· 

Venus, Solen, Saturnus i Stenbocken

Hur var ert nyårsfirande? Festligt och äventyrligt?

 

Mitt var väldigt festligt, det är sällan man får till en så bra kväll ute på stan. 

 

Idag har Månen rört sig in i Kräftan och ser till att ALLA gosar runt hemma och äter sig mätta, sover och kramar sina älskade. Månen i Kräftan är en riktig hemmasittare och kommer alltid att föredra sängen och hemmets mjuka vrå framför att klä upp sig och ge sig ut i osäkerheten bland obekanta människor.

 

I opposition till detta finns en hel hop av planeter i Stenbocken som gärna tar ansvaret för att all rullar på i enlighet med satta rutiner och sociala riktlinjer. Det är en trevlig kombination, då det är två ytterligheter som kompletterar varandra. Ett barn å ena sidan som vill ha närhet och kärlek, och en ansvarsfull vuxen på andra sidan som reder ut det vardagliga och tar på sig saker. Dessa två roller spelar vi alla just nu och det är en bra kombination. 

 

Tryggheten i sig själv växer också under denna period när Venus står så nära Solen och man känner sig stark i sig själv, ambitiös och redo att röra sig framåt.

 

Det enda att vara uppmärksam på, det är hur man uttrycker kärleken till sina närmsta under Venus i Stenbocken. Man kan lätt fastna i praktiska detaljer och vända den kyliga kinden till, istället för att ge värme och uttrycka genuina känslor. Stenbockar har en tendens att "spela" roller och ta på sig roller i sitt sällskap som på lång sikt gynnar dem. Det kan upplevas något påtvingat och tomt på riktiga känslor, som en dold agenda.

 

Månen i Kräftan väger upp idag och imorgon, men när den rör sig vidare till Lejonets tecken i dagarna kan vi bli lite självupptagna och väl självfokuserade. Ens egna intressen tar ut sig på andras känslor, speciellt vatten-tecken har svårt att förstå Stenbockens ambitiösa spel och kan känna att deras känslor är åsidosatta till förmån för Stenbockens spel och intressen. Risken för detta förstoras om man har planeter i Stenbocken eller Väduren i sitt eget födelsehoroskop.

 

Ge tid till era kära även om ni har en egen agenda, och bejaka deras känslor även om era sjudande mål börjar ta konkret form. 

 

Frågor som rör relationer, till sig själva och andra kommer vara i fokus och påverkas ca två veckor framöver, och det kan vara en något turbulent period som just balanserar ens egna mål i förhållande till ens relation till andra. 

 

Lycka till, Alex.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Nattali (Thursday, 04 January 2018 16:06)

    Hej fina du !
    jag har läst om Saturnus transit eller återkomst , kan du berätta om Jupiter återkomst i huset . hälsningar Nattali