· 

Hur reflekterar jag och "tittar inåt"? Hur vet jag vad jag är "menad" för? Hur vet jag vad som gör mig lycklig?

Den i särklass mest ställda frågan man får som astrolog är "vad jag ska välja?", ofta följt av "vad ska jobba med?", eller "hur ska jag agera?". 

 

På stark delad andra plats kommer "när kommer jag att dö?". 

 

Viktiga frågor onekligen, och varje gång har jag bara ett svar. Du bestämmer helt och hållet själv, men det bästa är att du redan vet svaret på dina frågor själv. Jag kan titta på din födelsekarta och ge dig fakta som kommer att stötta sådant som du redan hört dig själv säga, tänka eller känna. Jag som astrolog kan ge dig ett bra tillfälle att genomföra dessa saker du sagt, tänkt eller känt, men du måste ge dig själv lite tid varje dag att lyssna på ditt inre. Ingen har fler svar än du själv. Det kräver inget mer än att du vågar göra det (vi stänger gärna av genom att låtsas leva livet), möter det som är tufft (dina val fram till detta ögonblick), blundar och fokuserar på vad som dyker upp i tystnaden (begränsar yttre stimuli).  

 

Innan vi går vidare så vill jag i synnerhet belysa er som har följande aspekter eller placeringar i horoskopet som har lätt för att tysta er inre röst och ofta leva omedvetet, samt som behöver ta till er nedanstående text/övning i synnerhet:

 

- Sol, Måne, Merkurius, Mars eller Venus i 12e huset, 8e eller 4e huset.

- Sol, Måne, Merkurius, Mars eller Venus i Fiskarna, Skorpionen, Jungfrun eller Kräftan.

- Kvadratur eller opposition mellan Sol och Måne i horoskopet.

- Månen i Stenbocken, Tvillingarna, Kräftan eller Vågen

- Venus i Vågen, Oxen eller Kräftan (dras mer än andra till destruktiva njutningar)

 

- Aspekter från Neptunus till Solen, Månen, Merkurius, Mars eller Venus.

- Neptunus på ascendenten, fiskarna, skorpionen eller kräftan på ascendenten.

 

Med det sagt, fortsätter vi på hur vi ska hitta till vårt inre.

 

Hela våra liv snurrar ofta kring att hitta vår lycka och vår väg, men lustigt nog gör vi mycket lite för att ta reda på vad denna väg är. Vi föds med en personlig uppsättning av talanger och kvalitéer och det är vårt jobb att sätta snurr på dessa och hitta en nisch i den sociala tillvaron där vi både kan få bröd för mödan men också balansera det med vår egen personliga lycka. Men först måste vi ju veta vad den är! 

 

Det är en grymt svår balansgång att gå idag, då vi långt innan vi når fullt medveten ålder (24-28 år) är inkorporerade i föräldrarnas och skolans värld och hamnar direkt efter i ett hamstehjul utan dess like. För många unga är detta hamsterhjul redan nu. När såg du senast din eller någon annans tonåring sitta och fundera på livet? Deras uppmärksamhet är riktad enkom mot yttre stimuli. Det som kommer inifrån får inte göra sin röst hörd. 

 

Allting tycks snurra kring det som vi måste göra under vår uppväxt och sedan vuxenliv. Plugga, klara av skolan, läsa vidare, skapa hälsosamma relationer, vara hälsosamma, handla kläder, mat, attribut, skaffa ett eget hem, inreda våra egna hem, städa våra hem, laga vår mat, skaffa körkort, få sitt första jobb, tjäna pengar, få nästa jobb, träffa kärleken, ta hand om föräldrarna, ta hand om barnen, hjälpa andra, rast husdjur, vårda (och gärna ha) våra intressen och hobbies, sjunga i kör, gå till kyrkan, kratta uppfarten, tömma garaget och garderoben, laga bilen/tvättmaskinen/renovera källaren, gå till banken, åka på semester, köpa sommarstuga, tjäna mer pengar, skicka barnen till skolan, ta hand om deras läxor och deras relationer, köpa kläder till dem och ha filmkväll. Laga saker som går sönder och köpa lite till. Uppdatera instagram och läsa en bok.... när ska man hinna hitta sin egen lycka i det hela? Sin egen väg? Sitt lugn? När lyssnade du senast på det som försiggår i ditt huvud? 

