· 

Venus i Kräftan

Hej på er!

 

Ser ni fram emot helgen?

 

Idag tänkte jag prata lite om placeringen Venus i Kräftan. Just nu har Venus just den placeringen, och sättet vi förhåller oss till relationer och framför allt kärleksrelationer resonerar med hur det är att faktiskt ha den placeringen i sitt eget horoskop. Bara det att man alltid har den, och inte övergående som med transiten som håller i sig till mitten på Juni.

 

Det är i stort sett en harmonisk kombination av planetens och tecknets energi, då Kräftans tecken styrs av Månen och definieras genom känslor, ömsinthet och moderlighet. Ganska kärleksfullt med andra ord, precis som Venus gillar det.

 

När Venus är i Kräftan blir vi rejält blödiga och sentimentala. Många söker upp gamla kärlekar och sjunker i minnen från den "goda gamla tiden", sörjer att den tiden är förbi. Sörjer på riktigt med ont i själen och gråtattacker. Varför var kärleken så vacker och nu är den borta? Vad hände egentligen? Hade vi inte något värdefullt ihop?, undrar Venus i Kräftan.

 

Risken med denna placeringen är att man glömmer bort det dåliga (som ju alltid finns och troligtvis var en rimlig anledning till varför relationen är slut) och romantiserar det högst ordinära. Minnen spelar Kräftor verkligen ett spratt. Alla föregående kopplingar, relationer och minnen tenderar att bada i ett rosaskimrande ljus av kärlek och finhet. Det är ett generellt drag hos Kräftan att tycka att "det var bättre förr", samt fördjupa sig känslomässigt i situationer som är för länge sedan borta. Gäller i synnerhet gamla kärlekar med Venus i Kräftan.

 

Så visst är det så att vi kan känna så under Venus transit genom Kräftan. Minnen och känslor flyter upp och många försöker ta kontakt med sina gamla flammor för att minnas åter ihop. Kräftor saknar förmågan att släppa taget och gå vidare i livet, och kan därför slösa onödigt mycket energi på sådant som inte längre är användbart för en själv, eller är rentav helt och håller borta. Venus i Kräftans kärlek definieras till stor del av vana och känslan av trygghet som man oftast får efter att ha känt varandra ett tag. Därför återgår personer med denna placeringar gång på gång till sina tidigare kärlekar och försöker få det att fungera, det var ju så bra ändå och vi känner ju varandra så väl?

 

Så bli inte förvånad om du hittar dig själv i färd med återvända till tidigare viktiga platser för dig, minnas tidigare händelser och aktivt söka trygghet hos människor som har varit i ditt liv länge eller känner dig väl.

 

En intressant förmåga hos denna placering är just att bilda en emotionell koppling till det mesta, till exempel platser, gator, restauranger, städer och aktiviteter. Under denna transit vill man tillbaka till det som en gång har varit och hittar sig själv på det där caféet där man träffade någon man tycker om en gång, eller läsandes en gammal bok som gjorde intryck, lyssnandes på musik som betydde något en gång. Man kanske går tillbaka till huset eller lägenheten man en gång bodde i och med tårar i ögonen går runt i kvarter som var en stor del av ens liv. Släppa taget och glömma är som sagt inte Kräftans starka sida.

 

Det är fint att ha en så djup koppling till sitt förflutna, men nackdelen är att man dels inte skiljer på destruktiva vanor och människor, utan går tillbaka till allt som känns tryggt, och dels att man i viss mån stänger dörren för allt nytt, som känns obekant och därmed otryggt. Venus i Kräftan lägger MYCKET energi för att hålla fast vid saker och ting och öppnar ogärna nya dörrar, även om livssituationen kräver det. Inte ovanligt att denna placering tar omvägar för att gå förbi det där huset man bodde i, eller åker ut till en plats som en gång i tiden betytt något.

 

Med denna transit blir man onekligen blödig, sentimental och trygghetssökande. Ofta osäker och tillbakadragen, man vill skvalpa runt i egna minnen och händelser, kanske del det med någon man verkligen är trygg med och delar dessa minnen med. Blir osäker på om allt som flyter upp ska få plats, hur ska man hantera det. Rädd för nya möten, saker och situationer, rädd för att tryggheten ska ryckas undan. Håller krampaktigt fast i "allt det fina" som har varit men som inte längre finns, fäller en tår för att det är borta. Trampar runt i kölvattnet av tidigare händelser och relationer, gråter en skvätt för att tiden inte går att vrida tillbaka, att det "fina" är nu för alltid borta. Återminns gamla tider, och kanske försummar sina nya relationer.

 

Har man den här placeringen natalt i sitt eget horoskop så ska man vara väldigt försiktig med vilka man hänger fast vid, och hur mycket tid man lägger på att tänka tillbaka. Den här placeringen har svårt att göra sig av med människor, även om dessa är rent av elaka och inte alls vill ha en i sitt liv. Enträget och förvånasvärt påträngande (kardinalt tecken trots allt) kommer Kräftan gång på gång att återgå till det som är bekant och tryggt, även om förändringen är så stor att det är en helt annan relation och person numer. Kräftor sörjer förändring och sörjer det förflutna, vilket man bör vara uppmärksam på. Vidare kan denna placering också vara otroligt sårande och verkligen trycka på ömma punkter för att få sin vilja igenom. Venus i Kräftan är ändå tämligen påstridig gentemot det den vill ha och kommer att hitta sätt (inte alltid så snygga) att få tillbaka det man vill och återställa relationen till det önskvärda för Kräftan. Vad den andra personen tycker kan enkelt åsidosättas, eftersom Kräftor ofta upplever sig ha mandat på hur och hur mycket saker känns, och känslor upplevs. Känslo-gurun så att säga.

 

Den här transiten är för övrigt en tid då man "connectar" mer med andra och framför allt fattar djup tycke för andra på ett emotionellt plan, skapar "speciella" relationer. Alla relationer är speciella ur en Kräftas perspektiv, har den låst fast någon i sin emotionella vulkan så blir man per definition en del av Kräftans liv som den vägrar att släppa taget om. Detta tecken har inte lätt på relationer eller "kopplingar" till andra. Man råkar låsa blick med någon, och kan sedan inte släppa mötet. Återvänder gång på gång, hoppas och romantiserar framtid utveckling av ett möte. Drömmer sig bort, och sällan helt överens med verkligheten. Därför tenderar också människor med planeter i Kräftor bli så bitter besvikna på andra och blir sårade gång på gång. Det är för att deras syn på relationer och kärlek är så mycket mer djup än andras. Kärleken är onekligen vacker för någon med denna placering, och man ger och ger, hoppas och hoppas på att bli lika älskad tillbaka, även om situationen inte alltid talar för det, till man till slut blir bittert besviken och drar sig tillbaka till minnernas goda vrå.

 

Att ställa sig upp och lämna, bestämma sig för ett avslut och stänga dörren för alltid är den största utmaningen för Venus i Kräftan. Inte blir trampad på och inte sjunka ner i ett evigt flöde av det som har varit. Vända blicken framåt och gå mot ny kärlek och nya relationer med säkra steg, det är utmaningen.

 

Trevlig Fredag på er, njut av tillvaron!

 

Kärlek, Alex.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Marie (Thursday, 20 August 2020 13:56)

    Stämmer bra �