· 

Grand Earth Trine

Vad är på ingång, om inte the VIRGO-SEASON?! Hola at alla Jungfruar där ute! Bästa tiden på året, jobba så grundligt och mycket som möjligt, eller hur? :')

 

Solen slutför sin sista grad i Lejonets tecken och från och med imorgon är "sommaren" officiellt slut. Nu kan man inte längre sola sig i glansen av ledighet och själv-utforskan, nu är det nämligen skörde-tid!

 

Tid att plocka ihop så mycket man hinner inför hösten, för att säkra en mer eller mindre lugn vinter.

 

Samhället har inte gett upp urgamla traditioner som följer säsonger, även om det idag ser lite annorlunda ut. Idag innebär skörde-tid att många kommer tillbaka till arbetet/vardagen (Jungfruns tecken styr sjätte huset trots allt) och ska ta tag i en helt orörd hög av to-do's som kopplar ihop vårens påbörjan och höstens planer och potential. Inte bara i arbetslivet, utan även i sin egen vardag och inte minst hälsan! Nu ska det göras! Och mycket ska göras! Det är en komplett översvämning av saker som ska tas tag i! *ropar Jungfrun stressat innan hon skyndar vidare och febrilt letar efter almanackan*

 

Problemet är bara att man är i en surdegsliknande situation fram till den 27e Aug, där inget riktigt tar fart och mycket möter motstånd. Det är lite som att hjärnan inte hunnit koppla över från att ha all tid i världen till att bara existera och njuta av livet (Lejon), till den plötsliga och påstridiga högen av måsten och dåligt samvete av att aldrig räcka till (Jungfrun).

 

Mars i Stenbocken, Uranus i Oxen och Solen i Jungfrun skapar dessutom en stabil och upptagen triangel sinsemellan av seriös approach, ambitioner och rejält ansvarstagande. Det finns SÅ MYCKET att göra och SÅ MYCKET att planera och SÅ MYCKET att oroa sig för, hur ska detta bli. Det är nämligen Jungfruns största oro. Att det finns så mycket att oroa sig för, så många potentiella utfall och oändliga möjligheter till planering och finslip. DET SKA BLI PERFEKT OCH DET DIREKT. 

 

Men så länge Mars är retrograd (till 27e Aug), blir konkreta steg framåt svårt, trots att jord-energin stadigt visar på vart någonstans och vad för något som behövs göra. Planera allt du behöver, men släng inte ut för mycket action innan början på Sep, för det möter bara en tom vägg. 

 

Planeten Mars stationära rörelse framåt den 27e är dessutom en uppföljning på den högst förvirrade Fullmånen den 26e, där Solen i Jungfrun (jätte-upptagen med allt som behöver göras, men mest i huvudet) ställer sig i opposition till en mjuk Måne i Fiskarna (som inte alls vet exakt vad som ska göras och varför det ens ska göras, vad känner jag kring detta egentligen). Det blir mycket motsträviga känslor! Vi har fortfarande planeter i Lejonet som vill att man visar upp sig från sin bästa sida, samtidigt som Mars i Stenbocken behöver GÖRA NÅGOT PRODUKTIVT, men det är oklart riktigt vad, och ska man inte njuta lite till av vädret ändå? Allt detta krockar med varann i en härlig övergång från Lejonets slappande till Jungfruns görande. 

 

Så det du kan göra nu, är för det första, andas ut! Ta det lugnt! Det löser sig! Det kommer att falla på plats.  Förebrå inte dig själv just nu, det finns inget att göra eller förändra innan första veckan i September. Nu tampas vi med en stor vilja att VILJA GÖRA något, Mars i Stenbocken gillar inte att slappa. Men detta något faller inte ut i något annat än frustration än. Smärtsam sådan dessutom, detta berör ju vårt allra innersta! Vår sanna väg i livet (Ödes-Nodernas involvering). 

 

Det du SKA göra, är att mentalt förbereda dig inför och planera HUR du ska leva ditt liv efter den 27e Augusti, HUR vill du att din vardag ska se ut. Gör inget än, men planera gärna vad du vill göra dig av med fram till ditt nya liv i höst. Retrograda planeter is all about it, vad får inte följa med på färden? Och eftersom vi har detta kopplat till den vardagliga och praktiska biten i form av the Grand Earth Trine som kopplar på alla jord-tecken, så handlar det alltså om den konkreta vardagen. Har du tänkt att du ska cykla till jobbet kanske? Byta jobb? Köpa något? Göra slut? Du kommer behöva korrigera något i vardagen i samband med Fullmånen, eftersom resultatet kommer att bli stabilt och bita sig fast i livet efteråt. Det är inte längre bara drömmar och visioner, det är konkret "ner från idé, och in i vardagen".  

 

Denna förändring i livet som ska implementeras är på intet sätt ny, utan detta är något som har hängt med sedan i våras. Det har funnits där i tankarna, och nosats på, och snart är det dags att testa den på den riktiga världen, den existerande vardagen. Men något behöver ges upp, släppas, kanske offras till och med. Det kan kännas som en uppoffring onekligen, med tanke på Månen i Fiskarna, men det är for the greater good av ditt eget liv. Fundera på vad du behöver släppa, vad DU VET att du måste släppa ifrån dig, något som till och med gör riktigt ont i dig att tänka på. Detta berör de teman som skedde i ditt liv i Maj i allra högsta grad. Tänk tillbaka. 

 

Hände i Maj + gör ont som fan = behöver få en lösning på denna vecka. Det behöver släppas till förmån för något annat! 

 

Den smärtsamma delen beror på Chirons del i det hela, som slänger in lite "ont i själen" i processen, det är ju det vi behöver arbeta oss igenom. Vad är det som gör ont att släppa som du vet behöver släppas ifrån dig och ditt liv? Vad gör ont, men också sätter dig i eller skapar en "offer"-situation? Om du vet svaret på den frågan, så är du halvvägs i hamn. Det gäller bara att våga säga nej till den situationen, en gång för alltid.

 

Så med det sagt, ta det lugnt fram till den 26e, börja vässa klorna och skapa planer, så kommer strukturen att falla automatiskt på plats inom några veckor, om än med vissa uppoffringar. 

 

Tips: för att veta vilka delar detta berör i ditt liv, titta på vilka hus som Jungfrun, Stenbocken och Oxen berör i ditt horoskop, eller mejla mig för en full höst-konsultation och få reda på det exakt. 

 

Trevlig Tisdag på er!

 

Kärlek, Alex.