· 

Fiskarnas avslut 2018

Vi har nu helt lämnat Vattumannens säsong bakom oss. Övertygelsen om att ensam är starkast och upplevelsen av att vandra ensam på livet väg har bytts ut till en total acceptans och vikten av andra människors närvaro i ens liv. Vi är mjukare nu, mycket mjukare. 

 

Det är det lustiga med Zodiaken, tecken som är jämte varandra har alltid väldigt olika karaktär. Vågade, huvudlösa Väduren och eftertänksamma, långsamma Oxen. Fladdriga, ytliga Tvillingarna och djuprotade, överkänsliga Kräftan. Själv-älskande, barnsliga Lejonet och Jungfrun som aldrig tar för sig och drar knappt på smilbanden för att inte släppa masken, osv, osv. 

 

Nu är Fiskarnas säsong här i sin absolut fulla prakt, för att avsluta även detta år och denna cykel. Fiskarnas tecken är det sista i Zodiaken och allt har sitt slut just här i det 12e tecknet, rörliga vattentecknet Fiskarna, som i sina lager har hela mänsklighetens kollektiva kraft, sedan vi satte våra första steg på Jorden har Fiskarna varit slutstationen som samlat på sig utveckling och skeenden av varje föregående tecken i Zodiaken. Och så även i år har vi kommit till ett avslut. 

 

Vi står inför en ny cykel som tar sin start i slutet på Mars. Hela Mars-månad är i sig ett avslut på det som har varit sedan våren förra året. Vad som än har funnits i ert sinne då, har blommat ut och tagit sin plats under årets gång i olika omgångar. Med Saturnus retrograd fram till augusti har tankarna och handlingsplan formats och från slutet på augusti fram till årsskiftet har det hela spelat ut sig i realitet. Från årsskiftet har vi äntrat en helt ny period, mindre visionär och mer handlingsorienterad tid,  som kommer att fortsätta bygga på från först Mars och sen strakt explosiv i Maj när även Uranus lämnar eld-tecknet Väduren och tar ett steg in i stabila och enträgna Oxen. 

 

Fiskarnas tid, nu och en månad framåt (vi har många planeter i Fiskarna under denna period) kommer att markera en summering, en “släppa taget” och ett avslut i sig. 

 

Just för närvarande har vi en konjunktion mellan Venus och Neptunus, och Solens konjunktion med Merkurius. Allt i Fiskarnas tecken. Ens egna önskningar smälter samman med allt runtomkring en. Det ÄR svårt att konkret röra sig mot några specifika mål, sätta skygglappar för, iskallt planera framåt som Stenbocken gör och exkludera resten av världen som Vattumannen kan. 

 

Fiskarna har en annan typ av styrka och den är att kunna släppa taget om allt som inte känns bra eller tar för mycket energi. Lite mindre ytligt bry om småsaker helt enkelt. Där har oppositionstecknet Jungfrun något att lära sig minst sagt. Styrkan hos Fiskarna ligger i att kunna släppa taget om allt och må bra ändå. Inte störa sig på sådant som inte fungerar, inte försöka alla lösa problem, planera framåt eller övertyga andra om sin egen ståndpunkt. Fiskarnas energi är en flytande sådan som omfamnar hela världen precis som den är, utan att oroa sig alltför mycket om framtiden. Släppa det som inte känns bra och ta till sig sådant som är fint för stunden. Anpassa sig till nya bud och inte låta yttre omständigheter påverka den själsliga friden. Det är vad vi ska fokusera på under kommande måna. Summera, acceptera och låt det vara. Det kommer snart en tid då vi aktivt måste visa vilka vi är och vad vi vill, så spring inte framför tåget än. 

 

Hur bra är du på att släppa taget om orosmoment, vardagliga problem, människor som inte gör dig något, onödiga måsten och må bra ända in i själen ändå? Det är ingen lätt uppgift, men det är precis vad Fiskens tid handlar om. 

