· 

Astro-prognos 9-16 Juli 2018 (Nymåne)

Sommaren är i högform och vi rör oss mot nya astronomiska och astrologiska händelser, ordentligt.

 

Venus byter tecken från stolta och eldiga Lejonet till kritiska men högst hjälpsamma Jungfrun.

 

Kärlekens planet trivs sisådär i Jungfruns tecken som hellre ser till att alla är sitt bästa än överösta med fysisk och emotionell kärlek, och bra precis som dem är.

 

Kärleksyttringar blir mycket svårare från och med imorgon och ett par veckor framåt. Kärleksfulla ord är svåra att hitta och allt intresse vänds mot den praktiska delen av livet, att ordna till det lite, lite bättre.

 

Bli inte förvånade om ni plötsligt fastnar i sortering av bestickslådan och börjar sy ihop hål i kläderna, eller bestämmer er för att nu får det var nog, det är dags att träna och äta hälsosamt. Lejonet tecken is all about att ha det trevligt och sola sig i livets gåva, och Venus där bidrar ofta till att man tar ut svängarna vad gäller nöjen, precis som när Venus är i Oxen eller Vågen. 

 

Venus i Jungfrun däremot börjar oroa sig om inte man har det lite väl roligt? Kanske dags att investera i tandtråd varje kväll och löprunda på morgonen? Varför är fönstren så smutsiga? Värst vad alla böcker ligger i oordning. Ska du inte ta och stryka din skjorta? Klippa näshåret?

 

Plock och fix är Jungfruns stora nöjen, samtidigt som man gärna börjar med listor och räknar kalorier, pengar eller löpsteg, gärna inte bara sina egna utan andras också. Den kritiska ådran sveper över allt i sin närhet, och den gäller långt ifrån bara sig själv. En välbehövlig energi av mer pragmatisk och ordningsam karaktär på ingång, men plötsligt ser man dock allt som ligger fel och känns fel. Det är Jungfrus uppgift att se saker som kan ordnas till det bättre, och i det här fallet kan det röra relationer eftersom det gäller Venus. Försök att inte vara alltför kritiska mot era partners, även om man verkligen vill säga till. Att fixa andra till en bättre version kan kännas som att man visar kärlek, men det tas sällan emot som det. 

 

Den 10e Juli rör sig Jupiter framåt igen, från sin retrograda rörelse de senaste månaderna, och visioner och planer börjar sakta röra sig framåt. Idéer och tankar om framtiden dimper plötsligt ner, ihop med möjligheter att uppnå dessa. Detta är en längre transit som sträcker sig över hösten, så detta är bara början på visionens rörelse framåt. Notera vad som händer i dina tankar och kring dina drömmar, det är en tid då mycket börjar kännas rätt och ta form. 

 

Den 12e Juli har vi en mäktig Fullmåne i Kräftan/Stenbocks axeln, som också klaffar ihop med en delvis Sol-förmörkelse, som visserligen bara syns i Australien. Den är hur som helst mäktig eftersom den sker i opposition till Pluto. Solen i Kräftan kommer befinna sig i en exakt opposition till Månen som den 12e Juli går förbi Pluto i Stenbocken. Detta innebär en hel del emotionella lager som blir bortskalade, speciellt då Kräftan är i Månens hemma-tecken: Kräftan. Pluto är per definition död, även om det inte behöver vara en fysisk sådan, så blir det troligtvis en emotionell död. Det är något i våra liv som vi kommer tvingas vara färdiga med. Egot får sig i en törn i all den emotionella rabalder som denna Fullmåne bidrar med. Att demonstrera känslor blir dock inte så lätt med Månen i iskalla Stenbocken, men Pluto bidrar med att få ut denna emotionella storm upp till ytan, för att bli av med det som har stagnerat emotionellt. Ljuset försvinner inte bara fysiskt, men även själsligt för en stund. Det är inte roligt eller lätt att göra sig av emotionella anknytningar och därför är denna Nymåne svår i sig. Där en dörr stängs, öppnas en ny, men osäkerhet kring det är inte mindre för det. Kräftans tecken biter sig fast vid det som har varit, men Pluto kommer att knuffa oss över gränsen. 

