· 

Jupiter-Neptunus trigon och svar på frågor

Det är svårt att inte inleda mina inlägg med hur fantastisk vacker våren är.

 

Jag älskar Maj, det är min favorittid på året. Mitten på Maj till mitten på Juni, precis när Solen går genom Tvillingarnas tecken varje år. Kanske har det att göra med min Tvilling-Måne, men det finns inget vackert än begynnande blommande grönska, soliga kvällar och människor som precis insett att livet har börjat igen. Vilket det gör, som genom magi, år efter år. Tänk att vi ofta är så upptagna att vi inte ens lägger någon större notis vid att livets cykel utspelar sig precis framför oss, gång på gång.

 

Synd att denna årstid är lika kort som syrenernas blomster. Vips är vi inne i högsommar och Kräftans mjukhet tar över semesterar och avslappning. Jag funderar ibland på hur smidigt vi fortfarande följer Solens skifte ut och in ur varje stjärnkonstellation, och dess energi. Varje år väljer vi att dra oss tillbaka till hemmets vrå och hittar tillbaka till oss själva under semesterns gång, ofta förlagd i Juli. Precis när Solen passerar den stjärnkonstellationen som just styr hem och ens väldigt privata jag. I augusti är vi åter på arbetet, just när Solen träder in i Jungfruns tecken, arbetsbiet nummer ett.

 

I December är vi tveklöst som mest upptagna på året, när Stenbockens energier regerar, i enlighet med Stenbockens ambition stänger vi året och har ofta fullt upp in i det sista. November är månaden då allt dör, den absolut sista grönskan singlar ner på marken, när Skorpionens tecken är i fullt blom. Skorpionens energier regerar över död och återfödelse. 

 

Idag tänkte jag lite kort nämna trigonen mellan Jupiter och Skorpionen och Neptunus i Fiskarna, innan jag besvarar era funderingar. Trigonen är en väldigt trevlig harmoni som flödar mellan tecken som tillhör samma element, vatten i detta fall. Båda planeterna är starka i dessa tecken och tolkningen av denna kombinationen kan vara lite varierande. Dels får våra drömmar och fantasier fritt växa till oproportionerliga storlekar och tar upp en hel del plats i våra medvetna och omedvetna. Dels får drömmar en större betydelse. Viljan att berusa sig på något sätt eller stänga av verkligheten växer, man tappar gärna kontrollen över vardagen och rutinen. Vi gror djupare ner i vårt trossystem om oss själva och omvärlden. Vår tro och övertygelse vet längre inga gränser, vi tror på precis det vi vill, och vi gör det helhjärtat. Hos vissa uppstår en del funderingar kring vad man tror på och varför, men det går inte att konkretisera och omvärdera, utan det är bara en känsla. En öppen kanal för att sammansvetsa det vi vill ha i vårt liv och det vi drömmer om att ha. Ta vara på den.  

 

Hej! Inget tips på vad du ska ta upp men en fråga om Uranus skifte; ska man se det som att inträdet i oxen är det stora eller är det i vilket hus som är det stora rent personligt? Tänker på att jag har både hus 3 och 4 i oxens tecken och nu först är det tredje huset. Hur tänker man kring detta, eller hur resonerar du i detta fall?
Tack för alla görbra inlägg! :-)

 

Uranus transit i Oxen är ett stort skifte oavsett, men som främst påverkar hur Uranus energi utspelar sig. I Väduren var den hetlevrad och opålitlig, förändringar kunde vara av en våldsam karaktär. I Oxen grundar den sig och hjälper till att grunda förändringar i det som sker om kring oss, i det verkliga livet. Oxens karaktär färgar av sig på de förändringar som Uranus alltid medför. 

 

 

För dig personligen påverkar Uranus transit det huset där den är i, och sedan områden i livet i nästa hus när den går in där. Så förändringar som sker i tredje huset kommer att fortsätta ha samma karaktär som huset har, men förändringar i sig kommer att förändras till det som Oxens teckens representerar. Så inget skifte än till fjärde, men när det sker så kommer du märka hur det plötsligt börja röra på sig i ditt hem och familj till exempel, men också i enlighet med Oxens energier, dvs långsamt och omfattande. Tack:)

 

Jag tycker asteroiderna är spännande, men vet inte så mycket. Kiron transiterar min måne nu t ex. Lilith, Pallas Athena är centrala i mitt horoskop, men vad adderar de egentligen. Mvh!

 

Asteroider ses ofta som en subtil energi som kopplar ihop ens personliga planeter med yttre, alltså ens identitet och mänsklighets existens genom tiden. Asteroider styr arketyper som vi instinktivt bär med i vårt mänskliga DNA. Dvs din identitet och existens har ofrånkomlig koppling till samhället och andra grupper av människor som levt före dig. Asteroider pekar ofta på ganska omedvetna kopplingarna mellan dig som individ och det kollektiva omedvetna som vi alla har tillgång till. I Chirons fall rör dig som en viss smärta kopplad till den planeten som den transiterar eller aspekterar i födelsehoroskopet. I Liliths fall handlar det om diverse "onormalitet" kopplat ofta till sexualitet, eftersom vi valt att sätta skuldstämpel på allt som inte faller inom normen. Pallas Athena har koppling till relationen till ens fader bland annat, samt en inre visdom och rättvisa, känsla för rätt och fel. Ceres är till exempel ens koppling till Jorden och dess födoämnen, vart vi hittar vår näring för att må bra. Juno styr över karmiska och speciella möten och relationer med andra människor, själ-koppling. Vesta kopplar tillbaka till ens familj och framför allt syskon-relationer. 

 

Asteroider är ett ämne utforska efter att ha utforskat sina planetplaceringar och deras essäns. Asteroider är ofta områden som vi behöver jobba igenom eller fokusera på i detta liv för att nå en perfekt koppling mellan vår egen existens och omgivningen, dvs, hitta en inre ro. 

 

Tack för en jättebra blogg!
Jag skulle gärna läsa mer om kärleksastrologi, synastri, Lilith och Juno bl a.
Varma nymånekramar till dig :)

 

Tack så jättemycket:) Ska försöka peta in flera synastri-inlägg, jag gick igenom hur man tolkar synastri ganska grundligt här.

 

Jag måste få säga: din astro blogg är den enda som är befriad från modereklam, länkar o allt skit som hör därtill, fyfaan va starkt sv dig att avstå.
Vad spår dina stjärnor om det rådande läget gällande alla företags hjärntvätt kring budget?

ja menar, budget kan ju inte bestämma vilka som ska få vård o inte, vilka som ska få brott utredda av polisen, vilka som ska osv osv

Hål i huvudet överallt tycker jag

 

Det var snällt av dig, men jag kan avslöja att inga företag är intresserade av annonsera hos mig, det kanske hade sett annorlunda ut annars. 

 

 

Något bred fråga för att jag ska kunna besvara den. Finans och ekonomi-sektorn överlag är och kommer vara central fram till November, eftersom Jupiter är i Skorpionens tecken. Hur det påverkar enskilda företag är en helt annan och mer konkret historia. Hoppas att allt löser sig det till bättre helt enkelt. 

 

Hoppas ni får en trevlig Söndagskväll!

 

Kärlek, Alex.