· 

Horoskop 4e-11e Februari 2018

 

Jag tycker att vi inför ett nytt tema i bloggen. Veckovisa horoskop för hela Zodiaken. Jag har varit lite idélös på sistone och det är nog ett trevligt inslag för alla. Jag råder er att inte bara läsa ert Sol-tecken utan tänka på era nära och kära också. :) Feedback tas emot gladeligen.

 

Först, en kort allmän prognos för kommande planet-förändringar denna vecka. Dessa kommer att vara centrala i vidare prognos för varje enskilt tecken. 

 

Den 9e Februari kommer Merkurius att ställa sig i konjunktion med den södra Mån-Noden i Vattumannen. Det innebär information av ett ödesdigert slag kopplat till det området i ditt horoskop som beskrivs nedan. Det kan röra sig om meddelanden och information från ditt förflutna som kan skapa val eller situationer där du hamnar i ödesdigra beslut. Det är en insikt, ett beslut eller tankar och ord som helt enkelt gör att du når en kulmination inom något område i ditt liv. 

 

Den 10e Februari äntrar Venus Fiskarnas tecken och vi blir äntligen lite mindre "egna" och börjar se oss om efter känslor och uppskattning från andra människor. Ge och ta. Sensualitet, kreativitet och känslor överlag får en större betydelse än nu de senaste veckorna. Fiskarna handlar ofta om att ge upp, drömma eller ge bort en del av sig själv. Det är på så sätt en energi som bryr sig mer om andra än sig själv, men den tenderar också till att lösa upp och förvirra så att man inte riktigt vet man känner eller tycker kring saker och ting. Det gör att man kan förlora det man värdesätter genom att ge sig hän onödiga uppoffringar, självkärlek eller beroenden. Fokusera på era drömmar och vik inte för jordliga nöjen för lätt. 

 

Samma dag sker en kvadratur mellan Jupiter i Skorpionen och Solen i Vattumannen vilket helt klart skapar personliga utmaningar och lite väl mycket aktiviteter av tillåtande karaktär. Venus i Fiskarna bidrar med att man enkelt dyker ner i destruktiva beteenden och överflöd. Självkänslan kan vara tämligen låg vilket gör att man viker sig för andra och ger betydligt mer än man får, för att sedan dränka sina sorger i alkohol eller annat destruktivt beteende som är typiskt för en. En heads up för att ge sig hän alltför mycket under dessa dagar (9e-15e Feb). 

 

Den 15e Februari sker en Nymåne och också en förmörkelse i Vattumannen, vilket intensifierar och förstorar ovan nämnda saker och det huset som berörs i ditt horoskop. Temat för huset blir väldigt på tapeten under Alla Hjärtans dag och kommande dagar. Kolla vart Vattumannen är i ditt horoskop för att ta reda på vilket hus som berörs, eller läs nedan. Förmörkelser skapar mer energi av den befintliga vilket fungerar som typ en högtalare eller en förstärkare för det som redan är i farten. 

 

Så, nu till enskilda tecken!

 

Väduren - Merkurius/Södra Noden kommer att beröra den "sociala" sektorn (elfte huset) i era horoskop, vilket innebär någon form av kulmination rörande era ord i förhållande till andra. Det är diskussioner i grupper, i era nätverk, eller rent av publik kommunikation inför andra. Det kan skava mellan era egna åsikter och det som gruppen eller sociala kluster tycker, men ni vill väldigt gärna göra er röst hörd inför större samlingar. Dessutom kommer ni få ta emot ett meddelande eller någon nyckelbit av information från ett möte eller samtal med andra. Också speciella möten med människor denna vecka som till en början verkar "vanliga", men visar sig vara ödesdigra. 

 

Venus och kvadraturen från Jupiter drar er mot vad ni verkligen vill ha men kanske inte har uppnått än. Dessutom råder jag er att vara försiktiga med allt som rör pengar eller drifter som ni inte kan kontrollera, dessa kan vara destruktiva och skapa en inre konflikt. 

 

Oxar - Merkurius/Södra Noden kommer att beröra er karriär och jobb-sektor (tionde huset/MC), vilket innebär att någon information från förr kommer via en jobb-kontakt. Det kan röra sig om en kulmination i en diskussion som rör jobb eller karriär och också framsteg vad gäller olika jobb-processer. Det kan finnas ett skifte i jobb-mål och framtidsutsikter vad gäller jobb konkret. Era planer förändras helt enkelt, skiftar från karriär till hem, trygghet och bekvämlighet. 