 

Nymånen ger en nystart ihop med den metaforiska död som följer denna förmörkelse. Det blir emotionellt tungt och mörkt, men det är den känslan som leder till en begynnelse av nya emotionella mönster. Vi kommer behöva bryta oss igenom en del illusioner som vi byggt upp för oss själva, för att trösta och hålla vårt ego flytande. Jag har ju valt att ha det så här, klart det är rätt. Men denna Nymåne kommer se till att bryta ner saker som inte är rätt på riktigt, och det kommer att hänga ihop med vad vi känner inför saker och människor, potentiellt våra hem, familjer och barn/förälder relationer. Man kan se denna Nymåne som en karmisk korrektion, en energi som pekar ut det i livet som inte leder oss till rätt väg, som se till att vi gör oss av med det. Att det per se blir emotionellt tungt for egot är givet. Vi gillar inte att släppa det som är bekant och omvärdera de val vi en gång tagit. Men liknande planetariska tillfällen är till för att se verkligheten för vad den är, omvärdera, och våga ta klivet ut i mörkret. Allt som har levt ut sin tid, kommer att svepas bort. Pluto ger ingen möjlighet att gå tillbaka till det som har varit. 

 

When we look outside; we dream. When we look inside; we awaken - Carl Jung.

 

Våga se inåt. Våga blunda och möta mörkret, möta sanningen (Pluto is ALL ABOUT sanningen, oavsett hur ont den gör). Ur sanningen och smärtan kommer insiktens ljus. Våga släppa taget och våga ta klivet ut i det okända. Det är vad denna Nymåne handlar om. Mest påverkade blir ni som har planeter i 15-25e graden av Kräftan, Stenbocken, Väduren och Vågen. Samt förstås de hus som Nymånen faller i, i era individuella horoskop. Leta efter 19-25e graden av Kräftans, respektive Stenbockens teckens i era horoskop för att se vilka hus som påverkas. 

 

Denna Nymåne följs upp av en skållad Grand Trine som skapas när tre planeter är i samma element, i detta fall  Venus i Jungfrun, Saturnus i Stenbocken och asteroiden Juno i Oxen. Det kommer bli enklare att implementera de val som ni kommer behöva ta på ett inre plan under Nymånen, samt acceptera dessa och stå fast vid dem. Jord handlar om att se till att saker blir verkliga i livet, och Saturnus ser till att vi tar vårt ansvar och skapar det liv vi vill ha. Det underlättar att faktiskt ta de beslut vi ställs inför denna vecka.

 

Ha det så gott mina vänner, Alex.

Write a comment

Comments: 5
 • #1

  Fredrika (Thursday, 12 July 2018 08:13)

  Hej,
  Jag är en jobbsökande kräfta med nymåneeklipsen i mitt 10:e hus (min natala måne är i Stenbocken). Har haft en jobbig period med mycket hårt arbete och en hel del besvikelser, senast igår blev jag nekad ett jobb jag verkligen ville ha... Kan det vända nu med eklipsen, eller blir det bara värre..?

 • #2

  Alexandra Alvis (Thursday, 12 July 2018 19:26)

  Hej Fredrika,

  jag tror Nymånen kommer för dig innebära en emotionell urladdning vad gäller allt det som skett fram tills nu. Nymånen per se bär inte med sig några specifika händelser utan snarare en bearbetning av det som har varit, och en ny approach till situationen.

  Från och med en ny Mån-cykel får man möjlighet till "nya tag", så det är vad du ska fokusera på.

 • #3

  Louise E (Sunday, 15 July 2018 10:40)

  Jag var tvungen att läsa om detta då när du precis publicerat kändes det så otroligt sorgligt & tungt. Jag blev lite rädd för innerst inne visste jag vad som behövdes skalas bort i livet kring en destruktiv fd kärleksrelation som fortfarande hållt sig vid liv, alldeles för länge då jag inte vågat släppa taget pga alla starka känslor och minnen trots att jag insåg hur ohälsosamt det var.
  Igår, lör, gjorde jag det. Kanske lite tackvare mars RQ också, sa det som behövdes sägas, öppnade mig & berättade hur det låg till. avslutade det hela, återtog kontrollen i mitt liv. sorgligt på vissa plan men så skönt på andra. Så, Alex - right on point på allt där uppe. För mig föll de i 5:e och de kunde ju inte stämma mer! ��

 • #4

  Alexandra Alvis (Sunday, 15 July 2018 17:52)

  Louise, vad BRA att du tog tag i det!

  Denna Nymånen handlar om att släppa taget om det förflutna och samtidigt initiera en nystart, så du gjorde helt rätt!

  Blir allt stolt här borta över att ni följer mina råd. =)

 • #5

  Anette (Monday, 16 July 2018 10:47)

  Här sitter en Vattuman-kvinna, fylld av energi men med ganska stor känsla av förvirring, en viss förtvivlan även rädsla faktiskt. Det känns så intensivt, sedan ett tag tillbaka. Som att nånting galet håller på att hända i Universum. Och så Tim, han gör mig så rastlös, lämnar mig ingen ro och jag förmodligen inte honom.
  Våga ta klivet... ut i det okända. Absolut, men - känns som att jag redan släppt taget... när ska jag landa??