 

Ni som har planeter i Fiskarna, Kräfta och Skorpionen kommer uppleva ett härlig flöde av allt som är nämnt i detta inlägg. Ni som har planeter i Tvillingarna, Jungfrun och Skytten kommer att uppleva vissa bekymmer och inre konflikter vad gäller det som är nämnt i inlägget. Det blir lite utav en struggle för helt enkelt. Av den enkla anledningen att inga av dessa tre tecken är särskilt familjära med det som Fiskarna representerar. Speciellt Jungfruar står inför en utmanande månad, då det är i synnerhet svårt för de att släppa taget och kontrollen. 

 

 

Venus konjunktion med Neptunus är en högst kreativ aspekt. En aspekt med flera lager: självuppoffrande, villkorslös kärlek, kreativitet, djupa emotionella band, intimitet, total avskärmning från verkligheten via olika medel. Vi lider med alla men mest med oss själva, och ur det springer fantastiska kreationer i form av text, musik och tankeverksamhet. Merkurius i Fiskarna är inte särskilt bekväm då Fiskarnas tecken saknar i stort sett logiska banor och hälften av det som är förstått är underförstått, outtalat. Vi känner en väldigt speciell närhet till våra drömmar just nu, en ödmjukhet inför livet. Vi drar på smilbanden med hopp om en annalkande vår och det finns en grund-optimism om än väldigt känslosam sådan. Vad som är helst är möjligt, och njut av den känslan, för den är ju väldigt fin!

 

Vår uppgift just nu är att låta saker flöda på så som det är menat, utan att försöka förändra något eller styra kosan åt något håll. Streta bara emot sådant som gör att du inte är närvarande i den verklighet du lever i, ty den instinkten kan vara stark just nu om vi inte mår 100%. Vi är passiva åskådare under en period nu och med en mix av sprudlande livsglädje och djupa känslor är vi blott åskådare av den gåvan som livet har gett oss, existensen i sig. Få ner era djupaste förnimmelser, drömmar, fantasier, tankar, minnen och planer i skrift, ord, musik eller bild. Det kommer att bli vackert och med mycket atmosfär. 

 

Att släppa taget om människor, vanor och beroenden är en high-light under Fiskarnas period. Vi blir svagare, faller lätt tillbaka i beteenden och relationer som skapar en känsla av uppoffring av något slag, som skadar oss. Se till att hitta styrkan i ditt varande och din vardag, utan att förändra eller kontrollera. Bara var. Fiskarna ber dig om tilltro. Tro på att allt kommer att bli bra även om du inte kontrollera varje steg av ditt och andras liv, även om saker oväntat förändras. Om du släpper taget om saker om saker utan att ha dåligt samvete och vänder ryggen mot beteenden som är självskadande och destruktiva (ännu ett av Fiskarnas tema är att vara martyr genom självskada). Vad du vinner är totalt själsligt lugn och en ström av kreativitet. Är man mogen nog att släppa taget om det oviktiga, inte skapa en dimma i sitt sinne och inte skapa något för att få något tillbaka, så öppnar man upp kanalen till äkta kreativitet. 

 

Släppt ditt ego, och din egen väg för en stund (ungefär två veckor framåt), dina mål och konkreta planer. Flyt med i vad som erbjuds och var stark, var närvarande och känn efter med full uppmärksamhet. 

 

Nästa vecka har vi en Fullmåne som blommar ut i Fiskarna-Jungfrun och många av oss får en reality-check, en kalldusch av Månen i Jungfrun. Var förbered för den genom att bli.närvarande.nu. Känn efter redan nu vad som skaver och ACCEPTERA att det är så. Då blir det inte lika jobbigt att hantera Jungfruns kritiska och vassa tunga som kommer att sticka upp sitt huvud på Torsdag, den 1a Mars. Slå bort den, du vet bättre. 

 

Släpp nu taget, en viktig period i ditt liv är i sitt slutskede, och runt hörnet väntar helt nya blad. Var samlad, lugn, trygg och riktig mot dig själv inför det nya kapitlet i ditt liv. Vad kan du säga farväl till och vart kan du vara mer tillåtande?

 

Trevlig kväll! 

 

Hälsningar, astrologen.

Write a comment

Comments: 0