· 

Prognos 22a-27e April 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Och så blev allting helt plötsligt mycket lugnare. Blicken och tankarna vände sig inåt mot det praktiska

omkring en, och man börjar balansera upp ambitionen med saker, till faktiskt genomförande av dessa.

 

Välkommen Ox-säsongen! 

 

Om ni frågar mig så välkomnar jag den med öppna armar. Den ger ett lugn och en tillfredställelse inombords, även från det lilla. Oxar vet minsann hur man hittar njutningen i saker, och har inga höga anspråk vad det än gäller. Därför blir den där koppen te extra mysig, solen värmer extra varmt och att städa undan blir lite extra angenämt än vanligt. Allt är rätt nice liksom. 

 

Välbalanserat från Mars i Stenbocken till Venus och Solen i Oxen, tar vi ner våra tankar och visioner till det faktiska genomförandet. Vänd er uppmärksamhet mot praktiska bestyr omkring er, era tillhörigheter, tillgångar och ägande. Där hittar man mest saker att fokusera på.

 

Plutos konjunktion med Mars i Stenbocken talar om en transformation av någon struktur, en inre omedveten impuls som kommer upp till den reella ytan, via handling. Det kan vara en inre transformation av ens egen sätt att handla på, men också yttre, i ens direkta omgivning. Något som möbleras om, antigen i en eller omkring en, på ren impuls. De sista bitarna av ens förflutna kommer att möbleras om till en ny verklighet, en ny vardag. Spänningen som vi känner mellan det förflutna och framtiden håller på och strukturas om mot nya tider, det är meningen att tycka att det är jobbigt att släppa taget, för efter Plutos avtryck, finns det aldrig någon väg tillbaka. The last call, och det kommer att märkas på sättet man agerar på och vad man gör för att släppa taget om det förflutna och välkomna det nya. Man kan åstadkomma mycket och förflytta enorma berg med denna aspekt som kommer hålla i sig till sista April. Och det blir permanent, vad man än bestämmer sig för att genomföra. Döden och förlusten av något omkring dig leder till ett helt ny verklighet, go do it! 

 

Om bara ett par dagar kommer Venus att byta tecken till Tvillingarna, och då kommer vi sluta slösa på pengar så vilt som vi har gjort under tiden Venus har varit i Oxen. Nu kommer fritiden att kretsa mycket mer kring att träffa människor, knyta kontakter och släppa in nya bekantskaper i ens liv. All form av kommunikation kommer att kännas angenäm och efterlängtad. Telefonerna kommer plinga lite extra under Venus tid i Tvillingarna och det kommer att känna en lätthet kring att inleda och hålla samtal. Om du vill attrahera någon under en period så ska du helt enkelt hålla ett livligt och nyfiket samtal med personen ifråga.

 

Det är enkelt att inleda nya, men korta romanser kommande månaden, så var på din vakt vad gäller varaktigheten i det hela. Det kan svida rejält när kärleken studsar vidare efter ett par veckor.

 

Den 25e April kommer vi att uppleva en sista kvadratur från Merkurius i Väduren till Saturnus i Stenbocken, vilket kommer att skapa en avgörande frustration kring ens planer och åtaganden. Det finns ett åtagande kvar att genomföra, även om du har försökt undvika det och lägga det på hyllan. Hårt arbete kommer man inte ifrån med Saturnus och detta åtagande kan röra någon form av dialog, kommunikation, presentation, pappersarbete eller avtal. Sätt den sista punkten nu för att avsluta det du har initierat under tidigare månader.

 

Denna vecka kommer Stenbockar, Kräftor, Vädurar och Vågar utsättas för mest arbete och frustration, saker som behöver lösas, planeras och göras. 

 

På en mycket behagligare våg glider däremot Oxar, Jungfruar, Lejon och Skyttar. Saker går smidigt för er och energierna arbetar till er fördel.

 

Ha en trevlig Söndagskväll!

 

Alex.

Write a comment

Comments: 0