· 

Nyårsprognos - välkommen 2018!

Sista dagen på 2017, känns overkligt eller hur? Vart tar tiden vägen? 

 

2018 kommer att på många sätt blir en seriös historia och mycket av det har vi avhandlat i och med Saturnus transit in i Stenbocken.

 

Men enklare sagt, hur blir nyårskvällen och nyårsdagen egentligen?

 

Många av oss har grandiosa planer som involverar en herrans massa folk och förberedelse, medan andra har inga alls och tar det mest lugnt. Oavsett blir det en speciell kväll.

 

Intressant nog infaller det nya året på en annalkande Fullmåne, som slår ut i blom tidigt den 1a Januari, och fortsätter under Nyårsdagen. En månatlig cykel når sin peak och för många kommer detta dygn att blir ett viktigt sådant, som fortsätter att spela ut sig under Januari månad. Speciellt ni som har planeter på axeln Kräftan-Stenbocken, detta nyår kommer att bli minnesvärt. 

 

December och slutet av December är i sig alltid kantat av planering och att ta ansvar (Stenbocken), och detta nyår är det extra framträdande. Vi tar ansvar för att ha roligt och ta vår plats i det gäng människor vi firar med, lägger mycket stort värde i denna kväll. Det är med välutförd planering som nyår faller in i år. Och kvällen i sig kommer att bli häftig! 

 

För det första kommer vi kunna beskåda en nästan full Måne, vilket i sig är spektakulärt (hoppas på molnfritt), men för det andra så avslutas året med att Månen passerar från Tvillingarna till Kräftan och nyårsnatten kommer att bli väldigt livlig. Full av avslöjanden, chit-chat, diskussioner och roliga historier. Spännande möten, kontakter och människor är i allmänhet väldigt utåtriktade och beredda att "vara med" och ha roligt. 

 

Det kommer helt klart att läggas in en högre växel under kvällen än sedvanligt nyår, och detta har sitt pris i morgondagens tidiga opposition mellan Månen i Kräftan och Saturnus i Stenbocken. Dags att ta ansvar för sina reckless handlingar kvällen innan. Bli inte förvånade om ni vaknar på ett något tyket humör imorgon. Ägna dagen åt era närmsta och att vara hemma. Som vanligt under Fullmånen, 0 knop utåt och all energi åt att reflektera den gångna månaden och den intensiva natten.  

 

Det blir inre städning under 1-2a Januari, och se till att inte bli elaka mot er omgivning om ni inte mår så bra från natten innan. Mån-Kräftor har en tendens att smälla på en iskall yttre sköld när dem är på sämre humör. Detta i kombination med alla planeter i Stenbocken gör att man kan börja lägga över allt ansvar på andra och bete sig som ett barn kommande dagarna. Stilla er grund-behov imorgon; mat, sömn, närhet och vatten. Krama människor som står er nära och ta det lugnt! Ta ett bad om möjlighet finns, eller en mycket varm dusch. :)

 

Det kommer att finnas en stark känsla att behöva ta ansvar för kvällen innan, men spara det till dagen efter.

 

Gott nytt år på er!

 

Alex.