· 

Vilka behöver reflektera mera?

Nymånen slår ut i blom idag och imorgon, nystart nu hörni! En ny cykel tar sin plats, och detta sker med ett extra "OUMPH" i Stenbocken, så ta tillvara på vad ni än vill sjösätta. 

 

Var säkra på vart ni ska och våga ta kontakt med människor som kan hjälpa er att ta er dit. Lyssna på och fråga dem som vet bättre än er, oavsett om det är en fysisk person eller någon på youtube.

 

Jag vill göra ett tillägg kring vikten av reflektion över sitt liv och vilka placeringar i horoskopet som gör att man behöver stanna upp extra mycket. Vissa människor reflekterar naturligt och på språng. Andra behöver aktivt stanna upp och blunda, skapa utrymme för reflektion.

 

Generellt sett vill jag uppmana alla som har planeter i 12e huset att aktivt försöka "nå" dessa planeters funktion. Har man någon planet i 12e huset så har man tryckt den planetens del i sitt liv långt ner i sitt undermedvetna, det är en naturlig sak att göra med planeter i 12e huset. Därför man aktivt jobba för att dra upp dessa saker till medvetenhet och förstå att man behöver jobba igenom smärtan. 12e huset placeringar är tyvärr i många fall trauman och mönster från barndomen, från ens relation till ens föräldrar och också hur man hanterar jobbiga minnen och yttre stimuli. Trauman i sig behöver inte vara  av något fysiskt slag. Däremot har någon i er barndom flera gånger påpekat att det som du uttrycker och vill inte är accepterat beteende, därför har man förskjutit detta och gömt det i 12e huset i den planeten som är där. 

 

Ofta helt omedvetet och i många fall destruktivt, speciellt om man har en personlig planet i 12e (Sol, Måne, Merkurius, Venus, Mars eller Jupiter). Den sämsta tänkbara scenarion är att ha Månen i 12e (som vederbörande), för då har man lager på lager av impulsiv hantering av känslor och man tenderar att slita för att ta hand om sitt inre, men misslyckas ofta och vänder sig till avstängning av känslorna istället. Så, har du en planet i 12e så MÅSTE du meditera, ta hjälp av psykolog eller se till att reda ut det som försiggår i dig. Det kommer inte att försvinna av sig självt.

 

En annan generell riktlinje är att om man har planeter i luft-tecken (Tvillingarna, Vågen och Vattumannen) så har man naturligt nära till reflektion och processande av information. Det kommer på språng så att säga och det man behöver med dessa placeringar, det är snarare att begränsa informationsflödet och lära sig att fokusera på sin kropp och kopplingen mellan kropp och sinne (aktiv reflektion och att stanna upp i tankarna). Luft-tecken tenderar att bli överstimulerade och drunkna i tankar, vilket man behöver lära sig att kontrollera, genom att släppa taget om tankeflödet. Speciellt Merkurius och Månen i luft-tecken står inför denna utmaning, att kunna släppa allt som snurrar i hjärnan. Har man då som mig en luft-måne i 12e huset så behöver man vara VÄLDIGT vaksam inför hur man låter andra människor och saker ta av ens mentala kraft. Man blir känslomässigt och mentalt urvattnad mycket snabbare än andra människor. Ge dig själv 20 minuter utspritt på dagen då du sätter dig ner, blundar och mediterar, skapar medvetenhet kring det som försiggår i sinnet och kroppen. Det hjälper också luft-Månar att sova, något som är svårare för denna placering än andra. 

 

Vidare har vatten-placeringar (Kräftan, Skorpionen och Fiskarna) som behöver ensamtid och "gå inåt" för att överhuvudtaget klara av alla känsloströmmar och ibland högst oklara intryck. Det bästa rådet jag har fått för vatten-tecken och er som har planeter och AC i vatten, det är "flyt med i känslorna, acceptera och ta emot". Personer med planeter i vatten har en tendens att förstora sina "just nu känslor" och har svårt att ta sig vidare från dessa, ältar och analyserar varför man känner som man gör, gräver ner sig. För er som har planeter i vatten-tecken, ni behöver att lära er att i tysthet och i samspel med ert inre förstå känslan, acceptera den och låta den röra sig vidare. De kommer och går, och det är avgörande att inte lägga för stor vikt och energi i vad man känner just för tillfället, speciellt om känslan verkar vara negativ. 

