· 

En rafflande planetvecka i antågande.

Vilken fantastisk helg!

 

Varmt tack till alla som har kommit förbi min monter och sagt hej, tolkat sitt horoskop och tack, tack, och återigen tack för alla fina och djupa samtal som jag fick ha med er och fått möjligheten att besvara era frågor och funderingar.

 

Det är upplyftande att få synas i person och dela med mig utav min passion, astrologin, ansikte mot ansikte. 

 

Välkommen till er som träffade mig för första gången under mässan, och nu besöker min blogg. Hoppas att ni stannar kvar och hör gärna av er om ni har några funderingar!

 

 

 

 

Det är en del som har frågat efter en kurs inom astrologi, och det kommer absolut att ske. Det är något som jag har haft i tankarna sen dag ett, det finns ingenting roligare för mig än att undervisa astrologi. Siktet är inställt på början/mitten av Augusti. Jag återkommer med mer info när det börjar närma sig. För er som läser och funderar på att gå, vad hade ni velat att första kursen fokuserar på? 

 • Grunderna inom astrologi
 • Planeterna och dess styrkor/svagheter
 • Hur tolkar jag mitt eget horoskop?
 • Relationer till andra, vad behöver jag i en relation? Vart hittar jag min partner?
 • Transiter, hur tolkar jag rådande planetpositioner?
 • Hur tolkar jag andras horoskop? Mina närmsta.
 • Aspekter mellan planeterna och stjärntecknen

Det troliga är en helg, 8 timmar uppdelat på två dagar, där man verkligen kan gå på djupet av ett tema men också få ställa alla sina frågor. 

 

Hit me!

 

Planeterna fortsätter snurra som vanligt och vi är mitt uppe i den absolut mest intensiva tid detta år, som kommer att röra sig mot intensitet på ett inre plan, och låta alla bitar falla på plats. Det är ingen dålig fart vi har haft senaste veckorna!

 

Nästa vecka bjuder på en "normal" stationär Merkurius, en Nymåne i Väduren, Chirons inträde i Väduren efter nästan 8 år i Fiskarnas tecken, samt början på lång retrograd av Saturnus och Pluto. Vi håller just nu också på att genomleva Mars konjunktion med Saturnus vilket turligt nog tar ner oss på fast mark igen, men icke desto mindre drar över en slöja av samvetskval och skuld över det vi tar oss för. För kardinala tecken kan denna slöja variera mellan samvetskval och skuld och hög arbetsbörda, samt vilja av stål. Det beror mycket på en ens egen inställning till saken, men visst känner vi att ansvaret är stort och hur vi än gör, så tampas vi med dåligt samvete över det vi inte gör eller faktiskt gör. 

 

Om vi tar det bit för bit så är Vädurens vågade och framfusiga säsong långt ifrån över. Nymånen som sker den 14e April, i Väduren, kommer att vara i särklass den mest noterbara Nymånen detta år. Slutet på allt gammalt och början på allt nytt. Många saker har lett upp till denna nystart, men framför allt kommer förmågan att släppa på det gamla att utmanas i och med Pluto i Stenbockens kvadratur till Solen i Väduren. Vi är i ett limbo just nu. Man tvingas släppa det gamla men ännu inte riktigt kunna ta in det nya fullt ut. Det är inte lätt att släppa det man håller kärt och finner trygghet i, speciellt för Oxar, Kräftor, Lejon, Stenbockar och Jungfruar som är något rådlösa i detta skede. Däremot så är detta inget ovanligt tillstånd för Skorpioner, Skyttar, Stenbockar, Vattumän, Vågar, Tvillingar och förstås Vädurar. 

 

Hur som haver så blir det farväl till det gamla och rask början på det nya från och med Nymånen den 14e April. Men vi kommer ha möjligheten att få tid till att låta alla bitarna falla på plats, vilket är en fördel. Framför allt strukturen och det dagliga livet kring alla nyheter kommer att få möjlighet att läggas från och Saturnus retrograda period den 18e April! Vilken grej!

 

Förra året var Saturnus också retrograd från vår till höst och det är bra att återminnas hur den tiden tedde sig för dig, för det kommer bli en del likheter denna vända. Saturnus retrograd tvingar en att se över de skavanker och tillkortakommanden som finns i det man tagit sig för, speciellt större projekt. Det är med ett skoningslöst förstoringsglas som Saturnus synar ens liv i sömmarna. Inget kommer kunna göras halvdant, även om Vädurens energier prompt vill det. Saturnus är en riktig bromskloss som egentligen inte vill något ont, utan bara säkra för framtiden. Säkra att allt är genomtänkt och att inget kan falla ihop så småningom. Därför kan det känna som en kamp ibland när man själv känner att man är redo eller färdig att röra sig vidare från ett projekt, men tvingas av olika anledningar att återvända till det. Kan också ofta kännas som att man fightas med regelverk eller att "livet" sätter gränser för en som man inte vill ha. All till det bästa, så ha tålamod, och se över dina "livsprojekt". Fram till 6e September är Saturnus retrograd, så det är ingen dålig tid att låta allt falla i perfekt ordning och struktur. Alla påverkas av denna transit i någon utsträckning, men framför allt Stenbockar, Vädurar, Kräftor, Vågar, Oxar och Jungfruar, speciellt ni som har planeter i 0-10 graden av alla nämnda tecken. 

 

Pluto går retrograd den 22 April och håller sig så fram till 1 Oktober, också en tämligen omfattande transit som likadant påverkar alla ovannämnda tecken, men snarare er som har planeter i graderna 15-25. Här snackar vi igen inre transformation! De yttre förändringar i era liv som har tagit plats de senaste halvåret behöver integreras i det djupt undermedvetna och sätta sig på plats som en ny väg i livet. Oavsett förändringar eller inte så ansvarar Pluto retrograd för att se över det som inte längre tjänar en, göra sig av med det, och kliva ut renare och annorlunda på andra sidan. Det handlar om slut och början, död och pånyttfödelse av olika slag, både mentalt och fysiskt.

 

I Oktober är vi helt färdiga med processen om att ha släppt taget om det gamla, och klivit in i det nya. Transformerats till nya individer, nått nya nivåer. Vilket går fint ihop med Jupiter transit in i Skytten i November, en spännande aspekt som åtminstone jag väntar på.

 

Chirons inträde i Väduren förtjänar ett separat inlägg, som kommer inom kort. Men kort sagt är det också en transit som indikerar nystart. I Fiskarna så försökte vi hela och slicka igen våra djupa sår, men i Väduren är dessa såren läkta och det är dags att skaffa sig nya. :)

 

Mer om det snart!

 

Trevlig Måndag, Alex.

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Eva (Wednesday, 11 April 2018 13:58)

  Ja hittade ett drömjobb nu under retrograden o sökte den 3e, hela sökperioden ligger under retrograd, så jag kände att jag bara måste.

  Om man får jobbet, blir det pannkaka då?

 • #2

  Alexandra Alvis (Wednesday, 11 April 2018 15:45)

  Eva, nej då, så länge du inte skriver på några avtal under retrograd så ska det inte vara någon fara.