· 

Nymåne i Stenbocken, Merkurius konjuktion Saturnus i Stenbocken.

Tack för alla varma ord kring föregående inlägg. Det kan ibland vara en harsh påminnelse att stanna upp och hantera sin ångest själv, men det är den enda vägen. INGEN annan kommer att göra det åt er och inga mediciner i världen kommer att skapa den naturliga kontakt du har med dig själv och ditt inre. 

 

Det tog mig lång tid att själv landa i hur viktigt det är att att inte stänga av det som bubblar upp inifrån (ofta 12e huset placeringar som gör att man är benägen att stänga av). Det är svårast i början, ett virrvarr av tankar, skuldkänslor, pockande ångest och hopp blandad med uppgivenhet inför framtiden. Observera, analysera och rör dig framåt. Svaren kommer alltid till en när man ger sig själv tid att fundera och begrunda. Jag kan till 100% rekommendera appen Mindfulness som jag använder flera gånger per dag och som lär en hur man sitter still och begrundar sin kropp och sinne. Glöm inte att ni redan har alla verktyg, det gäller att börja använda de.

 

Jag kommer att göra ett inlägg i dagarna om vilka placeringar i horoskopet gör att man har svårast kontra lättast att reflektera över sin tillvaro, och vilka som behöver göra det lite mer än andra. Håll utkik!

 

Så länge vill jag göra er uppmärksamma på en kommande Nymåne (slår ut under helgen) och alla planeter som är för närvarande i Stenbockens tecken. Vi har också Merkurius (tankens kraft) som har rört sig in Stenbockens tecken under gårdagen och gör just nu en konjuktion med Saturnus. Vad innebär allt detta?

 

Grymt tillfälle för nystart av vad som helst. Tydlighet. Vass tunga. Kick-ass struktur. En enorm lätthet att ta sig an saker. INGET tecken är så handlingskraftigt som Stenbocken är. Det finns inga hinder för Stenbockar när det kommer till att nå personliga mål, och alla smågrejer på vägen dit är bagateller för en Stenbock. Deras funktion är att skapa hållbar och driven vardagsstruktur som leder till att nå de ambitioner som man har satt upp för sig själv. När vi har både Solen, Venus och Merkurius ihop med Pluto och Saturnus i Stenbocken så ter sig inget omöjligt. Ta vara på detta, speciellt ni som ser planering och bestyr som en uppförsbacke. Det är självklart att man gör det man ska under dagarna och tiden distribueras oftast väldigt effektivt under så stark påverkan från Stenbockens tecken. Uppförsbacke är Stenbockens andra namn! Vi har också en väldigt stark Mars i Skorpionen som bidrar med handlingskraft och styrka.

 

Saker går sakta men väldigt säkert framåt, med en grym tydlighet. Inget disigt sinne. Om ni någonsin har velat skriva och beta av en to-do list så är detta en utmärkt tid att göra det. Det är en bra tid för viktiga möten, då Stenbocken vet precis hur han ska positionera sig i viktiga sammanhang och det finns inte ett uns till oseriositet eller "att flänga runt". Man gör ett brutalt bra intryck under denna tid. Om ni behöver skapa samarbeten med andra så är denna och nästa vecka utmärkta tillfällen för det. Det finns en lätthet i att tydligt leverera sin ståndpunkt och be all business, oavsett vad ni tar er för. 

 

På den negativa sidan flödar vi förstår inte över i känslor under denna period, utan allt är väldigt strukturerat och kanske något påtvingat. Göromål och planer tar första plats, långt efter kommer relationer och fritid. Det tycks som att det inte finns någon mer tid att slösa på att ta det lugnt och slappa i sängen. Och gör ni det så kommer det vara svårt att slappna av. Stenbocken vill vara out there och tar sig sin plats i samhället!

 

Ta tillvara på Stenbockens starka energier just nu och gör slag i saken. Det kommer att gå som smort, och ni kommer blir förvånade över hur handlingskraftiga och "på" ni är. Stenbocken ger sig nämligen inte heller, och driver på sitt med tydlighet in i det sista. Det räcker med ett par välvalda meningar och en välformulerad dialog för att få sitt igenom, vilket det är väldigt nära till just nu. Visa att ni har en plan, ett tydligt mål med det ni gör och det ni efterfrågar. Skriv ner, skissa upp och sätt tidsramar för vad ni vill få gjort under kommande veckan, och det kommer rulla av pappret direkt ut i verkligheten. 

 

I synnerhet Merkurius konjunktion med Saturnus kommande dagar ger en tydlig insikt om hur planen bör läggas upp, och insikter överlag (ta er tid att reflektera, vi är väldigt bra på att se verkligheten för vad den är just nu). Vi skapar mål och oavsett vad det gäller så är det enkelt att göra upp en plan vad det än gäller, samt ta kontakt med människor som kan hjälpa er med ni vill genomföra. Tillåt er att låta tankarna flöda fritt och ni kommer bli förvånande över vilka insikter ni landar i. Speciellt under Söndagen/Måndagen när Nymånen är i full blom, kan vi får en enorm klarhet i vägen framåt. 

 

Självsäkerheten och övertygelsen om sin egen förmåga är sprudlande just nu. Vi står stadigt vad vi än tar oss för.

 

Ta vara på det!

 

Trevlig Torsdag på er.

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Karin (Friday, 12 January 2018 10:56)

  Hej!
  Jag har sol och måne i stenbock och vattuman i ascendant. Relaterar mycket till stenbocken, är väldigt mycket för och duktig på struktur och att nå mina mål. Upplever mig dock som mer känslosam än den klassiska stenbocken, kanske Vattumannen spelar in där? HURSOM, den senaste veckan/veckorna har jag känt mig extremt effektiv och strukturerad, nästan som att det slår över för mig. Känns som att det går i 200% och visst har jag kontroll men brukar bli slut efteråt och vill försöka bromsa mig även att jag har energi just nu. Kan detta ha att göra med hur läget är just nu? Har aldrig upplevt detta påslag av kraft tidigare. Det nästan kryper i kroppen! Och jag vet inte om det är positivt eller negativt.

 • #2

  Alexandra Alvis (Friday, 12 January 2018 15:15)

  Hej Karin,

  du kan vara mer känslosam för att du har andra planeter eller viktiga punkter i vatten-tecken, behöver inte ha med din Vattuman-asc att göra, som generellt sett inte är speciellt känslosam.

  Härligt att höra att du kör på, det har troligtvis att göra med Saturnus inträde i Stenbocken sedan 26e December. Saturnus styr Stenbockens tecken och är således Stenbockarnas led-planet, vilket gör att när den bytte nyligen till just Stenbocken, har alla som har planeter i detta tecken börja ta ett mycket större ansvar för sitt liv och sina bestyr. Speciellt med så många fler planeter där just nu är detta uppenbart. Det kommer att stanna av när planeterna rör sig vidare under början av Februari. Men året är viktigt för er Stenbockar, pga Saturnus där.

  Det är positivt så länge du inte går över din egen energi-nivå, och hur hög den är kan bara du veta.

  Trevlig helg!