· 

Hur kompatibla är vi?

En riktigt intressant gren av astrologi är synastri, dvs, två horoskop i förhållande till varandra och två energier i förhållande till varandra. 

 

Det behöver förstås inte bara gälla ens partner, utan egentligen ens relation till vilken individ som helst, men jag tänkte att vi idag går lite närmre in på vad man ska titta efter när man jämför sitt eget horoskop med sin partners eller en potentiell kärlek. Många gör misstaget att endast utgå från sitt och motpartens Sol-tecken, vilket är förstås jättebra om dessa är kompatibla energier, men skapar ingen större fröjd i ett intim partnerskap. När man försöker tolka den enas horoskop i förhållande till sitt eget så är det enklaste att lägga två separata horoskop och sen skriva ner alla planetplaceringar i två kolumner, för att sedan se vilka aspekter som skapas planeter däremellan. Längst ner finns listor på vilka aspekter som skapas beroende på vilket stjärntecken planeten är i. 

 

 - För att avgöra om du och personen kommer att gilla att spendera tid på samma sätt, älska på samma sätt och skapa relationer på samma sätt, titta på din placering av Venus och motpartens placering av Venus. Om dessa är i samma element (se nedan lista på vilka stjärntecken tillhör vilket element) så är det super, ni älskar på liknande sätt. Om båda Venus är i eld/luft eller vatten/jord är det också väldigt kompatibelt, ni förstår varandras energier. Däremot kommer det blir svårare för er att samsas om din Venus är i eld/luft och motpartens är i jord/vatten, det är lite utav en uppförsbacke. Den enda reservationen är om era Venus är i opposition till varandra, den kan också skapa VÄLDIGT olika värderingsgrunder som ni kommer att diskutera mycket, men ni kompletterar också varandra. Se listan nedan för vilka tecken är i opposition till varandra. 

 

- Likaså är det bra att titta på relationen mellan din Mars och motpartens Venus, och vice versa personen Mars till din Venus. ALLA aspekter mellan dessa två planeter skapar en sexuell energi som är svårt att låta bli att agera på. Se nedan för lista för vilka aspekter som uppstår mellan vilka tecken. 

 

- Väldigt viktigt att också titta på era Mån-placeringar. I vilket element är din Måne kontra motpartens? Många lyckade relationer bygger på att ens Månar är kompatibla. Månen i samma tecken, eller i trigon, opposition och sextil till varandra räknas till lyckade kombon. Månen kommer fram när man bor ihop samt vilka behov man har. Har man Månar som inte är kompatibla kommer det uppstå utmaningar i vardagligt liv ihop samt att man kommer ha svårt att tillgodose och förstå den andres emotionella och själsliga behov. 

 

- Sextiler, konjunktion (är i samma tecken) trigoner mellan ena partens Sol och andra partens Måne är otroligt värdefullt i en relation, yin och yang smälter ihop till en helhet i dessa aspekter och skapar förståelse och harmoni i en relation. 

 

- En annan bra aspekt att kika efter är om någon av parternas Jupiter är i konjunktion, sextil eller trigon till den andra partens personliga planeter (Sol, Måne, Asc, Mars, Venus). Det kallas för lyckostämpel och innebär att man känner sig lycklig i den personens närhet.

 

- Likaså är Neptunus harmoniska aspekter till personliga planeter i en synastri väldigt trevliga och bidrar med en hel del romantik. 

 

- Harmoniska aspekter (konjunktion, sextil, trigon) mellan ena partens Sol och andres Venus bådar också för att man både gillar varandra och vill spendera tid med varandra.

 

- Den ena partens personliga planeter på den andras descendent eller ascendent

 

- Den ena partens personliga planet på den andras IC eller i femte huset. 

 

- Harmoniska aspekter mellan ens Merkurius och andres planeter bådar för enkel kommunikation.

 

När ska man då springa sin väg, vilka kombinationer bådar inte gott?

 

 - Eld-Månar med vatten-Månar kommer ha det svårt ihop. Likaså Jord-Månar och Eld-Månar samt Vatten och Luft-Månar.

 

- Kvadratur eller opposition mellan ena partens Saturnus och andras Måne eller Sol kallas för en stora olyckliga aspekten i en relation.

 

- Aspekter från Pluto kan kännas ganska tunga och gör att man känner att motparten utövar makt över en. Däremot kan denna aspekt vara trevlig om man har planeter i Skorpionen i sin egen karta.

 

- Kvadratur eller opposition med Sol och Måne är en knepig aspekt. 

 

- Kvadratur från den enas Sol till den andras Venus (svårt att gilla personen)

 

Som sagt, skriv ner din och den andras partners planetplaceringar (vilken planet i vilket tecken) och användasedan listorna nedan för att se om dessa skapar någon aspekt till varandra.

 

Lycka till!

 

Kvadratur sker mellan:

Tvillingarna-Skytten-Fiskarna-Jungfrun

Oxen-Skorpionen-Vattumannen-Lejon

Väduren-Vågen-Kräftan-Stenbocken

 

Opposition sker mellan:

Väduren-Vågen

Oxen-Skorpionen

Tvillingarna-Skytten

Kräftan-Stenbocken

Lejonet-Vattumannen

Jungfrun-Fiskarna

 

Trigon sker mellan tecken i samma element:

Eld: Lejon, Skytten, Väduren

Luft: Vågen, Tvillingarna, Vatumannen

Jord: Oxen, Jungfrun, Stenbocken

Vatten: Skorpion, Kräfta, Fiskarna

 

Sextil sker mellan:

Luft-tecken med eld-tecken

Jord-tecken med vatten-tecken

 

Konjunktion sker med planeter som är i samma tecken

 

 

Trevlig kväll på er, Alex.