· 

Fullmåne Våg-Vädur 31a Mars

Glad påsk på er mina vänner!

 

Under denna härliga långhelg och intågande av våren får vi också ta del av en slående Fullmåne, lokaliserad i Vädur/Våg-axeln. Fortsätter vädret så här, så kommer den att vara spektakulär inför den nakna ögat. 

 

Månen i Vågen kommer under helgen att göra opposition till både Solen, retrograd Merkurius och slutligen Venus/Uranus konjunktionen i slutet av Vädurens tecken. 

 

Det är inte en sökande och emotionell Fullmåne som är laddad med djupa strömmar av undermedvetna flöden eller känsloförnimmelser. Den här Fullmånen visar upp oss själva i all vår prakt inför andra. Vi söker oss till och strävar efter att dela med utav våra tankar, önskningar, ambitioner och visioner. Ingenting verkar ju omöjligt med så många planeter i Väduren och det vill vi GÄRNA dela med andra varelser. Diskutera vår väg och våra mål, utan att ta hänsyn till den andra personens åsikter och inflik. Nåde den som försöker med saker som "men har du tänkt på..." eller "det är inte säkert att det kommer gå...". 

 

Den här Fullmånen är rejält aktiv, dvs, den vill göra saker. Den hamnar i två kardinala tecken dels, Väduren och Vågen, men skapar också kvadraturer till Mars täta konjunktion med Saturnus i Stenbocken. Det går inte riktigt att slappa av eller ta det lugnt under påskhelgen, även om man hade velat. Man är fortfarande på't, alla to-do's, mål, listor, sysslor. Det blir inte många utdragna dagar framför tvn eller i soffan. Det går helt enkelt inte, energin är för "kliig" för det. Kardinala tecknen Kräftan, Stenbocken, Väduren och Vågen är just kända för sin förmåga till att skapa handling och aktivitet runt om sig, som tillåter någon form av rörelse framåt. Problemet är att man inte kommer kunna sätta så mycket i plan, och det kommer att leda till en paus av frustration. Det är en tid att stanna upp hur som helst.

 

Idag, den 31a Mars, går också Venus in i Oxen, till förmån för att ha varit i Väduren. Det här är en välkommen mer "chill" energi som gärna vänder sin uppmärksamhet mot jordliga njutningar istället för hardcore arbete och mål. Oxar är ganska enkla. Känns det skönt? Mår man bra av det? Gör det. Därför är dem ökända för att hänge sig fysiska njutningar som direkt ger dopamin-utsläpp. 

 

Gör det som känns bra för dig helt enkelt. Venus är en planet som styr över ens egen självkärlek, trygghet och välmående och det är ett bra fokus denna Fullmåne, även om det kan vara svårt att sitta till. :)

Write a comment

Comments: 0