· 

När sanningen kommer upp till ytan och drömmar blir sanning (astrologisk prognos 18e-25e Juni 2018)

Ny vecka, nya tag. Eller hur var det nu igen? :)

 

Inte så lätt att hålla någon reda eller struktur i livet med så många planeter i vatten-tecken. Man flyter mest med och gör det man känner för. Och så har nästan hela Juni plötsligt svischat förbi, nästan som i en dröm. Nu får man känna lite på hur det är att leva med att ha planeter i vatten-tecken, det är som att hela livet är en utdragen dröm, ibland snabb, ibland saktar den in, men på det stora hela flyter man mest runt i det man tror sig vara verklighet. 

 

Planeterna saktar till synes in på himlen och många kommer snart att vara retrograda. Kulminationen inför revisionen är nära, om man får använda det mest passande uttrycket. Från den 26e Juni och framåt hösten kan man gott luta sig tillbaka och se över vad tusan man har tagit sig för under Mars-Juni, vilka val man tagit, och vad livet har slängt i ens knä. Det har varit full fart, MÅNGA förändringar, och nu är snart tiden inne att helt enkelt låta det hela landa i en, och integrera psyket och kroppen till det som har hänt i ens liv. Och hjälp på traven kommer vi få!

 

Neptunus retrograd från 19 Juni -20e November

 

I dagarna går Neptunus retrograd och därmed får vi möjlighet att gå tillbaka till, återuppliva eller släppa taget om en dröm, en vision. Den kan röra vilken del av livet som helst, beroende på hur Neptunus aspekterar dina personliga planeter och i vilket hus i ditt horoskop den rör sig i. Där hittar du ledtråden till hur denna transit påverkar just ditt liv. Är det Venus eller 7e huset till exempel så rör det sig troligtvis om en relation som antigen inte har levt upp till dina drömmar, eller visar sig vara en lögn. Är det första huset eller Solen som Neptunus aspekterar i ditt horoskop så är det något som rör ditt personliga jag, dig själv. Vad Neptunus än påverkar i din karta så kommer den nu, i och med sin retrograda rörelse, att intensifiera den frågan, den drömmen och den tanken. Den kommer hjälpa att se det för vad det är, utan att blanda in bara drömmar och fantasier. Det här är ofta en "släppa taget" transit, som visar på sanningen om din dröm. Det kanske är dags förändra den, släppa taget till och se verkligheten för vad den är?

 

 

Oppositionen mellan Mars/Venus och Södra/Norra-noderna, som båda råkar vara på var sin sida av oppositionen Mars/Venus 19-21 Juni

 

En intressant aspekt som inte sker så fota, senast Mars och Venus var i opposition till varandra var 26e Maj 2016, hände något avgörande i ditt liv då, som rörde relationer, din självkänsla eller din kreativitet? 

 

För dessa teman kommer att vara på tapeten i dagarna igen. Eftersom denna transit också är kopplad till Ödes-noderna så är det absolut något som kommer att påverka hela ditt liv framåt. Det är lite utav en konflikt mellan vad som driver dig, din motivation (Mars) , och vad du faktiskt vill ha och vill göra och vad du lägger ner tid på (Venus). Frågan kring vart du lägger din energi, kontra vart du egentligen vill lägga den ställs på sin spets. Den betonar allt som rör "fritid" men också din personliga drivkraft och vilja. Denna aspekt kommer utmana frågan "lägger jag ner energi på de saker som jag verkligen vill ägna mig åt?", vilket berör de allra flesta områden i livet, inklusive relationer i allra första hand, dig själv och dina hobbies i andra. Den här transiten kommer att ge dig chansen att bestämma dig för VART du vänder ditt liv, VART du vill lägga energin, men oroa dig inte, det är bara en försmak! Inga stora beslut behövs tas riktigt än, då Mars kommer att vara retrograd snart och den här aspekten uppstår igen 6-9 Oktober, vilket är när du de facto kommer att behöva ta några beslut som gäller hur du vill leva ditt liv i fortsättningen, vad som motiverar dig och hur du vill att din fritid och framtid ska se ut. Vad du än tänker om det nu, så ÄR det ett stort beslut, men låt beslutet gro under sommaren. 

