· 

Vädurs-period och Jupiter retrograd

Nu börjar det allt hända lite nyhet på vår stjärnbeströdda himmel! 

 

Sakta men säkert rör vi oss mot en ny planetarisk cykel som, som vanligt, börjar under vårdagjämningen, den 22a Mars.  

 

Då rör sig Solen in i Väduren och ett nytt år tar sin start. Men innan dess smygbörjar Vädur-perioden redan idag, och en hel andra grejer händer innan dess!

 

 

Venus och Merkurius fortsätter just nu att röra sig tätt ihop på himlen, och rör sig idag ut ur sista graderna av Fiskarnas tecken, och in i Väduren. Nu kan vi se ett energiskifte i både tanke, ord och relationer. Någon form av nystart på något område i livet blir det allt. Tankarna om att sätta igång något, eller nya ideér kommer till oss, som en dånande insikt och yttring av en stålvilja. Det känns som att inga hinder finns inför det som man har tänkt sig. Man är passionerad och hängiven sina nya åtaganden och håller inte heller tillbaka på orden, vilket kan vara en risk med just Vädurens energi. Den är abrupt och framåtsträvande, har konsekvenser sist i åtanke. 

 

Väduren varken beräknar eller renskriver det som kommer ut ur munnen, utan det är ett flöde av instinkt och avskalad inre vilja. Viljan är stark och kommer att gå väl ihop med det sista rycket som Mars gör i eldiga Skytten. Vi byter helt enkelt energi nästan helt uteslutande till eldig och framåtdriven sådan. Den hjälper oss att våga, utan att tveka en eller två gånger. 

 

Om du har känt att du är fast i gamla hjulspår eller haft det lite tråkigt och stillsamt under Fiskarnas period, så byts detta nu ut mot "KÖR BARA KÖR", resultatet tar vi senare. Det blir som det blir. Det är en tacksam energi om man har nya saker man vill eller måste påbörja. Släng bort alla tveksamheter. 

 

Under denna period kan vi uppleva från andra och oss själva, att orden vi uttalar är både arga och väldigt rättfram. Väduren vill nämligen framföra sitt meddelande och åsikt direkt, utan att ta sig tiden att formulera eller bädda in det hela på något fint eller mottagligt sätt. Det är opaketerade tankar som tar sig direkt ut ur munnen, med ambitionen att ta sig in i andras sinnen, och det kan speciellt för Vågar, jord och vatten-tecken att uppfattas som något otrevligt och "blunt".

 

Som tur är, så bryr sig inte heller Väduren om att komma ihåg några otrevligheter eller fundera någon extra omgång på vad som egentligen menas med någons potentiella otrevlighet, så som vatten-tecken kan göra i en oändlighet. Väduren springer vidare mot sina mål och släpper allting som en het potatis, och den energin får vi smaka på just nu. Venus och Merkurius kommer fram till den 22a Mars att göra så att våra tankar/ord och det vi tycker om, gå hand i hand. Detta är en ypperlig aspekt för att sätta igång något man gillar att göra, låta tanke gå över till faktisk handling och yttring.

 

Den 22a Mars händer flera grejer som jag vill nämna redan nu. Dels går Merkurius retrograd, och jag har skrivit många inlägg om det tidigare. Senast Merkurius gick retrograd var i December och jag tror många av oss minns den totala härvan som skedde på flygplatser runtom i Europa och hur paket blev försenade, kom fel eller andra typer av kommunikationsmisstag. Som vanligt, försök att inte skriva på några stora köp eller avtal under perioden 22a Mars-15e April. Gör ni det, så ska ni läsa allting ni skriver under på flera gånger om. Skickar ni paket, så var extra noggranna, och vill ni ha en seriös eller viktig dialog med någon, så se till att positionera orden rätt. Eftersom det fortfarande är Väduren det gäller, så kan det lätt bli egoistiskt, argt och otrevligt. En retrograd Merkurius saktar dock ner Vädurens burdusa energi och vi får en möjlighet att tänka om våra planer och strävan under denna period. 

 

Samma dag träder Solen in i Väduren och vi kommer att ha hela fyra planeter i Väduren, det kommer att skruva upp tempot rejält runt om i världen och hos oss själva. Men det kommer också att bli strul och förseningar i allt som rör trafik, kommunikation och att saker rör sig från punkt A till B. Beware, men lita på dina instinkter, mellan 22a Mars-15e april. 

 

Under denna period kommer Merkurius under sin rörelse fram och tillbaka i Väduren också hinna med hela tre kvadraturer till Saturnus i Stenbocken, vilket kommer att skapa dagar av extra spänning, begränsningar och avstannande. Vi kommer att bli ställda inför restriktioner, regelverk och yttre band som inte tillåter oss att rusa framåt så som vi hade önskat. Det kommer också att ge oss en chans att omvärdera, tänka om och se till att allt är tätt, även om aspekten i sig inte kommer att upplevas särskilt angenäm. Stenbocken och Väduren är två kardinala tecken, så den generella energin kommer vara att röra sig framåt och bearbeta hinder. Viljan att få saker att hända kommer att testas mot krass verklighet helt enkelt. Detta gäller 11e Mars, 5e April och 25e April främst. Vågad och passionerad vilja mot realitet, begränsningar och regler kort och gott.

 

Den 1a April kommer att vara en nystart av något slag för många, det återkommer vi till. 

