· 

Nytt liv, nya möjligheter.

Den 20-22a Mars varje år påbörjas en ny solar-cykel. Ett planetariskt nyår. En energi som motsvarar rivstart, motivation, hög ambition och högt tempo. Livet tar sig an ny cykel, och det kan man konkret se ute i naturen, men också känna inom sig själv. 

 

Det är svårt att inte göra någonting alls, att luta sig tillbaka och se på. Rastlösheten kryper i benen och bekvämligheten faller bort naturligt. Under en månads tid har vi möjlighet att sätta och påbörja det som vi vill genomföra fram till Mars nästa år. Det är nu grunden läggs för hela året, och framför allt hösten.  

 

I år är det lite speciellt. Solens inträde i Väduren och därmed starten för en cykel får extra energi i form av en kvadratur från Mars i Stenbocken, som också senare kommer att vandra förbi Saturnus i samma tecken och skapa en väldigt avgörande handling för ens framtid. Speciellt ni som har planeter i Stenbocken, Väduren, Kräftan, och Vågen kommer att beröras av denna ödes-transit i större grad. Det ni kan komma att göra under April kommer att sätta av pränt på hela ert liv, så var vaksamma med vart ni lägger er energi, och framför allt, se till att lägga den någonstans. Söla inte, för det största misstaget man kan göra nu, det är att inte göra något alls. 

 

Både Väduren och Stenbocken är två kardinala tecken, vilket innebär att de är ofta ledande och är mer benägna att röra om och ta tag i saker aktivt, det finns ingen stagnering hos kardinal energi. Vädurens förmåga att våga och naturliga driv till att agera stöttas av Stenbockens höga ambitioner och förmåga att röra sig i rätt kretsar och ihärdigt planera det som Väduren sällan har tålamod nog att få ner på papper. Kvadraturen i sig skapar en friktion, en itch som behöver klias och åtgärdas. Det går INTE att sitta still och vara passiv, det kommer att skapa en otrolig friktion i en. Något ska göras, och framför allt med en utförlig plan. Planeterna som är inblandade i denna dynamik är vår medvetna personlighet och just vår förmåga att vara handlingskraftiga, Sol och Mars. Kombinationen att orädd utföra det man planerar är väldigt kraftig. 

 

Det finns nästan inget utrymme för att slappna av och låta saker flöda på just nu, och det är heller inget vi strävar efter. Jag vet inte om ni har märkt men många tveksamheter och "tänk om.." har försvunnit sedan någon vecka tillbaka. Inställningen är snarare "äh vi kör så blir det som det blir, vad annars kan man göra". Aktivitet och planering ger någon form av tillfredställelse och njutning just nu, vilket är vad vi bör ägna oss kommande månaden. 

 

Det intressanta i sammanhanget är förstås Merkurius retrograda rörelse från och med idag och till mitten på April. Med tanke på att den också huserar i Väduren, ihop med Venus, Sol och Uranus, så blir den bakåtsträvande retrograda energin svår att ta till sig. Retrograd rörelse hos vilken planet som helst avstannar yttringen av energin utåt och skapar en ren fördröjning i det som energin representerar i ens liv. Man tvingas att gå igenom handlingsprocessen i sig själv, innan den kan ta form externt. 

 

Det kommer att vara väldigt svårt att applicera det just nu, då Vädurens energi inte riktigt är bekväm med att stanna upp och diskutera eller fundera. Därför kommer tanklöst agerande och risk för att gå in i ogenomtänkta situationer vara en stor riskfaktor kommande veckorna. Som vanligt, undvik stora köp och avgörande, viktiga diskussioner, avtalspåskrivningar fram till mitten på April. Ta inte åt er av den "rakhet" som råder just nu, folk vill inte vara okänsliga, dem vill får saker sagda och gjorda. Det florerar ytterst lite skitsnack där ute just nu, vilket kan ofta påverka människor som är lite mer omtänksamma och vaksamma. Tänk er för vad ni ger er in i, och stäm av internt om det verkligen är något som är i enlighet med era egna planer. Det är inte svårt att säga nej just nu, så försök att tänka efter och inte haka på allt som erbjuds.

 

Det finns stor risk för uppbrott från olika typer av relationer som inte passar ens mål och ambitioner under April. Man kan komma att vara väldigt tydlig i vad eller vilka som står i vägen för ens framgång på olika plan i livet, och det kan rinna ut i att man helt enkelt snabbt och tanklöst gör sig av med det som man kan uppleva som hinder i det hela. Det gäller speciellt från den 23e Mars - 3e April.  

 

Det kommer att vara mycket jobb och fullspäckade kalendrar kommande månaden. Oavsett var man är livet så behöver handling och aktivitet vara centralt, vare sig man vill det eller inte. Det bästa är att kuva sig för att det är så, och helt enkelt bita ihop och avsätta tid för allt roligt och trevlig till slutet av April, då vi äntrar Oxen-säsongen som är betydligt lugnare och njutningsorienterad.

 

Det finns inte utrymme för att slöa, slappna av, göra roliga saker och skjuta upp det obekväma till "någon gång sen". Ring det där samtalet, skriv på den där presentationen, ta tag i det som behövs och börja med att göra upp en tydlig plan över vad du vill behöver och vill få gjort. Våga säga ja till sådant som tidigare känts läskigt och icke-görbart. Tänk efter. Stjärnorna är på er sida för att göra det bästa utav det. Grunden för att lyckas kommer vara väl genomförd planering och förberedelse. Låt er inte luras av enkom ambitioner och visioner, och kör inte på utan att ha tänkt igenom hur det ska läggas upp och genomföras. Risken är helt enkelt att ni bokar upp er och säger ja till saker endast av ren vilja, vilket inte kommer att ta er hela vägen till målet. Folk kommer att vara grundligare än vanligt och oplanerade saker kommer att gå i sömmarna. Struktur i ambitionen och mycket praktiskt arbete bakom det som ni vill genomföra är vad som kommer vara nyckeln för en lyckad start på denna cykel, och det som kommer att ske under årets gång. Ni sätter ribban nu, så se till att sätta den så att ni når den. 

 

Var tydliga mot folk runtomkring er med varför ni är så upptagna just nu och uppmärksamma på hur det kan påverka relationer till era närmsta. Var tydliga, utan att för den skull såra andras känslor. Förklara varför ni gör det ni gör och hur viktig denna period är för att komma någonvart med sina drömmar och ambitioner, men sätt inte dessa högre än era personliga relationer. Dra med era partners/vänner/familj i era planer och mål, kör inte "ensam är stark" racet, för där ligger risken i att börja tro att ens relationer är någon form av hinder för ens framtida mål. Var öppna, skratta, lägg mycket tid på att jobba på det som ni vill sätta i verket och ta vara på den här energin som har som ambition att få oss att följa våra instinkter, var inte rädda. 

 

All lycka till, Alex.