Oxen, Vattumannen, Kräftan.

Hej på er!

 

Hur är eran kväll?

 

Man blir ju alldeles varm i själen av detta fantastiska sommarväder, men likt förbannat är det inte mindre måsten för min del. Eller överdriver jag min upptagenhet i sann Jungfru-anda? Känner mig alltid så upptagen och stressad av allt, men sen visar det sig att det mesta går att göra väldigt snabbt och enkelt / Mvh tjejen som blir stressad för att strumporna inte är sorterade hemma.

 

Men nu tänker jag och planeterna att vi faktiskt kan så gott som pusta ut, för snart är så pass många planeter i Oxen, att saker saktas ner rejält. Både måsten, men också tankarna och sinnet. Till och med förändring får en långsammare, men mer omfattande karaktär efter Uranus rörelse in i Oxen imorgon. 

 

Förutom morgondagens transit av Uranus in i Oxen som kommer ställa till det en del för er med planeter i första graderna av Oxen, Jungfrun, Stenbocken, Skorpionen, Lejonet och Vattumannen, så träder även Merkurius in i Oxen, samt sker en Nymåne där imorgon, redan nu faktiskt, men mer exakt imorgon!

 

Detta innebär inte färre än 4 planeter i Oxen! Saker saktas helt klart ner. Grundas. Materialiseras. Tankarna skalas ner till att fokusera på det som är i ens direkta omgivning, ens direkta bekymmer. Visionen och drömmarna känns verkliga, det man har hunnit förverkliga, fäster nu sina rötter under Oxen-säsongen, men nya projekt är låååångt bort. Vi tittar nu på vad vi har åstadkommit och utvärderar resultatet, gjorde man det man ville, det man hade tänkt sig? Med Saturnus retrograd får man ytterligare hjälp att finputsa här och där, få saker att fungera helt felfritt, och börja rulla på enligt ordning. Men egentligen vill vi ju bara njuta av livet istället för att planera och exekutera. 

 

Den här tiden kan man nämligen absolut ha tendenser till både lathet och lättja. Att synda är enkelt, finns ju så mycket trevligt att njuta utav. Detta kan man nog gott se gå hand i hand med det fina vädret som Oxens säsong bjuder på. När man väl tar sig för saker så tenderar man att göra praktiska bestyr, och Oxens säsong går också väl hand i hand med trädgårdsarbete, då Oxen likt andra jordtecken har i synnerhet fingrar som lyser gröna. Förutom det ska det förstås donas och fixas med ens tillbehör och ägodelar. Är det något Oxar gillar så är detta att ordna med sina grejer. 

 

Mars i Stenbocken har den senaste månaden varit påstridigt arbetsam och verkligen tvingat oss att ge vårt yttersta inom våra olika ansvarsområden. Ansvar är Stenbockens ledord och vi har verkligen gjort det vi ska, no slack. Imorgon rör sig Mars in Vattumannen där den kommer vara fram till September, vilket är ovanligt länge att ha Mars i samma stjärntecken. 

 

Handling går från konkret till abstrakt, och från realitet till idé. I omvänd ordning får vi inspiration att förändra och visualisera sådant som redan är satt i praktik. Våra drifter och vår instinkt går från pragmatisk till visionär och genialisk. Vi blir lite galna helt enkelt, lite mer Einstein i sin prime. 

 

Räds inte denna ovanligt klipska men också excentriska energi. Inget är för konstigt för en Vattuman, och så kommer det också att bli med vår drivkraft. Ingen idé är för galen för att inte överväga! 

 

Inom någon vecka rör sig också Venus in i Kräftan och skapar en väldigt trevlig stämning i våra relationer. Ta hand och tas hand om blir ledordet, vi bygger våra relationer på djupa och ömma känslor, och vårdar verkligen dem och det vi älskar.

 

Mixen av Oxen, Vattumannen och Kräftan kommer att vara en energi som håller i sig i ett par veckor, ca en månad framåt. Den här typen av energi är ganska statisk och är en blandning av fokus på ens direkta omgivning, ens hem och grym mental aktivitet (plus Solens inträde i Tvillingarnas tecken snart). Ta er tid att varva ner, njuta av annalkande sommar och semester, ta hand om era relationer och styr upp era hem. Andas ut och välkomna en stabilare, lugnare period.

 

Hoppas att ni får en trevlig vecka, och jo, jag har en fråga till er som följer mig och vill höra vad ni skulle vilja att jag tar upp i bloggen? Jag är lite inspirationslös för tillfället (välkomnar Mars transit in i Vattumannen om man säger så), och ni har ju säkert en massa astro-frågor som ni går och gruvar på. Dela med er, så tar jag upp det i ett eller flera inlägg!

 

Kärlek, Alex.

Write a comment

Comments: 4
 • #1

  Carina (Tuesday, 15 May 2018 05:59)

  Hej! Inget tips på vad du ska ta upp men en fråga om Uranus skifte; ska man se det som att inträdet i oxen är det stora eller är det i vilket hus som är det stora rent personligt? Tänker på att jag har både hus 3 och 4 i oxens tecken och nu först är det tredje huset. Hur tänker man kring detta, eller hur resonerar du i detta fall?
  Tack för alla görbra inlägg! :-)

 • #2

  Åsa Roos (Tuesday, 15 May 2018 08:19)

  Jag tycker asteroiderna är spännande, men vet inte så mycket. Kiron transiterar min måne nu t ex. Lilith, Pallas Athena är centrala i mitt horoskop, men vad adderar de egentligen. Mvh!

 • #3

  Maria (Tuesday, 15 May 2018 10:49)

  Tack för en jättebra blogg!
  Jag skulle gärna läsa mer om kärleksastrologi, synastri, Lilith och Juno bl a.
  Varma nymånekramar till dig :)

 • #4

  eva (Wednesday, 16 May 2018 09:44)

  Jag måste få säga: din astro blogg är den enda som är befriad från modereklam, länkar o allt skit som hör därtill, fyfaan va starkt sv dig att avstå.
  Vad spår dina stjärnor om det rådande läget gällande alla företags hjärntvätt kring budget?

  ja menar, budget kan ju inte bestämma vilka som ska få vård o inte, vilka som ska få brott utredda av polisen, vilka som ska osv osv

  Hål i huvudet överallt tycker jag