· 

Dagens chart 23e Maj 2018

Hej vänner! 

 

Så här ser dagens chart ut, 23e Maj 2018.

 

Ganska intensivt, ser ni? 

 

Det är ganska ovanligt att alla planeter är på något sätt i aspekt till varandra (röda och svarta linjer), utan ofta är cirkeln halvt fylld med några få aspekter. Det är det vanliga.

 

När alla energier är förbundna på det sättet så skapas en helhet i allt man tar sig för. Dvs, ingen del av livet är skild från andra delar. Man kan se det som en kedjereaktion. Så fort man aktiverar en funktion i horoskopet genom att hänge sig åt en viss aktivitet som hänger ihop med planeten, så aktiveras också alla andra planeter via aspekt till den planeten, och vice versa. Det skapar en samstämighet i livet och man är mindre splittrad inom olika områden i livet. 

 

Till exempel: Merkurius energi och funktion är nästan alltid aktiverad eftersom vi alltid tänker och pratar. Det vi funderar på och pratar om just nu påverkar oavsiktligen vårt tro-system och våra möjligheter, eftersom Merkurius är i opposition till Jupiter. 

 

Jupiter i sin tur är i en trigon till Neptunus och sextil till Månen, vilket betyder att det vi tror på och tycker, är direkt kopplat till våra drömmar och till vår vardag, vår själ. 

 

Månen i Jungfrun är i trigon till Merkurius, så vi hr lätt att uttrycka och definierar våra känslor och tankar och översätta dessa till konkret språk. Den gör också en trigon till Pluto som aktiverar någon form av känslomässig transformation eller inre vulkaner i samband med känslor. 

 

Solen i Tvillingarna är i trigon till Mars i Vattumannen, det finns en samstämighet mellan den vi är och det vi gör, dit vi riktar vår energi och den vi vill vara. Det vi tror om oss själva mynnar ut i handlingar kort sagt. 

 

Saturnus är i opposition till Venus och är det någonstans vi känner "problem" eller att det skaver, så är det i relationernas och kärlekens sfär. Där är inte alltid lika flytande och problemfritt som i övriga horoskopet. Det kan vara så att vi begränsar kärleksuttrycken till andra eller till oss själva, inte riktigt tillåter oss själva att känna fullt ut, känner oss osäkra, eller kanske till och med går igenom uppbrott eller problem i våra relationer som påverkar våra livsvägar framåt. Venus är också i aspekt till asteroiden Chiron vilket skapar en del själslig smärta kring allt som rör kärlek och själsvärde. 

 

Detta styrks också av dels Mars i Vattumannen men också dess kvadrat till Uranus som styr över Vattumannens tecken. Alone we stand, together we fall apart kan man nog se som ett passande mantra just nu. Många av oss blir plötsligt måna om vår individualitet, våra egna intressen, vår egen väg och därmed segregerar vi oss från våra relationer och nära och kära, till dem som "inte fattar". Det här är en för många en tid av insikt och tankerverksamhet, och det bästa är om man har möjlighet att dela det med den som man lever med eller står nära. Men så är det inte alltid, och då behöver man dra sig undan. Är relationen skakig kan det enkelt leda till uppbrott och förändring just på relationsfronten. 

 

Månen i Jungfrun kan dra ner humöret något och skapa en kylig distans till egna känslor. Man tenderar att se lite mer pessimisstiskt på tillvaron när Månen rör sig genom Jugfrun och Stenbocken. 

 

Tvillingarna, det är er tid att regera nu, något som stärks av Mars i Vattumannen, slå slag i era planer, det är dags!

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  LA (Wednesday, 23 May 2018 22:24)

  Hej!

  Jag börjar ett nytt sommarjobb den 28/5, men mitt anställningsdatum är satt till dagens datum. Nu till min fråga:

  Är det ett bra datum att "bli anställd" på?

  Tack på förhand.

  Mvh

  Linnéa

 • #2

  Alexandra Alvis (Thursday, 24 May 2018 09:38)

  Linnea, uppskattar din fråga, men det är helt omöjligt att svara på utan att ha sett din chart. Det finns generella riktlinjer om att inte signera avtal när Merk är retro till exempel, men annars måste man veta vad som försiggår i ditt horoskop för att göra den bedömningen. Utmärkt tillfälle att använda min "en fråga" tolkning, det skulle vara användbart i detta fall! Mejla mig om du är intresserad!