· 

Veckoprognos 11e-18e Juni (Nymånen i Tvillingarna)

Juni-månad, vilken grej! 

 

Så himla mycket som sker, samtidigt som så mycket saktas ner och börjar jobba sig inåt, mot kärnan av ens allra innersta tankar och drömmar. Lagom till semestern :-)

 

Den 26e Juni kommer bli en dag värd att markera i kalendern då Mars i Vattumannen startar sin rörelse retrograd och är därmed så nära Jorden som den bara kan komma. Kommer bli himla fint på kvällarna, när den röda pricken lyser i skyn. 

 

Mars är inte lika ofta som andra planeter i just retrograd rörelse och kommer att vara det fram till September, en hel del tid med andra ord, nästan hela tiden i Vattumannens tecken. 26e Juni saktas handlingsförmågan, aktiviteten, vitaliteten, energin och framför allt motivationen ner ordentligt. Viljan att göra saker och hitta motivation till något kommer vara enorm, men mycket kommer fortfarande hända mentalt i sann Vattumanns anda. Det kan uppstå en del frustration under den här typen av transit, då Mars styr vår vilja, vår sexuella lust, vår fysik och vår påstridighet. När detta vänds inåt, kan man plötsligt börja bråka med sig själv, och bli frustrerad på varför man tappat motivationen het plötsligt. Mer om det när tiden är kommen, men ha i åtanke att om ni vill utföra några planer eller göra ett sista aktivt ryck, så är det alltså endast fram till midsommar som det ens är någon idé att göra det. Sedan blir det oöverkomligt. 

 

Men nu till något närmre i tiden! 

 

Tisdag/Onsdag har vi en härlig Nymåne i Tvillingarna, både Solen och Månen möts i samma tecken av en aldrig sinande ström av tankar, ord och information.

 

Den här Nymånen markerar förmågan att förstå och se saker från en massa olika håll och kanter. Det KOMMER vara svårt att bestämma sig för något alls, vara tydlig, ställa sig på någon sida, till och med välja småsaker i vardagen. Tvillingarnas tecken handlar alltid om att tänka fram alla möjliga alternativ, ha så mycket information som möjligt och det spenderas mer tid på tänkandet än görandet i det allra flesta fall. Den här Nymånen lyser upp ditt liv och dina beslut från alla håll och kanter, och tankeverksamheten kommer att skjuta i taket.

 

Du kommer att få möjlighet att tänka över saker, så att säga vrida och vända på de delar av livet som snurrar i huvudet just nu. Men det kommer inte vara tydliga tankar då Neptunus gör kvadratur till Nymånen från sin plats i Fiskarna. Diffusa drömmar och tankar som slinker undan, vad är det man egentligen går runt och snurrar på i huvudet? Vad är lösningen? Vart kommer dessa tankar ifrån?

 

Det kommer vara svårt att komma till ro på kvällarna, och allt tänkande och pratade kan verkligen matta ut en. Däremot är det samtidigt en väldigt kreativ tid när det kommer till allt som rör ord och text, sång och tal. Låt samtalen och skrivandet flöda, språket är Tvillingarnas främsta verktyg och deras talang är att använda det, så passa på. Dessutom är det lättare att hantera allt som rör sig i huvudet om man får ner det i text. Följ med i flödet av denna Nymåne bara, ta inga beslut eller tvära kast, döm inte. Låt tankarna och samtalen ta sin plats, men bli inte förvånad om saker känns grymt borta från något konkret. Det finns också något smärtsamt och mörkt att tänka igenom, låt det ta sin plats, utan att döma de tankar som sveper förbi i ditt sinne. 

 

"Som tur är" kommer Merkurius också på Tisdag att byta tecken från just Tvillingarnas till Kräftans, vilket drar ner det absurda snurrande av tankarna, men däremot kommer nu de flesta beslut, slutsatser och inre dialog få en väldigt känslosam karaktär, och rationalitet blandas hejvilt med tillfälliga känsloströmmar. Vi har nog redan fått känna på en hel del sentimentalitet och den här något sköra och gråtmilda stämningen med Venus i Kräftan senaste veckorna. Ni vet när man börjar tänka tillbaka på gamla goda tider, minns åter till fina stunder i relationer och söker sig plötsligt till saker som ger trygghet, vare sig det är en måltid, en låt som betyder något eller vanor som påminner om barndomen. Nu kommer tankarnas planet, Merkurius att ta över detta, och majoriteten av de tankar vi tänker kommer att vara baserade på vad vi känner just nu, men vi kommer också ha svårt för att tala ut och dela med oss vara våra känslor, just för att vi känner oss så sårbara. Vi kan enkelt säga fel saker, ta till oss andras ord väldigt personligt, eller helt enkelt hålla tillbaka orden helt. Var vaksamma här, för att känslorna ju är övergående, men orden etsar sig för alltid fast i minnet. Det är också lätt att fastna i gamla minnen, och grotta runt där istället för att fokusera på nuet och våga formulera det man känner till ord, att våga dela med sig utav sina känslor. 

