· 

Nymåne Väduren 15e April 2018

Just nu har vi en exakt pågående Nymåne i Väduren. Den har varit verksam under hela dagen, men har sin kulmination precis nu i sista graderna av Vädurens tecken, väldigt nära Uranus placering i 28e graden av Väduren. Vilken kombo! 

 

Agera eller inte agera? Vilka överraskningar kan denna Nymåne ta fram i dig? Hur stor är frustrationen? 

 

Vi kan väl notera att det inte blir någon lugn natt iaf. 

 

Merkurius har idag återvänt till sin naturlig rörelse, så nu händer det grejer av bara farten i huvudet och själen. Var inte rädda för att ta några beslut och var heller inte rädda för tanken att allt är möjligt som växer inom oss just nu. Det kan däremot kännas ganska motigt.

 

Det kan finnas en hel del frustration och rädsla inbakat i det hela, och det har att göra med kvadraturen till Mars i Stenbocken. Agerandets planet vill inte att vi ska rusa iväg för långt i sinnet och våra tankar, den håller oss tillbaka på fast grund och vill att vi ska ha en tydlig plan. Men visioner har inga planer, de bara är. 

 

Nymånen är inte heller särskilt bra aspekterad vilket kan bidra med känsla av tvivel och inre diskrepans. Den här typen av intensiv energi i Väduren kan bidra med migrän och huvudvärk under dagen, räds inte om du inte mår helt 100, det är väldigt rejäl energi som är på gång idag. Det är en del spänningar i kroppen, framför allt ryggraden hela vägen upp till nacken och vidare upp till huvudet. Det kan kännas övermäktigt och det kommer bli svårt att sova lugnt inatt, Väduren är trots allt kardinal eld och är inte van vid att varva ner och ta det lugnt. Så någon lugn kväll och natt lär det inte bli för någon, om inte vi aktivt ser till att varva ner. 

 

Det tacksamma här är den grundande energin som kommer från en trigon mellan Venus i Oxen och Mars i Stenbocken. Den tillåter oss dels att slå oss ner i soffan och njuta av det vardagliga livet, men också att ta saker långsamt. Själen brinner dock av längtan efter att göra någonting... vad som helst som känns rätt. Men vad är det? Den frågan kommer att plåga oss under kommande dygnet. 

 

Ta tag i det som skaver, och stilla sinnet inför natten med meditation, bad, promenad eller något nedvarvande. Försök att hålla tankarna till ett minimum när du lägger dig för natten och fokusera på järnet du kan ge under kommande vecka. Det är med krigarinställning som vi kommer vakna upp imorgon. 

 

Vi kommer behöva släppa taget om en del saker kommande dagarna, och tillåta oss att inta en ny inställning mot våra inre smärtor och demoner. Vi kommer inte längre att vara sårbara, vi kommer istället att ställa oss på krigsstigen mot det som gör ont och skadar oss, framför allt oss själva. Idag är en ypperlig dag för att definiera sina mål och visioner, våga drömma stort och börja lita på att allt kommer att bli som det ska. Bara du kan förändra din verklighet, och ingen vet det bättre än eld-tecken: Väduren, Lejonet och Skytten. 

 

Mod är ledordet, att göra om sina svagheter till styrkor och att inte längre se dem som svagheter. Precis det som Väduren är bra på. Vädurar har inga svagheter i deras egna ögon, allt går att göra. Och är det den känslan vi ska ta med oss från denna Nymåne. 

 

Den 17e April händer en hel del grejer uppe i Solsystemet, och idag är bara en liten förberedelse inför det. Slappna av, luta er tillbaka, stilla tankarna men tappa inte målet. Frustrationen må finnas där, men låt den inte sätta sig som spänning i huvudet och nacken.

 

Vi hörs snart, trevlig Söndag!

 

Hälsningar, Alex.

Write a comment

Comments: 0