 

Något annat som jag vill nämna är nämligen Jupiters vändning i Skorpionen den 8e Mars. Det är en ganska omfattande transit som håller på till den 10e Juli. Jupiter går helt enkelt retrograd och börjar röra sig bakåt i Skorpionens tecken. Det innebär ett visst avstannande och en paus i den inre resan som vi påbörjade när Jupiter äntrade Skorpionen i November. Vi påbörjade då ett sökande efter vår egna, riktiga, inre sanning. Mångas värderingar och tron fick utstå en hel del omvälvande förändring sedan dess, och många av oss har hittat nya tron och vägar sen Jupiter kom in i Skorpionen. En inre resa. Vi har inte längre fått blunda och bortse från vår egen sanning, vår egen väg i livet. Den har kraschat rakt in i våra liv, och tvingas oss att omvärdera det livet vi tidigare har levt. Nu kommer denna process att stanna av och vi får tid fram till Juli att utvärdera denna inre förändring och egentligen få tid till att låta den landa i oss och i våra liv. Vi får möjlighet att på djupet titta på dessa förändringar och integrera dem i våra nya liv. Detta gäller speciellt er som har någon påverkan av Saturnus transit in i Stenbocken i December, och förstås planeter i Skorpionen, Oxen, Vattumannen och Lejonet. Det kommer troligtvis behövas mer fokus på något område i ditt liv, och se nu bara till att inte falla ner i några destruktiva spår av självförstörelse, då Skorpionen kan ibland driva en åt det hållet, och vilja bränna ner en innan man kommer ut på andra sidan. 

 

Planeten Mars kommer att byta från eldiga och optimistiska Skytten till mer allvarsamma och målinriktade Stenbocken den 20e Mars, vilket är VÄLDIGT välkommet med tanke på Vädurens huvudlösa energi. Mars är stark i Stenbocken och kommer att hjälpa till att grunda, planera och utföra handlingarna på ett strukturerat och seriöst sätt, och inte bara visualisera det hela. Den skapar samtidigt kvadraturer till Väduren, så tanke och handling kommer inte alltid att gå ihop. Vi kommer i vissa fall vilja mer än vi kan utföra, eller vilja annat än det vi kan göra. 

 

Spännande och lite hätsk period, mycket kvadraturer, rörelse framåt men också mer möjlighet att stanna av och fokusera på färre saker, samla ihop det som har hänt under hösten/vintern och skapa visioner framåt. Passionerad period av att ta sig an nya utmaningar. 

 

Vi kommer att återkomma till dessa aspekter och placeringar under hela Mars, så räds ej. Jag vet att jag har varit lite frånvarande på bloggen, och ni ska veta hur mycket jag uppskattar att ni ändå kommer tillbaka varje dag och kikar om det finns några nya inlägg. Jag har själv blivit "utsatt" för alla aspekter som jag har skrivit om sedan i höstas, och det sker en HEL DEL förändringar i mitt liv. Förändringar som är rätt och som leder in mig på min sanna väg, något jag har längtat efter länge. Det är tacksamt och läskigt på en och samma gång, som vanligt när man jagar sina drömmar. Med det sagt, så har jag ett stort prov att skriva den 16e Mars, och mycket av min tid går att plugga till det. Därefter ses vi oftare :) Jag uppskattar er och ert tålamod i oändlighet. 

 

Ha en trevlig kväll,

 

Mvh, Alex.

Write a comment

Comments: 8
 • #1

  eva (Tuesday, 06 March 2018)

  Hoppas den sturska Vädursenergin river bort usla falska människor också, såna som inte tvekar att trycka dolken i någon dom ler o låtsas emot.
  Jag önskar jag träffar lättsamma genuint trevliga personer framöver, haft otur hittills och dom trevliga har inte fått fäste.

 • #2

  Alexandra Alvis (Tuesday, 06 March 2018 19:29)

  Eva, under denna period kommer du lättare att kunna säga ifrån, speciellt när det kommer till relationer och ditt tycker om de. Se till att ta på dig ansvaret för vem som får vara och inte vara i ditt liv. Det kommer att kännas mycket enklare att "stand your ground" kommande veckorna. Ta vara på det!

 • #3

  eva (Wednesday, 07 March 2018 08:42)

  Tack för svar, jo jag känner att jag e lite mer FAST i vad jag vill, skulle behöva tur också, då FK friskskrivit mig o 16 000 andra trots att vi är sjuka ( man blir bitter )
  en ny chans på ett jobb där jag kmr till min rätt, o slipper gå tbaks till det som gjort mig sjuk. Tufft

 • #4

  Nina (Wednesday, 07 March 2018 16:59)

  Hej Alexandra ! Inte Alex väl ??
  Hoppas allt vill me dig .. Om man har Kiron / Mars / månen i 12 huset hur länge fiender ska vara i hans eller hennes liv eftersom 12 huset med Mars inte roligt ! Hoppas på ett svar sv dig . Kram

 • #5

  Alexandra Alvis (Wednesday, 07 March 2018 22:49)

  Hej Nina,

  Alex går också bra:) För den typ av personligt horoskop frågor som du ställer får du gärna mejla mig, ihop med din födelsedata. Vi tittar ju på en helhet när vi tolkar horoskop, men jag gör så kallade "en fråga" konsultationer som ligger på 200 kr. Det kan vara värdefullt om du vill ha svar på någon enstaka del om ditt horoskop.

 • #6

  eva (Saturday, 10 March 2018 09:58)

  Har en fråga?
  styr Jupiter Kräftans 5e hus?

  har slagit vad

 • #7

  Alexandra Alvis (Saturday, 10 March 2018 14:03)

  Eva, 5e huset styrs av Lejonets tecken och Solen därtill, som styr Lejonets tecken.

  Jupiter styr Skyttens tecken och därmed det 9e huset.

  Tråkigt att du förlorade;)

 • #8

  eva (Saturday, 10 March 2018 15:25)

  Haha fyfan, men tack