· 

Fullmåne Lejon-Vattuman

Hej på er! 

 

Vad tiden går snabbt. Vi är i slutet på Januari nu, och mellan oss och vårsolen är bara ett kort Februari. 

 

Jag minns förra årets transit från Januari till Februari. Vi hade många planeter i Fiskarna under Januari och det var en viss sinnesro och lugn som draperade omgivningen, drömmarna om framtiden avlöste varandra. Februari öppnades starkt upp med en hel hop planeter i Väduren och karusellen kom igång rejält under vintern och sedan våren. Mycket spretighet men också mycket initiativ. 

 

Men nu är Februari på ingång igen!

 

Vi avslutar storslaget årets första månad med en omfattande Fullmåne som berör främst Lejon och Vattumän men också de teman som jag lyfte i förra inlägget. Det här med kärleksfrågor som rör ens öde och en viss isolering, hängivenhet sina intressen och sin egen väg. Det blir en fullmåne full av inre konflikter och därmed yttre. Den blir på ett sätt konstruktiv i och med att den skapar vågor där dessa inte fanns, men det blir stormigt. Tyvärr blir det stormigt i många relationer under kommande dagarna, men vad gör väl det om man är på rätt spår i livet?

 

Blir det inte stormigt i ens relationer så kommer man ställas inför sig själv. Oavsett yttre faktorer så ställs man inför själv och har gjort så den senaste veckan. Vad vill jag? Vad tycker jag om? Vad vill jag har ut av mina relationer? Vad tycker jag om mig själv? Vilka intressen har jag? Vilken typ av frihet behöver jag?

 

På något sätt har dessa teman kommit till ytan och kommer att centraliserar därtill under Fullmånen den sista Januari. Fullmånen blir ett resultat av något som har grott inom dig. Troligtvis de insikterna du har kommit till de senaste dagarna som ageras ut (troligtvis i någon form av konflikt) under denna vecka. Vad du behöver och vad du vill kommer att ställas i opposition till varandra. Många av oss har inre splittringar mellan vad vi vill och vad vi egentligen behöver, vilket kommer att komma upp till ytan i ren frustration. Många av oss kommer att sträva efter frihet och rum att andas, på egen hand. I motsats står ett gäng som kommer att vara needy och kräva sitt genom påträngande omhändertagande och en rädsla för att för att förlora något man har. Det är något utav en kamp mellan att behålla det man har och samtidigt sträva mot något nytt och okänt. Det kommer att komma upp till ytan under Fullmånen hur man än gör.

 

Orden och tankarna som medföljer det hela kommer däremot att vara coola och tämligen rationella. Merkurius inträde i Vattumannen samma dag som Fullmånen sker kommer att bidra med ett coolt huvud och sammanhängande, logiska resonemang. En så stor tyngd på Vattumannens tecken ger ett distanserat intryck där man inte viker sig för känsloladdade konflikter och påtryck. Om det blir för mycket, vilket det kommer att bli denna Fullmåne, ta ett steg tillbaka och ge det en extra tanke. Lita på dina tankar och resonemang, det finns väldigt lite subjektivitet inblandat just nu och vad du än har som kokar inom dig så är tankarna ditt stöd och det som du kan falla tillbaka på i ditt beslut. 

 

I slutändan så vill vi alla ha vår frihet just nu. Med stolthet kommer vi kräva vår självständighet, och på köpet kan många uppbrott tillkomma. 

 

Simma lugnt, och gör det som behövs. 

 

Trevlig kväll, Alex.

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Anna (Wednesday, 31 January 2018 09:17)

  Hej !
  Varför har du inte skrivit om Transits Mars eller återkomst på olika huset ?? Mvh Anna

 • #2

  eva (Wednesday, 31 January 2018 17:20)

  Fan va sur man blir, kardinala tecken skulle få en skjuts framåt 2018,
  min pappa dog på natten till nyårsafton, o i januari tycker försäkringskassan att jag ska bli utan sjukpenning trots att medicin inte hjälpt ännu för min sjukdom, va bitter o förbannad jag är,