· 

Venus i Vattumannen

Imorgon byts Venus i Stenbocken ut mot en Venus i Vattumannen i ett par veckor.

 

En planet mindre i den målinriktade Stenbocken som kliver över de flesta i sin jakt på att nå sina ambitioner. Och vem vill egentligen ha skönhets och kärleksplaneten Venus i detta seriösa tecken?

 

Venus i Vattumannen är en sökare, en sökare efter villkorslös kärlek, frihet och relationer av det större och djupare slaget. Venus i Vattumannen ger alla en chans oavsett förutsättningar. Hon dömer inte, kritiserar inte och avfärdar ingen som kommer i hennes väg. Har man sin Venus i Vattumannen så är man i princip öppen för alla förslag och tenderar att se det stora hela framför varje enskild indvid. Man har många vänner, många kärleksrelationer av olika slag och är sällan fast i någon rutin-mässig vardag. Men man har också ett stort behov av att dra sig undan samhället och hänge sig sina egna tankar och intressen. 

 

Vilken härlig fläkt efter Venus i Stenbockens grava allvar och strukturerade angreppssätt. Även i kärlekens värld finns en uppsättning regler att styra efter tycker Venus i Stenbocken, i motsats till Venus i Vattumannen. Venus i Vattumannen har inga regler och har en alldeles individuell approchering inför varje nytt möte, varje ny situation och ser potential i det mesta. 

 

Vad innebär denna aspekt då, rent krasst?

 

Framför allt är det en fin transit för alla er som har planeter i luft-tecken (Tvillingar, Vågen, Vattumannen). Ni får härliga, harmoniska aspekter till era egna planeter från Venus och harmonin inom relationer, fritid och kärleken flödar. Ni känner kärlek inför er själva och skapar gärna tid för er själva att känna på den.

 

Däremot blir det en mer utmanande tid för er som har planeter i Lejonet, Oxen och Skorpionen. Ni får tvärtom smaka på att det blir inre konflikter i er vad gäller allt som rör skönhet, kärlek och relationer. Det är nåt som inte riktigt stämmer helt enkelt, och det känner ni på er. Det kan till exempel vara att ni inte får den hängivenhet ni önskar från er partner, dessa kanske drar sig undan mer och önskar mer frihet, något som är svårt för er att förstå. Ni har svårt att finna förståelse och samspel i era relationer och denna aspekt kommer att hålla i sig cirka tre veckor. Det känns helt plötsligt som att er partner saknar totalt förståelse för er situation samt att er kreativa sida har vissnat något och stöter nu på utmaningar. Räds ej, det är en övergående period!

 

Så länge kan ju luft-tecken njuta av ett perfekt samförstånd gentemot sig själva och sina relationer, och ta sig den friheten som de ofta önskar i just relationer. Air needs space to breath som det heter, och det är precis det Venus i Vattumannen skapar. En hel del fri tid, ett visst avståndstagande (positiv eller negativt beroende på vilken ände du står på utav ovan spektra), samt en härlig insikt i dina egna relationer och relationen till dig själv, din egen kreativitet och din alldeles unika väg i livet. 

 

Venus i Vattumannen skapar en hel del insikt kring relationer, den tar allt som händer emotionellt till det mentala rummet och ger en utomordentlig plattform för reflektion och insikt i de områden som Venus styr. Här kan ni plötsligt bli slagna av nya vägar att gå och nya saker som gör livet lite roligare. Venus i Vattumannen rör sig långsamt och suger gärna på karamellen, men hon är också oförutsägbar när det kommer till möten med andra. Plötsliga träffar, okonventionella relationer och nya intressen kan uppstå ur ingenstans, och plötsligt leker livet i många kulörer. Det är en utmärkt tid att hänge sig allehanda typer av lärdomar, kunskapsintagande, vetenskap, forskning och i allmänhet intressen som rör komplexa ämnen. Utöver det är en bra period att ge sig själv lite tid från sina åtaganden och relationer, och ge sig sitt sinne utrymme att förstå, reflektera och bearbeta det som rör Venus teman: vackra ting i livet, kärlek, relationer, självkärlek, hobbies, musik, konst, poesi, etc.

 

Vattumannen styr allt som rör innovation och nytändning, varpå denna kombination skapar en nytädning inom allt ovanstående. Andas in den friska luften som denna transit medför och var försiktiga så att ni skadar andra genom att ta er frihet och undgå moral. Ni som får denna transit som utmanande, försök att förstå motparten.

 

Tillsvidare, astrologen.