 

Venus och Jupiter kommer att ge era relationer en boost denna vecka. Ni attraherar lätt andra människor med er öppenhet och det är en bra tid att nätverka, speciellt i jobb-sammanhang. Men även personliga relationer kommer att blomma under denna period, och för er som är singlar, så kan ni mycket väl springa på någon ni gillar under olika sociala tillställningar.

 

Tvillingar - Merkurius/Södra Noden kommer att beröra en viktig del av information som rör utbildning, resor, publicering eller saker som rör legala aspekter i ert liv (nionde huset). Se till att ha ett öga öppet för att en viktig person kommer att öppna upp denna typ av info för er. Var uppmärksamma på dialog och råd från andra. Ni kommer behöva ta beslut men också selektera relevant information från allt ni hör, och dessutom förändra ert sätt att se på saken utifrån denna info. 

 

Venus och Jupiter kommer att bidra med tur på jobbet kort och gott. Alla professionella relationer och bilden av er på jobbet kommer att förbättras. Ni kommer att känna er en entusiasm inför frågor som rör jobbet och problemlösning. Tänk utanför boxen denna vecka, nya lösningar är rätt väg för att attrahera nya möjligheter och uppmärksamhet på jobbet.

 

Kräftor - Merkurius/Södra Noden kommer göra att ni ställs inför ny information som rör lån, skulder, era partners lån/skulder eller frågor som rör fysisk och emotionell intimitet med andra (åttonde huset). Detta kan tyvärr springa ur ett rätt otrevligt eller obekvämt samtal med någon, eller någon information som tidigare varit oklar för er. En ny typ av förståelse av information som inte varit tillgänglig för er tidigare kommer att vara nyckeln i detta fall, och nästa steg kommer bli att använda den infon till att öka er egen personliga trygghet men också er förmåga att klara er i denna värld. Klarar du av att se efter dig själv just nu? Står du stadigt där du är och kan du säga att du är ekonomiskt och emotionellt stark? Oavsett ensam eller i förhållande så kommer dessa teman att vara centrala. 

 

Venus och Jupiter kommer att denna vecka bredda er perception och öka viljan till något nytt och annorlunda. Resor, utbildning, romans eller någon form av ny kunskap är områden där ni hittar detta. Det kan vara läge att försöka slappna av och kanske sticka iväg någonstans för en kortare semester. Kreativitet och din framtidsoptimism kan också öka, så se vad som finns där ute.

 

Lejon - Merkurius/Södra Noden kommer att beröra dina relationer (sjunde huset) denna vända och kommer att skapa diskussioner som kulminerar i ett beslut kring en tidigare eller nuvarande relation. Det finns en klarhet i beslutet kring relationen, även om den inte är alltför angenäm för dig. Var uppmärksam och redo för du kommer att få en del oväntade sanningar som du inte frågat efter. Det kommer röra sig om kring relationer och framtiden av en relation. 

 

Venus och Jupiter kan accelererar ovanstående och röra en relation mot en viss punkt snabbare. Det behöver inte vara negativt utan du kan mycket väl röra dig mot en djupare intimitet och förståelse i en relation. Det kan också handla om pengar och ekonomin i en relation. Det kommer finnas en entusiasm i att rusha framåt i en relation, var försiktig bara så att din partner är med på tåget. 

 

Jungfruar - Merkurius/Södra Noden kommer att skapa en förbättring i det som rör jobb/hälsa sektorn (sjätte huset). Svårigheter eller potential inom dessa områden kommer att lyftas upp som gör att du behöver ta beslut och skapa nya rutiner kring just jobb och hälsa. Se upp för diagnoser och information kring dina arbetsuppgifter och potentiella jobb. Något kan komma till ett slut under denna vecka vare sig det rör om jobb, rutiner, vanor, besked blir det i vilket fall. Ni kommer att få en wake-up call som skapar förändring och klarhet inom dessa teman. 

 

Venus och Jupiter kommer att koppla ihop er relation till både jobb, hälsa och rutiner. För mycket åtaganden inom dessa områden kommer att skapa en obalans i era relationer. Ta inte på er för mycket Jungfruar, en sak i taget. Ni behöver inte förändra och förbättra allt samtidigt. Venus kommer att påminna er om vikten av en balans i livet, en angenäm som sådan som inte skapar en rigid tillvaro. Obalansen i era relationer kommer att belysas oavsett. 

 

Vågar - Merkurius/Södra Noden kommer att beröra ert femte hus och lyfta fram teman ett meddelande angående en romans, barn/graviditet, personliga intressen och självuttryck. En ny attraktion kan mycket väl fånga er uppmärksamhet, men är endast en katalysator för er egen kreativitet. Det kan vara dags att göra er hobby publik. 