 

Så låt tankarna vandra iväg till ert förflutna, men ta inga beslut utifrån tankarna just denna veckan, försök att inte ta saker personligt (blir svårt), och ja, det kommer att vara smärtsamma delar i den här transiten, då Chiron berör den. Vissa ord, samtal och minnen kommer helt enkelt att skära upp djupa sår i oss. Merkurius i Kräftan fortsätter alltså på temat att söka sig till det som är tryggt och välbekant, men den spär på en hel del osäkerhet i "ska jag eller inte", "vad känner jag egentligen", "vad är viktigt", "sa jag rätt grej där".

Detta späs ytterligare på av Saturnus opposition till Merkurius senare i veckan, och blir vi verkligen låsta i våra tankar och känslor. Man kan kommer ha svårt att uttrycka sig fritt, vilket är förstås ett påtagligt problem i samband med den mest snackiga Nymånen som existerar. Det kan bli en hel del smärtfyllda samtal under denna vecka, som avgör vägen framåt. Våga var ärlig, och våga säg vad du känner, döm inte dig själv för hårt.  

 

MEN, 14e Juni har Venus också gått vidare från Kräftans tecken och in i Lejonets! Det er en extra krydda av självsäkerhet och glans hos dig och i dina relationer. Det är ytterligare en faktor av flödande kreativitet, och fokus på din egen förmåga. Relationer med andra kan bli dramatiska, mer utspelade och mer "synliga". Venus i Lejonet gör att man helt enkelt blir lite mer kär i andra, men framför allt sig själv! Venus rör sig också förbi Norra Noden i Lejonet och gör en opposition till Mars i Vattumannen som står nära den Södra Noden. Relationen som sådan mellan det manliga och kvinnliga, kommer ha en avgörande karaktär kommande veckan. Det ligger något ödesdigert i de möten, samtal och relationer som sker mellan män och kvinnor under denna period. Man kompletterar varandra, samtidigt som man tydligt ser hur långt mannen och kvinnan står ifrån varandra i samhället. Våra olikheter påtalas, samtidigt det behovet vi har av varandra, hur vi kompletterar varann. Men det kan vara en utmanande tid för relationer överlag, och framför allt så är de händelser, möten och beslut som tas kommande och nästa vecka i relationer, ödesdigra. 

 

Samtidigt skapar Uranus en kvadrat till Venus i Lejonet under mitten av veckan, och uppbrott eller tendenser till uppbrott, kommer att vara ett faktum. Nyhetens behag, förändring, och klar insikt om ens egna relationer kommer att slå till ordentligt i mitten av kommande vecka och mot slutet av den. Samma aspekt är en ren geni-aspekt när det kommer till kreativitet, nya idéer och skapelser. Låt just din kreativitet flöda och du kommer hitta nya sätt att uttrycka den på. Denna aspekt återkommer igen i Sep-Nov flera gånger, så denna energi är bara en försmak av vad som komma skall. Det kommer att vara insikter kring dina relationer, din egen kreativitet och uttryck. Lejonets tecken är all about the real deal, och om du är i en relation som inte är autentisk, så kommer det vara svårt att motivera fortsättningen utav den. Men inga stora beslut denna vecka!

 

Den 18e Juni ser vi Neptunus som också hakar på tåget av retrograda planeter, och påbörjar sin retrograda rörelse som håller i sig till November, och ihop med Mars retrograd kommer vi att börjar drömma och fantisera helt okontrollerat. :) Visioner och möjligheter som du inte ens har tänkt på kommer att dyka upp i tankarna, och dagdrömmande kommer att bli en stor faktor av tillvaron under stora delar av sommaren. Endast när Mars återigen är stationär i Sep, kommer vi kunna påbörja processen av att sätta dessa drömmar i verklighet, så ta verkligen sommaren och lugnet till öppna upp för att förstå vad just du drömmer om. Vad är din ultimata verklighet? Ge dig utrymme att tänka och drömma fritt. Du kan utmana den verkligheten du lever idag, det hjälper Neptunus dig att göra under hela sommaren.  

 

För att återkomma till den här veckan, så kommer den att mynna ut i Nymånen i Tvillingarna (Tvillingar beware, ni kommer vara ännu mer hyper än vanligt), Merkurius inträde i Kräftan och hur tankarna skiftar till mer känslosam sort, samt Venus inträde i Lejonet och dess kvadratur till Uranus, plötsliga uppbrott och insikter om ens relationer! 

 

Mest den vecka påverkas förstås Tvillingarna och Skyttarna som påverkas allra mest av Nymånen, ihop med Jungfruar och Fiskar som tar emot lite knepiga kvadraturer från denna Nymåne, och blir utmanade i sitt sätt att tänka och se världen på. Alla Lejon och Vattumän är också mitt i smeten till följd av Venus-Mars oppositionen i dessa tecken, och utmanas i sina relationer till manligt/kvinnligt. Stenbockar står fortfarande tunga under Saturnus påverkan, och era liv fortsätter på samma ansvarsfulla och strikta väg, likaså Kräftor som tar emot oppositionen från Saturnus. Utmanande tider även för er, och det gäller att fokusera på det allra, allra viktigaste och lägga all sin energi på att ta ansvaret för sitt liv, här och nu, idag. 

 

So far, so good. Vi hörs snart!

 

Kärlek och värme, Alex.

 

Write a comment

Comments: 0