· 

Fullmåne Fiskarna - Jungfrun 1 Mars

 

Imorgon slår ännu en Fullmåne ut i full blom. Ännu en gång sker en kulmination av de senaste två veckorna i våra liv. En spänning som sedan släpper och ger utrymme för integration och inre reflektion under tiden Månen rör sig mot ännu en konjunktion med Solen.

 

Men imorgon är Månen längst bort från inte bara Solen men också alla resterande planeter i Fiskarna. Solen är just nu i kombination med Neptunus, väldigt tätt konjunktion vilket innebär att vi VERKLIGEN strävar efter att släppa taget om förståelsen av självet. Vi vill förlora oss i drömmarna, fantasiernas och rusets värld. Det bådar gott för många som sysslar med kreativa ting, men dåligt för majoriteten av oss, då det plötsligt sitter lite flera människor på barer och restauranger och dricker. Fler tränar, fler lägger alltför mycket fokus på att inte känna en tydlig verklighet Fler droger inmundigas och känslan av att vilja förlora sig i känslan kan ibland ta sig beroende-tunga sätt. Men själva känslan av att dissolvera sitt jag och sin inre stabilitet och styrka är vida spridd bland oss, på gott och ont. 

 

Månen tar oss tillbaka till en vardag som är riktig och bringar en viss kyla och klarhet i all denna diffusa Fiskighet. För de som gillar denna tid så kommer det blir en otrevlig liten kalldusch av reality och för de som inte gillar denna tid (generellt sett jord-tecken), så kommer det bli ett trevlig välkomnande av faktiskt-ghet, mitt i detta virrvarr av känslor och fantasier. 

 

Jag brukar likna Fiskarnas energi vid en person som står och snurrar ensam på ett torg, till musik, med armarna utsträckta och snö eller regn sakta fallandes mot ansiktet. Det finns ingen tid, inget rum, ingen direkt berättelse. Bara en känsla av att försvinna i ett virrvarr av tankar, drömmar, fantasier och rörelse. Fiskarnas energi har inget mål. Den är i allra högsta grad här och nu, men den gillar inte skarp och rutinmässig verklighet. Den gillar overkliga bilder, oklara sinnen och oväntade möten som leder till djupa kontakter. Den vill bara finnas till och njuta av existensen.

 

Månen kommer att under Torsdagen och Fredagen göra opposition till Solen/Neptunus, sedan Venus/Merkurius och slutligen Chiron. Den kommer iskallt ett peka ut och påminna oss om våra egna brister, bristen i våra drömmar, våra ord och tankar och slutligen peka ut våra största smärtor (Chiron). Om man använder Jungfru-energin rätt så är den i allra största grad helande. Istället för att brister ska pekas ut så kan de helas. Och helas kan man enligt Jungfrun genom kost, rätt leverne och meditation. Det är lätt att meditera (inget annat än att acceptera sina tankar och känslor) just nu, så försök att inte stämmas ner av Jungfruns isiga anmärkningar, utan ta dig tid att lyssna på ditt inre och acceptera läget som det är. Jungfrun korrigerar skarpt, men med goda avsikter. Månen i Jungfrun kommer att tvinga dig att låta bli flykten från verkligheten, så kämpa inte emot. Det leder till bättre saker och bättre val. 

 

Den 4e Mars kommer du att behöva släppa och acceptera. Börja om på ny kula. 

 

Från och med nästa vecka kliver både Merkurius och Venus ut ur Fiskarna och vi börjar rikta vår energi assertivt utåt, mot nästa mål. Så passa på nu och njut av att vara lite vilse, lite berusad och lite uppe i det blåa. 

 

Trevlig kväll, astrologen.

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Josefina (Thursday, 01 March 2018 00:24)

  Hejsan
  Jag lade märke till att du skriver fullmåne fiskarna - jungfru 1 mars.
  Överallt ser jag att fullmånen ska vara starkast nu den 2 mars kl 01.52 på morgonen i jungfrun.
  Blev lite förvirrad när jag då läste detta..

 • #2

  Alexandra Alvis (Thursday, 01 March 2018 09:58)

  Hej Josefina,

  den kulminerar säkerligen exakt på graden ett par timmar efter att det vi kallar för 1 Mars tar slut, men alla aspekters påverkan, inklusive Solen-Månens, sträcker sig över en period av tid då planeterna närmar sig varandra, skapar den exakta aspekten och sedan rör sig vidare ifrån varandra.

  Så i princip kan man säga att Fullmånens energi denna vända berör oss 1-2 Mars, för att sedan aspektera Venus/Merkurius i Fiskarna innan den rör sig ut ur Jungfrun och därmed släpper oppositionen strax innan lunch den 3e. Mer exakt så påbörjar oppositionen (Fullmånen) sin verkan idag på eftermiddagen och slutar med den på Lördag.

  Hoppas det klarnade!

  Hälsningar, Alex.

 • #3

  eva (Thursday, 01 March 2018 10:45)

  Jag hatar fisktiden och vill ha beslutsamma steg framåt, jävla flumm flumm