 

Vatten-trigonen 19-20e Juni, mellan Merkurius i Kräftan, Jupiter i Skorpionen och Neptunus i Fiskarna

 

Egentligen en fortsättning på den tidigare trigonen som då berörde Venus som var i samma grad i Kräftans tecken som Merkurius är i nu, detta bör ha varit omkring 2-3e Juni, och framåt.

 

The path of least resistance som det heter, när det är mycket trigoner som regerar. Troligtvis har många av oss bara följt sina spontana önskemål och bara gjort det man känner för under större delen av Juni. Nu öppnas tankarna och sinnet upp för den här magin, och orden och känslorna flödar i ett fint samspel, fantasin vidgas, drömmarna blir större och verkligare. Romantisering och sentimentalitet fortsätter regera över våra sinnen, känslor har verkligen oss i sitt grepp just nu, och så kommer det även att fortsätta då Solen byter från Tvillingarnas till Kräftans tecken den 21a Juni, den längsta dagen på året. Efter det går vi mot mörkare tider hör ni, på riktigt. :)

 

Men från den 21a involverar vi nu också vårt jag, vår persona in i våra önskningar, tankar och drömmar som har fortlöpt under Juni-månad. Denna transit kommer också att involvera asteroiden Chiron som är i första graderna av Vädurens tecken och gör således kvadraturer till övriga kardinala tecken: Kräftan, Stenbocken och Vågen. Så ni som har planeter där, ni ställs verkligen inför er personliga och inre smärta nu, beroende på vad den planeten representerar. Kan bara ta mig själv som exempel. Min Ascendent är i första graden av Kräftan och Chiron gör således en kvadratur till mitt yttre (min ASC), och visst har det sina påföljder. Osäkerhet kring utseende, det gör ont att inse att man åldras, att man inte ser ut som man hade önskat, etc, etc. Mycket av min smärta och tankeverksamhet har kretsat kring mitt utseende och detta till följd av Chirons kvadratur till min ASC. Så, ni som har planeter i första graderna av kardinala tecken, får också ta emot samma smärta, men på den nivå som den berör er. När Solen kliver in i första graderna av Kräftans tecken den 21a Juni kommer många individer att få känna på denna smärta, ett inre sår som rivs upp och visar upp sig i sin helhet. 

 

Detta följs dessvärre upp av en opposition mellan Merkurius och Pluto, den 23e Juni, som kommer att lura upp sanningen till ytan. Antigen kan det vara så att du får reda på ett stycke information som fullkomligt raserar den bilden du hade innan om något, eller mest troligt att de ord som man har tänkt eller blint trott på, ens egna romantiska skimmer som man har lurat in sig själv i (som vatten-tecken ofta gör) kommer brutalt skalas av och brytas ned av Pluto. 

 

Pluto som styr Skorpionen, visar ALLTID den egentligen sanningen, egentliga motivet bakom känslan eller lögnen, och den kommer blomma ut i dina tankar vare sig du vill eller inte. Ofta är sanningen hård, eftersom man inte har insett den, gått förbi den, lurat sig själv till att tro något annat. Men Plutos påverkan på Merkurius kommer att ge en mental kalldusch, speciellt efter denna långa tid av simmande i ens egna grumliga vatten som vi har haft i Juni-månad. Här kan man antigen hamna i tvång och våld i Plutos regi och bli besatt av de tankar som susar runt i huvudet, blir rädd eller känna sig rentav trakasserad av verkligheten, som inte är så rosenskimrande längre. Eller så tar man till sig den transformativa sanningen som hjälper en att släppa på de lögner man har knåpat ihop för sig själv, om sig själv, för och om andra eller om en situation man befinner sig i. Hur som helst hjälper denna transit till att släppa på dimridåerna som har regerat under stora dela av Juni, till följd av mängden av planeter i vatten-tecken, samt Jupiters trigon till Neptunus. Har vi lurat oss själva? I många fall, ja, det har vi.

 

Och den 23e Juni får vi stå kast för det. Låter väl så där eller hur? Räds ej, alla transiter är för att genomleva specifika delar av sin egna personliga transformation. Även det onda är av godo, oftast vet man bara inte varför. Men den stora planen finns där, i oss alla, i varenda en av oss. Och riktar man uppmärksamheten inåt, så hittar man insikten. 

 

Kärlek, Alex.