 

Jord och eld är i synnerhet bra på att hantera känslor och inre flöden genom att helt enkelt stänga av dessa. Eld tappar aldrig optimismen utan rusar på framåt utan att nämnvärt tänka efter, vilket kan vara en nackdel. Jord-tecken har enklast för att meditera och skapa samförstånd mellan kropp och sinne, så ni som har jord i horoskopet har en förtur. Däremot är jord-placeringar väldigt bra att på att inte känna efter och tysta inre kaos genom vardagliga beteenden så som att städa, planera, äta, sova och hänge sig sådant som man kan de facto utföra. Det kan vara destruktiva beteenden om dessa används för att stäng av inre strömmar. Jord har en tendens att skapa en falsk trygghet av välmående genom att ha det rent och fint omkring sig, mat på bordet, välfylld kyl och ett schema framåt. Hur bra dessa yttre faktorer än må vara, så är det en kort tillfredställelse, och det inre kaoset får ni inte bukt med om inte ni sätter er ner, blunda och låter alla tankar, känslor och problem ta sin plats. 

 

Nu när jag kommer till slutet av detta inlägg så inser jag att ALLA behöver få en stund att meditera varje dag. Meditation, hur flummigt det än mål låta att meditera för många, är bara en simpel handling för att medvetandegöra alla tankar som dyker upp hos oss under dagen, och dessa är många. Vi tänker 20 000 tankar om dagen medan vi gör en massa andra saker samtidigt och sedan tar oss fritid genom att titta på något, läsa något, träna något eller prata med någon. Det finns ingen TID att låta dessa tankar komma till ro. Den enda tiden vi får är vid sänggående, precis innan vi ska sova. Och vem vill fightas med alla negativa och oroande tankar precis innan man ska vila hjärnan? Vid sänggående ska ni vara i frid mer er själva och det som händer inuti er. Därför är det avgörande att ta den tiden under dagen och låta allt passera, om inte annat, för att sova bättre. Skapa en medvetenhet kring det som händer i kroppen din, vart det spänner och vad som vill åt din uppmärksamhet. Skapa en medvetenhet kring vad som händer i ditt sinne, vilka tankar och funderingar så gärna vill upp till ytan. Förstå, acceptera och låt passera. Du kommer att bli en ny människa efter varje gång du har gett dig själv den möjligheten.

 

Och vad är väl bättre än att börja med det just nu, så här i nystarts tider (nymåne). I synnerhet när vanor bildas och bryts i samband med Nymånar, speciellt dessa som sker i jord-tecken och är extra vanebildande.

 

Trevlig söndag på er!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 6
 • #1

  Mabel Viitanen (Sunday, 14 January 2018 18:49)

  Tack. Så intressant inlägg. Jag har solen och mars i hus 12 i konjunktion tillsammans med asc och neptunus i skorpionen så jag känner verkligen igen mig. Är inte aktiv med astrologi numera men var väldigt intresserad på 90-talet så jag minns lite grann av vad jag lärde mig då. Tittar ibland och kollar om det är nåt på gång och just nu ser det ut som om jag har mycket jobbigt att hämta framöver. Inte alltid lätt att veta på förhand men kan inte låta bli. På nåt sätt känns det bättre att veta innan än att bli tagen på sängen. Tack för att du delar med dig av din kunskap. Mvh Mabel

 • #2

  Linda (Sunday, 14 January 2018 22:19)

  Hej, jag blev tagen nu då jag såg att min son (5år) har hus 12 i Solen, Venus, Mars och Jupiter...är detta jobbigt/negativt för honom?
  Min man har hus 12 i sin Kräft måne.
  Tack

 • #3

  Alexandra Alvis (Monday, 15 January 2018 21:42)

  Mabel, visst är det intressant! Gör ditt bästa för att inte se det som jobbigt, alla perioder är gynnsamma, speciellt om man gör dem gynnsamma. Det mesta löser sig, om än på oväntade sätt.

  Linda, vilken viktig fråga.

  Det är självklart jobbigt att ha planeter i 12e huset, i synnerhet så småningom, i vuxen ålder. Se till att inte lägga negativ värdering i er sons beteenden och med åldern lära honom vikten av att låta allt som finns i honom komma upp till ytan fritt. Skapa en trygghet där han alltid kan få frihet att uttrycka vilka tankar som helst i er närhet. Som jag skrev så tyder 12e huset planeter att man i barndomen inte har fått lov att uttrycka sig fritt och vara den man är, därför trycker man ner en hel del beteenden i det undermedvetna för att "passa in".

  Acceptera er son och hans egenheter till fullo. Allt har också att göra med aspekter till hans planeter och vilka placeringar hans planeter har. Jag skulle starkt rekommendera att beställa en tolkning av er sons horoskop av mig, det är absolut avgörande att veta hur man ska hantera sitt barn utifrån dennes förutsättningar. All lycka till!

 • #4

  Linda (Tuesday, 16 January 2018 09:53)

  Tack för svaret.
  Hur beställer jag en tolkning hos dig?
  Mvh

 • #5

  Alexandra Alvis (Tuesday, 16 January 2018 13:28)

  Linda, mejla mig på astroalvis@gmail.com så tar vi det därifrån!

  Hälsningar, Alex.

 • #6

  Jérémy (Tuesday, 30 October 2018 12:50)

  12/02/1994