· 

Veckoprognos 3e-9e Juni 2018

Hej vänner, 

 

hur leker livet? 

 

Mitt består av jobb och sol å balkongen, vad mer kan man önska sig. :) 

 

Veckans transiter då!

 

Venus  i opposition till Pluto är uppföljning på Venus tidigare opposition med Saturnus i förra veckan. Många tvivel reste sig då upp till ytan, rädslor och farhågor inför ens egna förmåga framför allt. Ledfrågorna har varit "Är jag verkligen värd det här? Klarar jag av det?", oavsett vad det har gällt, men ofta sådant som rört relationer och en egen kreativitet. Man har hellre dragit sig tillbaka i trygghetens vrå än tillåtit dessa tvivel gro och bli verkliga, försökt att ignorera tvivlet och rädslan. Tipset ni fick av mig då, var att dels definiera rädslans ursprungs, och sedan attackera den med hårt arbete och planering av något slag.

 

Till exempel:

 

"jag är rädd för att inte klarar av provet nästa vecka"

Agerandet: se till att vara SÅ förbered att det inte finns utrymme att du inte klarar det, istället för att hoppas på det bästa. 

 

Eller:

"jag är rädd för att min partner lämnar mig"

Agerande: "Älsklig, det här har frågan har känts viktig för mig senaste tid. Ser du seriöst på vårt förhållande, ser du oss ihop i framtiden, som en familj?

 

Våga fråga, våga göra och våga stå upp mot det du är rädd för. Hoppas ni har lyckats!

 

Det är inte softa grejer att ge sig in i: fråga, utvärdera och möta rädslan i vitögat, men det är precis vad Saturnus har krävt. Inte alls behöver det bli ett tillfredställande resultat heller. Studenten kanske inser att den aldrig kommer hinna plöja igenom all litteratur som krävs och troligtvis inte klara provet. Ena parten i paret kanske får det svaret men inte velat höra. Men det är just det Saturnus gör, ger oss livsläxor, på gott och ont, för det är då vet vi om vi är på rätt väg och kan kan agera därefter. Det är alltid lättare att blunda och låtsas som att det regnar, men det kommer alltid ikapp en, så tar alltid tjuren vid hornen innan, även om Kräft-Venus stretar emot. 

 

Nu gör sig Venus vidare till en kortvarig opposition  till Pluto i Stenbocken, och här snackar omvälvande känslor, troligtvis resultatet av Venus-Saturnus oppositionen sen tidigare.

 

Under denna transit kommer vi med mani i blicken och själen känna extremt mycket för VAD det är vi vill ha, och vi kommer lägga all krut på att få det (kan ofta röra sig om njutningar, kreativt upplopp, eller relationer). Det kan ibland mixas med både tvång, våld och maktutövande, i sann Pluto anda. Obsessive Compulsive Behaviour som det heter. Men nyckeln här är att förstå vad det är du så gärna vill, och varför. Det kommer Pluto peka på, väldigt intensivt. Samtidigt skapas en stor vatten-trigon, som jag tidigare nämnde, mellan Venus, Neptunus och Jupiter, så det kommer vara enkelt att förstå och koppla upp sig på vad det är man egentligen drömmer och vill ha, och expandera i både känsla och tanke. Plutos del kommer vara att tvångsmässigt vilja ha och allt och på en gång. Däremot ska vi här ta ett steg tillbaka och FULLKOMLIGT lita på vår känsla och intuition. Är det något vatten kan, så är det att navigera genom livet med hjälp av känsla, och dessutom har rätt. Här får vi en liten smak av hur det är att ha mycket vatten i horoskopet, man känner på sig saker helt enkelt, även om all information inte finns eller om den inte är riktig. Man har möjlighet att vända inåt och rådfråga sig själv och sin själs önskan på riktigt, och det svaret man får ska man lita på fullt ut. 

 

Vidare har vi en fantastisk men kortvarig konjunktion mellan Solen och Merkurius i Tvillingarna. Här tar samtalen och kommunikationen ytterligare ett kliv uppåt. Väldigt bra aspekt för skrivande, sjungande och överlag samtal med andra. Orden flödar ur munnen i en oändlig ström... om inte i alla lägen nödvändiga sådana... ofta överflödiga. Det mesta kan kännas väldigt flyktigt och "lätt, som att det bara skrapas på ytan, vad gäller saker som sägs i alla fall. Men under ytan ligger den här vatten-trigonen som hjälper att särskilja rätt från fel. Detta stärks av Mars och Månen i Vattumannen, så trots ovan Venus/Pluto aspekt kan vi ändå se problem och saker tämligen rationellt och agera på ett sätt som ett bortkopplat från känslor.

 

Var bara vaksamma med informationen som kommer till er och som ni själva sänder ut, Neptunus inblandning i det hela från 5e Juni kommer att skapa en hel del chimärer och falska bilder, falska förhoppningar och framtidslöften. Överlag en bra tid att ta alla typer av samtal och kommunikation, bara man inte är naiv, och framför allt om man verkligen lyssnar och litar på sitt inre, där har man mycket sanning och makt att hämta.

 

Plutos del i det hela kommer också att skapa en del misstänksamhet gentemot det som sägs, vilket är bra när Tvillingen regerar med sina lösryckta över överdrivna historier. Men se till att ditt info solklart och underlaget stabilt. Det kommer vara svårt att komma undan med tomma ord och löften nu. 

 

Mars i Vattumannens konjunktion med Södra Noden på samma ställe den 8e Juni kommer vara den första av tre som kommer peka på vilka gamla delar av ens liv vi behöver släppa taget på för att välkomna det nya, det okända och det outforskade. Det är en dragkamp just nu mellan det som har varit och idén och vad som kan komma att bli, och drivkraften i den här aspekten kommer ge ett hum vilka saker vi AKTIVT behöver släppa taget om. Men än är det inte dags att agera. Det kommer inte gå som smort denna vända, eftersom Mars återvänder till denna aspekt flera gånger fram till sista September. Det är bara en initial indikation på vad som behöver göras och vilken form det kan ta. Så lägg inte all krut nu, utan fundera, notera och ta till er. Mer möjlighet att genomföra det kommer att finnas under sommarens gång.

 

Vänd er verkligen inåt mot er själva under denna vecka, ta er tid att lyssna på er egna röst, ens intuition är monstruös nu och kommer att peka en i rätt riktigt.

 

Trevlig Söndagskväll på er, Alex.

 

P.S. Jag ser precis varenda kommentar från er, och alla ni som tackar mig för mina inlägg, det värmer så enormt. Inte alltid jag har möjlighet att svara, men jag ser varenda en. Vissa frågor som rör era personliga horoskop är det bättre att ni mejlar mig om. 

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Ann C (Sunday, 03 June 2018 21:21)

  ❤️

 • #2

  eva (Monday, 04 June 2018 15:08)

  Va segt allt känns, nu vet jag att jag är i 12 e huset, men lite mer action har det varit slutet av maj t 24, 25 juni tidigare år för mig.
  Uranus får gärna sätta fart med ändringar