· 

Vad händer i höst?

 

Lejon-säsongen lider mot sitt slut och likaså gör sommaren. Men vilken sommar det har varit!

 

Naturen är nu i så full blom som den bara kan bli, och det känner man också överallt omkring sig. Livet är igång, sensommaren är snart här. Det bubblar av människor som kommer tillbaka till nya liv, nya tag och en ny säsong.

 

Men inget rör på sig. Det står i princip stilla inom alla områden i livet, vilket förstås beror på alla retrograda planeter som tvingar en till att stanna upp och reflektera över det som har varit. Reflektion både över ens drivkrafter, motivation, idéer, planer, och inte minst relationer nu när Venus joinar retrograda-gänget snart. ALLT granskas. Men inte utan anledning! 

 

Min uppmaning till er i just detta nu: GÖR inget som inte redan är i görningen. Det finns ingen anledning att mötas av hinder där man inte behöver. All tid och energi bör gå åt sådant som redan påbörjats, och helst av allt behöver gamla sätt att göra saker på granskas. Allt det som utgör dig idag behöver granskas och städas, inför hösten. Det är tråkigt och det är jobbigt att gräva ut hela garderoben och mötas av allt som har legat där och gömt sig. Den där tröjan från 2012 som du hade på dig när du först träffade din pojkvän, som du nu separerat från? Det är den du behöver möta, sy om eller slänga ut. Halsbandet som du köpte den där sommaren 2010 som gick sönder samma dag som du blev uppsagd från jobbet? Kan det göras om till något annat? Hur kan du möta ditt förflutna på ett sätt som skapar ditt nya jag som vecklar ut sig i höst?

 

Det är nämligen så att mötet med ens förflutna (och inte minst förflutna relationer, vanor och situationer) är påtvingat oss under perioder av retrograd rörelse på himlen. Vi är ju aldrig riktigt färdiga med vårt förflutna (att du började röka cigg utanför gymnasiet när du var 16 trodde du nog inte skulle resultera i tandlossning nu när du är 32). Vi hanterar vårt förflutna varje dag, hela tiden, men vi sopar gärna bort det så långt det går, speciellt det jobbiga. Våra tidigare val speglar sig konstant i detta nu. Ens historia behöver uppdateras och uppgraderas ständigt. Uppgraderingen kommer först i höst, när planeter på himlen rör sig framåt igen. Men veckorna som har varit och är, is all about uppdatering av det som har varit, utrensning. Vad vill du behålla? Vad ska bort? Vem är du nu? Detta är absolut avgörande just nu eftersom så många planetariska skiften har skett och fortsätter att ske (Saturnus in i Stenbocken, Uranus in i Oxen, Chiron in i Väduren, Mars enormt långa rörelse i Vattumannen och Mån-Noderna som har berört allt detta). Detta innebär att ÖDET är ikapp dig och att en ny tid är på ingång. 

 

Nu handlar det bara om dig och ditt liv, eftersom så många planeter är i Lejonet. Vilka handlingar gynnar dig? Vilka människor gynnar dig? Vilka aktiviteter och saker gynnar din egna personliga utveckling? Det som inte gör det kommer behövas göra sig av med innan September/Oktober, när majoriteten av planeter rör sig framåt igen. MÅNGA av oss kommer inte vara samma personer i November som vi är nu. 

 

Venus rörelse i förhållande till Solen resten av Augusti kommer ha en så pass speciell karaktär att relationer och kärlek också kommer få MYCKET större fokus. Venus är dessutom hemma i Vågens tecken och kan skina riktigt starkt där. Ens själv-värde, ens saker, fritid, utseende, romantik och relationer, allt kommer få sig en omgång. Var uppmärksam på vad du KÄNNER att DU vill, inte vad du vet eller tror eller bör eller hör, utan genuint känner i ditt hjärta. Alla Lejon följer sitt hjärta och kallas egoister på grund av det. Men det är precis vad varenda en utav oss ska göra under resterande Augusti. Följ ditt hjärtas röst, följ din passion, följ det du känner att du behöver göra, blicka tillbaka på vem du var och varför du är den du är idag. Vad kan du göra dig av med för att verkligen möta dig själv och ditt hjärtas röst?

 

Gör BARA för dig själv, inte andras åsikter eller tryck (Mars i Stenbocken kan driva på detta tyvärr). I synnerhet bör Jungfruar, Stenbockar, Fiskar och Vattumän träna på och aktivera denna förmåga.

 

Lejon-Vattumän, Skorpioner-Oxar, Stenbockar-Kräftor, Vädurar och Jungfruar! Ni står inför STORA förändringar just nu och behöver samla all er kraft för att utröna om ni är på rätt väg med det ni gör och tar er för. Era vanor, beteenden, relationer och status i livet är under konkret granskning och görs inget nu, så görs det åt er sedan. Av livet. 

 

Vad skaver?

 

Notera det, möt det och inom kort, GÖR NÅGOT ÅT DET. För om inte du själv hinner först, så kommer tiden att hinna ikapp och göra det åt dig, och då har man tyvärr inte längre någon fri vilja att ta till. Gör dig själv en tjänst och använd den nu istället! För att veta VAD det är som skaver, behöver vi ge oss själva tid att sätta sig ner och låta den inre rösten komma fram. Tysta tankarna, tysta måsten, tysta "borde", tysta "men tänk om". Den inre rösten går enklast att komma åt medelst meditation och speciellt nu när många planeter är retrograda. Våga låta hjärtat tala, och lyssna på det! 

 

Hösten och vintern är FULL av förändringar för er, varpå det är oändligt viktigt att möta sig själv nu och utröna det problem som existerar, för att kunna åtgärda och möta den nya verkligheten med huvudet högt. 

 

För att mer konkret veta inom vilket område av livet just du påverkas (vi vet ju redan hur komplexa horoskop är), mejla mig (astroalvis@gmail.com) och boka in en konsultation. Just denna (vad påverkas i mitt liv i höst) kostar 600 kronor och man får rejält med valuta för pengarna. Alla konsultationer görs personligen i telefon eller i möte med mig, man får gott om underlag till det, och det är är ett utmärkt tillfälle att få ordentlig koll på vad som sker i ditt liv i höst. 

 

Så länge, ha det fint, så hörs vi snart!

 

Kärlek, Alex.