 

Man straffas hårt så småningom om man går genom livet utan att lyssna på det som pockar på inifrån, om man inte ger plats till att utvärdera varje handling och vad man får ut av det själsligt. Allt vi gör, varje steg vi tar klingar i resonans med det som vi är menade att genomföra och genomleva i detta liv. Vi skapar vårt eget öde för varje handling vi gör, och för varje tanke vi har. Lyssna på dina tankar. Den som väljer att ta en cigarett varje dag kommer att dö en tidig död, och det är inte ödet, det är att inte ha lyssnat på sin inre röst, utan istället försökt tysta den genom att gå ut och ta en cigg. 

 

Vi gör massa saker varje dag som gör att vi är så uppsnurrade i alla bestyr att vi handlar omedvetet, på impuls. Veckorna flyger förbi, månader, år. Så småningom blir vi allt oftare påminda om hur avstängt vi lever, följt av olika syndrom så som depression, utmattning, stress, sömproblem, ångest, sjukdomar och tomhet. Vår hjärna är "smart" (eller primitiv, beroende hur man ser på saken) och försöker ta den lätta vägen ut, nämligen genom att stänga av allt som bubblar upp inifrån medelst berusning och sinnesavtrubbning. Vem har inte spenderat en hel helg i sängen med datorn på magen? Druckit sig alltför berusad på helgerna? Fortsatt att trycka i sig choklad och fet mat trots att magsäcken sagt stopp för länge sedan? Kedjerökt i fönstret? Gett sig in i destruktiva relationer och stannat?

 

Allt detta för att vi stänger av vår inre röst, vi trycker ner chips och facebook i halsen på den, tills den för stunden tystnar. Men sen kommer ångesten, medvetandets försvarsmekanism som vill, vill, vill, så gärna vill att vi slutar följa våra impulser och lyssnar på oss själva. Bubblar du av lycka varje dag? Eller är din tillvaro mest en grå historia som sträcker sig från helg till helg? Längtar du efter att få sätta dig i soffan och titta på av, stänga av din inre röst? 

 

Det är inte utan anledning som många stora tänkare och djupt troende personer väljer att klara sig på ytterst lite i livet och väljer bort alla njutningar och yttre stimuli. Endast när vi lyckas sluta berusa vårt sinne med stimulans, kan vi arbeta igenom det som gör ont och utröna det som vi egentligen borde ägna oss  åt. Vad som är viktigt på riktigt, bortom alla prylar, kontorsjobb och en ständigt plingande telefon. Du har alla svar, lyssna på dem. Lyssna på din ångest. 

 

Hur gör man detta då? Behöver alla göra det, oavsett personligt horoskop?

 

Svaret på den sista frågan är nej, alla behöver inte göra det. Vissa människor har en så stark inre resonans med sig själva (ofta starka Sol och Mån-placeringar och harmoniska aspekter mellan Sol och Måne i horoskopet, som symboliserar det medvetna och det omedvetna i en) att de ställer sig på rätt väg direkt eller väldigt tidigt i livet. Andra trycker ner sin inre röst tills vi står där och gråter i köket med alla gafflar utspridda på golvet och rykande mat i ugnen. För vem?

 

Det enkla svaret är att minska på all stimulans i livet som inte är direkt gynnsam för din fysik och din själ, och utföra varje handling mer medvetet. Ta dig tid att lägga ifrån dig telefonen när du har tid över, och blunda. All form av berusning och domnande aktiviteter, likt stirra ner i telefonen och titta på tv, har egentligen inte plats hos den välutvecklade homo sapiens. Det är omöjligt att uteslut allt på en gång, därför vill jag presentera följande övning som jag har haft stor användning för. Den tar 10 minuter per dag och ska tillämpas varje kväll och varje morgon före du somnar och precis när du vaknat. Ni som mediterar kommer att känner igen er. 

