liv, men gör det på egen hand. Ta dig tiden att inte studsa det mot andra personers åsikter eller tyckande. Lita på dina egna insikter och instinkter. Låt tankarna flyga fritt och låt inga ideér kännas för galna, för sådant existerar inte under Mars i Vattumannen, allt är välkommet så länge det funkar för dig.

 

Aktiverar man detta under Mars i Vattumannen så vecklar automatisk en konkret plan ut sig, eftersom Mars styr våra drivkrafter och förmågan att handla i vardagen. Ge dig själv möjligheten att skapa något unikt och eget fram till November. Låt din individuella drivkraft styra dina planer och handlingar. 

 

Denna vecka är fortfarande något av en uppladdning inför helgens större astronomiska förändringar. En tid av förberedande inför den nystart som inträder i helgen i samband med Nymånen i Jungfrun, Saturnus som slutar röra sig retrograd, samt Mars om byter tecken till Vattumannen. Låt saker ta sin tid, men börja lite smått att slänga ut trådar kring det som du vill åstadkomma under andra halvan av September och hösten ut. Framför allt, börja planera. Inte bara tänka, drömma eller hoppas, utan konkret planera med papper och penna. 

 

Saturnus stationär i Stenbocken från och med Lördag kommer ganska omgående börja låta oss möta verkligheten och tvinga oss att hantera den, oavsett om vi vill det eller inte. Därför är det bra om man har ett hum om hur man vill att denna verklighet ska se ut och hur man ska ta sig an den, för att bokstavligen inte bli tagen på sängen av livets skeenden. Planera ditt liv, istället för att låta livet planera dig. 

 

Jungfru-säsongen är en ypperlig tid att vara upptagen och planera under, och i synnerhet en Nymåne i Jungfrun sätter igång en process av "görande". Detta kombineras med andra planeter i jord-tecken, och ger oss gåvan i form av konkret viljestyrka att genomföra det man önskar och behöver, så länge man lägger in eget faktiskt arbete i det. Detta är något man hör ofta, men mottot från och med nästa vecka är "GÖR DET BARA". Gör man inget, så får man inte heller skörda några frukter, och dessutom kommer man att känna sig grymt frustrerad eftersom Jungfruns energi inte gillar att slappa och vara sysslolös. 

 

Allt detta kickar igång i samband med den tidigare beskrivna Grand Earth Trine som sätter igång den 7e September, och också kickar av Nymånen i Jungfrun som en del utav den. Den koncentration av planeter som snart finns i Jungfrun (Merkurius går in i Jungfruns tecken, från Lejonets, den 6e) skapar inte bara förmågan att jobba hårt för det man vill, men också anpassa sig till en ny verklighet, då Jungfruns tecken är av anpassningsbar kvalité, precis som Skytten och Tvillingarna. Det är en god tid att styra sina handlingar mot den vision av livet som just du har, och sedan se hur denna vision vecklar ut sig i konkret vardag och blir till ditt liv. Det är gåvan som Jungfrun, Stenbocken och Oxen ger oss. 

 

Nu är det de facto dags att släppa gamla rädslor, tankar, situationer och problem. Gamla vanor och saker som släpar sedan tidigare. Rena dig själv med Nymånen i Jungfrun. Rensa sinnet, rensa själen och rensa kroppen. Genom att bli av med det gamla och numer oönskade, skapar du utrymme för en ny verklighet att ta plats, och om du samtidigt lägger in din personliga drivkraft och motivation att skapa det du vill ihop med noggrann planering, så kommer verkligheten också att bli så som du önskar. Men innan dess, SLÄPP det gamla och icke-önskvärda i ditt liv. 

 

Fråga dig själv vad det du är vill göra dig av med, och inled helgen och resten av veckan med att förbereda dig på hur du ska bli av med det. Du vet själv vad du inte längre behöver. Skapa en ny rutin, ett nytt kapitel i ditt liv som du funderat på sedan i våras. Planeterna är på din sida för att lyckas med det. 

 

Jungfruar gillar som bekant just att skapa planer och skriver gärna ner sin planering, så sätt dig ner med papper och penna eller en app och skapa en plan för det du vill genomföra! Konkretisera ordentligt vad och hur du vill att din September ska se ut. Vad ska bort och vad för nytt ska få plats, samt hur detta ska gå till. 

 

Var inte rädd för att möta det kaoset som är eller har varit i dig. Det är dags att bena ut det i en konkret handlingsplan och använda Jungfruns energi och planeternas rörelse framåt att skapa ordning ur kaos. Organisera allt i ditt liv (även om det bara sker i tanken), och speciellt sådant som du vet är kaos-artat i ditt liv är precis det som behöver granskas och planeras. Våga möt det! 

 

Speciellt den delen i ditt personliga horoskop som styrs av Jungfrun (titta på i vilket hus Jungfrun och Merkurius är i) behöver uppdateras och gås igenom, mötas av dig. Är du osäker på vad som behöver tas hand om och ordnas upp i ditt liv? Som alltid erbjuder jag kortare konsultationer för en mindre peng och ihop benar vi ut dina bestyr i höst. Jag finns alltid tillgänglig på astroalvis@gmail.com.

 

Var aktiv, ta kontroll, planera och möt verkligheten är mina uppmaningar till er denna vecka.

 

Lycka till, Alex.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    eva (Tuesday, 04 September 2018 19:37)

    A men detta är personligt plan, men hoppas att t.ex ett skitföretag som behandlar sina anställda som i ett koncentrationsläger också kraschar o får rensa ut sopor till chefer, det jävla företaget kom med väduren uranus 2011 i augusti, värre 7 år har aldrig funnits.
    Trakasserier mot kvinnor, arselslick för att komma upp, kliv på lik....för fan säg att detta nya också slår mot detta nazistföretag.
    Skönt att släppa ut allt ibland