· 

Mars Rx under hela sommaren, vilken del av ditt liv påverkas?

Hej mina vänner,

 

nu är det en jet-lagged astrolog som försöker sammanfatta detta inlägg, så vi får se hur det går! När ni läser detta ligger jag förhoppningsvis och sover, wish me luck!

 

Att få ner transiter i skrift tar en del fokus, då man ofta analyserar olika tidpunkter för en och samma chart under en månad, flyttar horoskopet lite dit, lite hit. 

 

Nåja, denna veckans stora uppståndelse är förstås att både Mars och Neptunus går/är retrograda, i synnerhet då Mars som styr vår motivation till att göra saker vi väljer att göra, eller inte väljer att göra. Mars är det vi kämpar för i livet, och det är Mars som styr längs den vägen vi väljer att gå genom att vi aktivt tackar både ja och nej till saker. Det intressanta här, är följande fråga: hur väljer vi vad vi ska lägga aktiv energi på? Här kommer Venus-placeringen in, hon styr nämligen över en viss sympati gentemot en syssla, och hat mot en annan. Hon styr våra preferenser helt enkelt, och bygger ofta upp hur våra liv ser ut i en perfekt värld för varje individ. Vilken ambition har vi med det vi tar oss för aktivt, vart kommer den ifrån? Där kommer Solen in, vårt jag, vår personliga ambition i detta liv, som styr våra handlingar.

 

Ibland gör vi dessutom saker på ren instinkt eller för att "vi vill", då har man kopplat på Månen i beslutstagandet. Där har vi tyvärr lite att säga om, då Månen är så ett så basalt och skrikande behov efter trygghet, att vi blint tar till vilka beslut som helst för att tysta den. Likt ett barn som får leksak efter leksak och chokladbit efter chokladbit bara hen slutar skrika och förälderns nervösa uppsyn kan slätas ut.

 

Så fungerar Mars, dess funktion aktiveras ofta av andra impulser (speciellt av planeter som aspekterar Mars i ditt eget personliga horoskop), och eftersom vi talar om en personlig planet, så är den tätt ihopkopplad med resterande delar av vår personlighet. Vilket gör den här transiten personlig  för alla. MEN ni som har planetern i 7-9 graden av Vattumannen, Lejonet, Skorpionen, Oxen, eller Tvillingarna/Vågen kommer att beröras extra starkt av Mars påbörjade retrograda rörelse. Tänka tillbaka på perioden April-Juni 2016 då Mars var retrograd sist, vad hände i era liv då? Vilka stora beslut/planer föll på plats?

 

Nu när har vi lagt in all tänkbar kraft och action i det man tog sig för, är det är dags att se över det sista (om resultatet inte blev som tänkt). Inga nya strategier eller åtaganden, utan se vart hålet läcker, om vi får ta emot ett resultat eller ett besked som inte godkänner det vi har arbetat på eller genomfört är det dags att se över detaljerna. Under Mars retrograd sker oftast de största förändringar i ens liv, det är som att slå den sista spiken i den kista man arbetat med (ursäkta min morbida humor). Fram till oktober kommer det vara föga attraktivt att ta sig för några storslagna planer, även om vi får lov att fila lite på dessa mot Augusti då Mars rör sig in i Stenbocken igen i ett par grader, och den väl-strukturerade och praktiska ådran gör ett inspel. Mars i Vattumannen is all about mental planering, och tillåter i princip oändliga perspektiv. Men saker tenderar att synligt falla på plats under Mars retrograd, som ett resultat på det man gjorde fram till dess.

 

Gå tillbaka till din personliga chart och kolla vad som finns där mellan 28 graden av Stenbocken och 9e graden av Vattumannen. Planeter och hus i denna del av horoskopet kommer i första hand att beröras av Mars energi, och således också påverka dessa specifika delar av ditt liv och personlighet. Också värt att slänga ett öga på vad som händer på oppositionssidan i 28e graden Kräftan - 9e graden Lejonets. Dessa delar kommer också att påverkas stort av Mars transit. 

 

Mars är en så pass aktiv planet att den alltid för med sig synliga förändringar under en stark transit, som nu. Livet förändras åt något håll. Speciellt då Mars gör konjunktioner och oppositioner med Ödes-Noden axeln som vilar på 7e graden av Vattumannen-Lejonet axeln. Livsomvälvande förändringar alltså. 

 

När Mars kommer vara i Stenbocken 13-26 Augusti får vi alla en andra chans. Gå tillbaka det som inte fungerade eller föll ut som man ville, och åtgärda alla praktiska misstag och korrektioner (berör området i livet där ni har Stenbockens tecken, det husets områden). Här man får lov att återvända till visionen/ambitionen (Stenbocken), för att sedan igen kunna utföra den med individuell och genealisk bravur (Vattumannen), men kanske med en lite ny spinn på det hela. Detta är vad man ska tänka över under den tiden som Mars är retrograd. 

 

(Som en liten mini-sommar-present hjälper jag dig att titta på vart transiterande Mars är i just ditt horoskop och vilka hus och planeter den berör, vad du ska alltså behöver fokusera på kommande sommar-månader. Droppa en kommentar med din födelsetid, datum och plats. OBS endast om du har exakt födelsetid, annars är det ingen korrekt tolkning.) STOPP, tar inte emot fler än er som har redan hunnit kommentera. Update 29/6, 02.00. Svaren till er som hunnit kommentera kommer till helgen. 

 

Frågor att ställa sig själv under Mars-retrograd:

  • Vad är det kämpar jag för? Är det kristallklart för mig?
  • Vad är det jag verkligen vill åstadkomma här?
  • Vad är mitt sanna mål?
  • Vilka delar av mitt liv behöver ärlig och välriktad handling?
  • Vad är min strategi att nå det?

Ta tiden under kommande Fullmånen i Kräftan (Sol) - Stenbocken (Månen) den 28e Juni att verkligen reflektera, sakta ner, låta känslorna och instinkterna flöda, för att få ett svar på ovanstående. Det är ingen harmonisk Fullmåne ur någon aspekt, men den ställer känslor/åtaganden på sin spets, och är hjälpsam i detta fall. 

 

På återhörande, Alex.