 

  • Blunda och börja med att "scanna" din kropp, från tårna till huvudet, fokusera på varje kropsdel i taget och sprid sedan tanken mot hela kroppen som helhet när du är färdig, dess kontakt med underlaget och känslan i kroppen överlag. Är det något som pockar på din uppmärksamhet? Hur känns varje kroppsdel?

 

  • Andas in genom näsan och ut genom munnen 7-10 gånger. Andetagen ska vara djupa och luften ska forsa ut ur munnen på utandning. Föreställ dig hur du andas in livselixiret som hjälper dig att vara frisk och andas ut all skit som har samlats i dig.  

 

  • Efter att ha gjort detta, ställ en tyst fråga till dig själv. Hur hade min perfekta dag se ut om jag fick välja fritt? Gå igenom allt, från vart du är, till vem du omgiven med, till vad du har på dig, vilka aktiviteter du gör och vad du äter. Jämför den dagen med hur du lever idag och vart du är på väg. Vissa saker går inte att förändra, men de går attt medvetandegöra och acceptera. Var inte arg, ledsen eller besviken om din perfekta dag är långt ifrån det livet du lever idag. Nu vet du vart du ska. 

 

  • Men innan du kommer dit eller kan närma dig det perfekta livet, så ska du fråga dig själv som avslutning varje gång du gör denna övning. Vad gjorde jag idag som fick mig att må bra, gjorde mig glad? Vad gjorde jag idag som jag vill göra mindre utav, som gör mig nedstämd elelr avtrubbad? Vad vill jag göra mer, kontra mindre utav? Lova dig själv att göra lite mindre av det som inte gör dig glad varje morgon du kliver upp ur sängen, och lite mer av det som får dig att le för dig själv. 

 

Förändring kräver mod, och modet kommer från insikt. Insikt kommer tyvärr ofta ur kris, och därför hoppas jag att ni som redan är intresserade av ert inre och läser mina ord, hinner ta till er detta otroligt viktiga budskap innan ni hamnar i kris. För det kommer ni att göra förr eller senare (när Saturnus-transiter är i farten i synnerhet), om ni inte stannar upp. Många vill inte läsa negativa prognoser eller om "problematiska" aspekter. Problem dyker endast upp när man inte lever omedvetet och bara rusar på, när man inte varför man gör något, vad syftet är med varje handling, och vad konsekvensen blir. När man inte väjer att göra förändringar och fortsätter i vanor som inte är i samspel med ens inre så går man till slut sönder. Man får ofta en andra chans, men till slut får man inga fler. Ingen styr över ditt liv mer än du själv, och vi alla har makten att styra om vårt liv mott bättre utsikter. Vad dessa är kommer du veta om du blundar och utvärderar varje dag som du är i livet. 

 

Det enda som krävs är en liten stund varje dag för att lyssna på rösten i huvudet som piper "rök inte mer, dina lungor kan inte andas", eller "du dricker för mycket", "du är inte lycklig", "vad gjorde du av denna helg egentligen", "du vill ju bara måla, sjunga... dansa, vara pedagog". Lyssna på dessa uppmaningar så som ni vill att era barn ska lyssna på er. Skala bort ångest och självpiskan, det är inte det denna röst är till. Denna röst är ditt astrologiska print, din personlighet, ditt öde som kallar på dig att leva ett annorlunda liv. Blunda och ta emot det som sägs, som en lärobok att följa, inte som beskyllningar och piskrapp. Ångest är inte en förbannelse, det är en indikation på att du gör något fel varje dag. Vad det är vet du om du ställer dig den frågan. 

 

Mer än någonsin behöver vi lära oss att lyssna på vårt inre. Vi är inga maskiner, inga robotar som är menade att utföra sysslor och skapa mervärde för andra genom att sälja vår tid för att kunna handla mat. Vi är essänsen av livet, beviset på existensen i sig, och vi har all rätt att existera lyckligt.

 

Allt väl till er, jag tror på er.

 

Hälsningar, Alex.