· 

Pluto-konjunktioner på ingång!

God kväll!

 

Hur leker nyårsbörjan för er? Mitt liv är på semester i södra Italien, så jag kan inte klaga överhuvudtaget.

 

Jag vill göra er uppmärsak på följande saker vad gäller transiter på himlen just för närvarande, och veckan ut.

 

Precis som för ett par dagar sen, så har vi en skock planeter som rör sig genom Stenbockens stjärnkonstellation just nu och detta härliga gäng beståendes av Solen och Venus kommer inom ett par dagar att passera förbi Pluto som mycket långsamt (myyyycket långsamt, den långsammaste himlakroppen i vårt system) rör sig genom 19-20e graden av Stenbocken. För er som har planeter där i era födelsehoroskop får en utdragen version av vad jag beskriver nedan.

 

Vi har just nu dessutom en Mars i Skorpionen som i princip är i konjuktion med dito Jupiter i Skorpionen, vilket ger en dubbel-whammy av Pluto influenser, eftersom Pluto styr Skorpionens tecken. Så alla planeters energier mynnar på något sätt ut i Plutos funktion just nu. Det är en den styrande planeten på himlen at this very moment och styr och ställer över dess undersåtar för fullt. Till och med Merkurius som är i Skytten påverkas, eftersom Skyttens styrplanet Jupiter är i Skorpionen som nämnt.

 

Mars i Skorpionen är en stark placering som semi-delar styrandet över Skorpionens tecken ihop med Pluto. Jupiter expanderar detta vilket innebär att vi kan ha en del Skorpioniga Mars tedenser för oss. Dvs, vara passivt agressiva genom diverse härskartenkniker som att hålla inne på information, inte besvara någons fråga och helt enkelt jobba i det fördolda med att uttrycka med att försöka kommer unde huden på andra. Vi är lite utav detektiver just nu som likt Mr.Burns gnuggar våra händer i det fördolda, föra att nå våra mål. Sexet blir dessutom väldigt intesivt under denna period, så ger er hän för all del. :)

 

För att återvända till Plutos funktion i horoskopet, så pekar Plutos placering och aspekter till andra planeter på olösta problem, men inte på något ytligt plan, utan på ett djupt, djuuuuupt undermedvetet plan som knappt kan nå medvetet. Pluto ses generellt sett som en karmisk planet som påverkar flera generation, vilket på individ-nivå innebär att Pluto liksom tar med sig karma från tidigare liv in i ditt nuvarande. Det huset som Pluto finns i ditt födelsehoroskop och det skarpa aspekter det gör till dina personliga planeter (och husen dem är i) påpekar ofta på det karma du behöver genomleva i detta liv, ofta på en problematisk nivå (inte är vi här för att leva ett liv utan svårigheter inte). Ihop med Mån-Noderna (södra och norra) sammanställer den en förståelse av vart får essens kommer ifrån och hur den behöver bearbetas under detta liv.

 

Men den information kan vi på en generell info utforma en viss prognos för många, när både Venus och Sol rör sig mot en konjunktion med Pluto inom någon dag. Pluto är transformation per se, ofta tung sådan. Just sådant som utsätter oss för situationer som vi behöver genomleva för att påminnas om vår karmiska dygd i detta liv. Så med denna transit kan i stort förvänta sig två saker: inre transformation av något slag som rör jaget och framför allt er relation till ert jag, men också relationer till andra människor. Det är något som dimper ner hos er mentalt under denna konjuktion, till följd av yttre omständigheter, som gör att man plötsligt ser sin dygd, om även för en kort stund. Detta påverkar SJÄLVKLART i första hand er som har planeter mellan 15-20e graden av Stenbocken, Kräftan, Jungfrun, Oxen, Väduren och Vattumannen. Därtill påverkas Lejon och Vattumän i någon form av ödesdigra händelser nu som formar ert liv framåt. 

 

Allt ovanstående kan onekling falla ut i redig konflikter med folk omkring er, i ett desperat försök att uttrycka er vilja och ert ego, få andra förstå vilken inre transformation ni går igenom. För att veta i vilket hus, titta på vart Pluto i 19e graden av Stenbocken hamnar i just era horskop. Inom det området av livet kommer denna transformation att ta form. Det kan vara ett ryck framåt vad gäller egen persona och era relationer, men också stort fokus på era ambitioner och vilka bör dessa egentligen vara för er som är rätt? Karmiskt rätt? Kommer något att behöva splittras, om än smärtsamt, för att något annat ska byggas upp och styra er rätt?

 

Vi har fördelen att ha en hjärna som är ständigt uppkopplad mot ert personliga inre (om ni bara tar er tid att utforska det på egen hand, det som är meditation och att "gå iånt"), som speglar dels de energier och uppdrag som ni fötts in i livet med, men också det som sker på himlen just nu, dvs, rådande transiter. Kalibrera era ambitioner i samband med dessa kommande konjunktioner. Rikta energin ditåt där insikten faller just nu och var inte rädda för det som sker omkring er. Det är er en del av er karmiska väg, utan tvekan.

 

Det finns mycket att hämta i de mål som ni sätter för er själva just nu, efter denna transit, någon gång i slutet av veckan kommer insikten ha påverkat er så pass att ni kan rikta er energi mot att expandera Mars-funktionen som är i Skorpionen, och skapa en djupgående handlingspådrag mot det som kommit till er. Inte utan någon smärta dock, så funkar det inte när Pluto är involverad. Pay you dues så att säga. 

 

All lycka till under denna transit!

 

P.S. Jag ser att det önskas lika olika teman på planetplaceringar och genomgång av dessa, och allt det kommer, men i sinom tid. Jag brukar koppla genomgåendet av personliga planeterplaceringar till viktiga händeler på himlen just nu, så allt kommer förr eller senare. Lovar :)

 

Trevlig kväll,

 

Alex.

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  eva (Friday, 05 January 2018 14:22)

  7e huset för mig hamnar pluto 19 i stenbocken.
  Har ingen aning om vad d står för, men sen nyårsafton på morgonen har allt gått i snabbspolning då min pappa dog på morgonen.
  Planering, koordination för att en begravning ska ske så som han ville.

  Året har startat i raketfart!

 • #2

  Lina (Friday, 05 January 2018 19:29)

  Hej, jag tror att Pluto är i mitt 8e hus. 4 jan 72 kl 15 i Jajce.
  Vad innebär denna transit? Det är redan jobbigt som det är, ska det lätta någon gång?
  Tack för kanon blogg och lättförståelig info