 

Venus och Jupiter kommer att belysa kontrasterna i era liv denna vecka. Ni kommer verkligen att vilja leva livet nu och spendera mer än vanligt och helt enkelt unna er. Samtidigt kommer ni bli väldigt påminda om det ansvar och uppgifter som ni måste ge uppmärksamhet och utföra. S till att balansera båda och inte bara leva livet.

 

Skorpioner - Merkurius/Södra Noden kommer att beröra ert fjärde hus och därmed skapa någon form av diskussion hemma och i familjen. Det kan röra sig om ouppklarade saker sen tidigare eller släkt ni inte sett och hört från på länge. Ny information kommer att komma upp till ytan och tillåta utredning i familjen. Glömde det förgångna och försöka att med hjälp av denna nya information röra er framåt i era diskussioner hemma. Det är en viktig period för att skapa framtidsplaner för er familj och kanske rent av köpa fastighet. 

 

Venus och Jupiter kommer att påverkar er positivt då Jupiter generellt påverkar Skorpioner positivt genom att befinna sig i Skorpionens tecken. Mer optimism och utsikter framåt helt enkelt, mer att se fram emot. Någon typ av firande eller utökning av familjen kan var på tapeten. Ha en fest eller tillställning hemma under denna vecka, skulle jag rekommendera :)

 

Skyttar - Merkurius/Södra Noden kommer att skapa en kulmination i någon form av kommunikation (tredje huset) i era liv och därmed ett beslut av något slag denna vecka. Ni kommer att stänga igen ett tema och se om det finns mer expansion i den. Var uppmärksamma på olika budskap denna vecka och därmed klarhet, via kommunikation. 

 

Venus och Jupiter rör ert hemmaliv och kan skapa storslagna idéer och utsikter för er familj och hemma-miljö. Det kommer röra sig om familjen men också om att ni ska få mer av det ni älskar och håller kärt. Det kan rent av handla om inredning av hemmet men var säkra på detaljerna. Idén kan enkelt överta vekligheten i detta fall. 

 

Stenbockar - Merkurius/Södra Noden kommer att beröra era personliga resurser (andra huset) och nu är tiden inne för att ta det där beslutet som ni gått runt och grubblat på. Det rör sig troligtvis om finansiella frågor eller frågor som rör era resurser (både psykiska och fysiska), och det i förhållande till en annan person. Det kan vara diskussioner kring pengar, nya sätt att tjäna pengar på eller helt enkelt röra sig vidare från det som har hållit fast er. 

 

Venus och Jupiter berör er kommunikation till andra främst, och skapar en förhoppning och entusiasm inför framtiden via samtal med någon. Nya vänner, kontakter och potentiella vänner kan dyka upp på horisonten. Ert sociala liv får en uppsving kort sagt och släpp på den där seriositeten för ett tag och lär känna lite nytt folk. 

 

Vattumän - Merkurius/Södra Noden kommer att bidra med ett viktigt meddelande, "aha"-insikt eller förståelse från eller för det förflutna. Det att dags att säga farväl till det temat det berör, ni är nu mogna att avfärda det som har varit och applicera den nya kunskapen på nya relationer och vägar i livet (1a huset).

 

Venus och Jupiter hjälper till med en positiv boost vad gäller relationer och framtidsutsikter vad gäller finanser. Det finns mycket att se fram emot. Både pengar, karriärmöjligheter och optimism förhöjs överlag. Ge inte bort det ni har och spendera med måtta.

 

Fiskarna - Merkurius/Södra Noden kommer att skapa en känsla av att ni dras till något som ni har på känn eller som ni drömmer om (12e huset). Uppmärksamma vad som än dyker upp i tankarna och magkänslan har rätt denna vända, något avgörande är på gång. Nästa steg är att ta till sig den tanken/drömmen och bestämma er om ni vill gå ut med den till andra, eller integrera denna fantasi i verkligheten. Ta ut den till ljuset. 

 

Venus och Jupiter stärker er genom att attrahera det ni drömmer om och vill ha. Något som har varit otänkbart långt förut kan vara inom räckhåll och ganska möjligt, se därför till att göra allt ni kan för att se till att det består. Uppmärksamhet och kärlek kommer att dras till er i vilket fall som helst, men se till att ska en tydlig plan för vad in än vill. Simma inte runt för mycket. :)

 

Hoppas det var intressant för er, vi hörs inom kort!

 

Trevlig Måndag, Alex.

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Louise E (Monday, 05 February 2018 14:41)

  Superinslag, längtat efter denna typen av inlägg från Dig.
  Så kul!!
  Mvh Louise

 • #2

  Elina (Monday, 05 February 2018 15:31)

  Åhhh verkligen du fortsätter med veckohoroskop! har väntat på detta! :)