· 

Veckoprognos 28e Maj - 1 Juni 2018

Glad Måndag! 

 

Min började i vanlig ordning i kaos, och det tog inte ens en timme från att jag kom upp ur sängen till att jag ramlade på perrongen när jag halkade till i mina klackar. Classy. :) 

 

Men så är det ibland, och just nu har vi faktiskt en del kämpig energi igång.

 

Det ligger en viss blockering i luften, som orsakas främst av Saturnus. Det kan röra sig om en rädsla, ett regelverk eller någon annan begränsning, yttre eller inre, som gör att man känner att man inte kommer någonvart, eller rentav stängar av vissa delar av livet som egentligen behöver full uppmärksamhet och dedikation.

 

Komplett med oppositionen till Venus i Kräftan så börjar tvivlet, det eviga tvivlet mot sig själv och sitt eget värde. Kommer jag att klara av det här? Är jag värd det här? Gör jag rätt? Varför skulle jag ens klara av det? Ledordet är RÄDSLA, orsakat av Saturnus. Rädsla och farhågor som blockerar rörelse framåt och framför allt ens egna utveckling. Man trycker ner sig själv och sina ambitioner och stannar där det är tryggt. Vågar jag verkligen? I sann Kräfta-anda tenderar man att sticka huvudet i sanden och ignorera allt istället, gå runt och söla, och tycka synd om sig själv. Kämpa emot!

 

Även om ens val känns väldigt begränsade just nu, måste man komma ihåg att man troligtvis helt på egen hand skapar den här begränsningen. Ta det du vill och behöver ha i ditt liv seriöst, ta dig själv seriöst, se dig för den du är och de modiga val du tagit. Du är inte svag och du är inte rädd. Klart du klarar av det du vill klara av. Ta ansvar för det du har påbörjat, ta ansvar för dina val, ta ansvar för din framtid. Rädslan och osäkerheten ÄR målet, det är dit du ska rikta all din energi, för att lösa upp denna blockering. För endast genom fokus och aktiv handling kan man upplösa Saturnus rädslor, för den energin vill bara att vi ska ta vårt ansvar, inte gömma oss i trygghetens vrå. 

 

Den här blockeringen kopplar direkt in sig på Fullmånen imorgon som sker i Skytten-Tvillingarna, vilket är en tacksam energi att använda sig utav i detta läge, då Skytten-Tvillingarna axeln inte bara kommer med nya idéer och hopp, utan också expanderar och öppnar upp för nya möjligheter och sätt att se saker på. Den här Fullmånen kommer att hjälpa överbrygga ett sentimental förflutet med en hoppfull framtid. Men endast om vi tar det som sker i våra liv på allvar och lägger in konkret arbete i det.

 

I slutet av veckan flyttar Merkurius ut ur Oxens tecken och in i Tvillingarnas där den hör hemma. Var beredda på att ert sinne kommer att fullkomligen sprängas av en inre dialog, nya idéer och viljan att diskutera med andra. Allt som rör kommunikation kommer verkligen blir markant intensifierat med denna transit. Merkurius i Tvillingarna kan inte hålla tyst, och måste dela med sig utav det som sker på insidan. Har du ingen att diskutera dina idéer med, se till att få ner dessa i skrift. Början på Juni leverar också en fin luft-trigon mellan Mars i Vattumannen och Merkurius i Tvillingarna, vilket skapar handling av tankar. Här hittar vi lösningar på den blockering som Saturnus kommer med. Fullmånen kommer att ge alla svar, och sen är det bara att sätta igång i handling. 

 

Helgen bjuder på en så kallad Grand Trine, när det finns en planet i varje tecken som tillhör samma element, i detta fall vatten. Vi har redan en trigon mellan Jupiter i Skorpionen och Neptunus i Fiskarna och detta kalas gästas av Venus i Kräftan som i sin tur gör en trigon till båda ovanstående. Den stora, känslomässiga och sentimentala trigonen kommer att trigga följande teman: romantik, idealisering, beroenden, relationer, drömmar, fantasier, verklighetsflykt, kreativitet. Trigoner ger harmoniska flöden som gör att man inte känner att man vill kämpa, det är enklare att välja det som ger minst utmaning. Försök att rikta denna energi mot ett inre helande, kärlek och kreativitet istället för dellusioner, flykt och beroende. 

 

Ta det lugnt under Fullmånen imorgon, och fråga dig själv, varför har jag stannat upp? Vad är jag rädd för? 

 

När du hittar svaret, fokusera på det som rädslan förankrar sig i. Det kommer att släppa.

 

Trevlig vecka på er, Alex.

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  ellen (Monday, 28 May 2018 13:43)

  det här är min nya favoritastroblogg <3

 • #2

  Kicki (Friday, 01 June 2018 23:38)

  Hej Alex,
  Verkligen tack för det du delger av din kunskap. Om jag hade tittat in på din sida i måndags hade jag besparat mig några sömnlösa nätter och tagit tag i det där sista som har legat och gnagt i ett halvår direkt. JAG fick en aha känsla när jag läste din text i onsdags och såg till att det blev gjort en gång för alla på torsdagen. Allt var kaotiskt den dagen men allt löste sig och Vilken befrielse...jag som varit så rädd