· 

Saturnus-återkomst - i vilket hus? (Del 3)

Hej,

 

jag har tagit emot en del feedback och lite sura miner för att allt är så jäkla svårt att förstå när man läser. Jag förstår er!

 

Individuell astrologi är komplex och kräver att man åtminstone lägger sitt eget horoskop då och då (vilket åtminstone inte kräver matematiska formler som förr i tiden:'), att man tittar på det, återkommer gång på gång till sina egna planetplaceringar (dessa förändras aldrig, utan ens personliga horoskop bär man med livet ut, samtidigt som man fortsätter att utvecklas som individ i förhållande till fortsatta planet-cykler. Tiden stannar ju inte att för att man föds). Enkelt sagt. Så småningom sitter ens eget horoskop som smäck i minnet och man kan ta till sig allehanda prognoser. Jag lovar. 

 

Så länge fortsätter vi med sista delen av transit-Saturnus i husen.

 

Saturnus i 9e huset

 

När Saturnus rör sig runt i åttonde huset i ens horoskop så får man en del personliga uppvaknanden, till stor del för att denna transit skapar förlust och tillgång i olika delar av livet, detta för att kunna bygga upp något nytt där det gamla satt. 

 

Saturnus rörelse vidare in i 9e öppnar istället upp för expansion och nya möjligheter, ny visdom och kunskap, hopp om livet om man så vill. En ny livsfilosofi, en förändring. En öppning att växa in i den nya personen man tvingats att bli från åttonde transiten. Det här är en fantastisk tid för att lära sig något nytt. Inte i form av en ny hobby eller något ytligt, utan på djupet. Det är en tid för att utbilda sig, grotta ner sig i ett ämne som utmanar ens värderingar och filosofi, och bli en själsligt och fysiskt berest person. Skapa sig sin egen moral. Det är svårt att hålla sig inne och i sig själv under denna period. Man vill skrika ut till världen om alla möjligheter och lärdomar man har dragit på sig sen tidigare och vill dela med sig utav.

 

Saturnus funktion handlar alltid om att definiera och fokusera, blir av med det onödiga i livet, skapa en struktur, ett skelett som håller. Och i nionde huset får man lov att fokusera på sina ideal och definiera vad det är som kopplar ens personliga skelett till den kropp som utgör samhället. Vad har man för livsmoral egentligen? Vad tycker man om saker och ting? Är man en person som har som filosofi att ha ett högt välstånd, en stor familj, hjälpa mindre lottade, kämpa för miljön, skapa bättre möjligheter barn/ungdomar, eller fullkomligt drivs av sin egen talang och sin egen utveckling? Vad är sensmoralen av ditt liv, undrar nionde huset. Vad tror du om din egen existens, om livet, om döden?

 

Här måste du ta ståndpunkt eller lära dig mer om vad som finns bakom den fysiska verkligheten vi ser varje dag. Vad tror du på? Vad är din ambition i livet och kan du koppla den till den person du är innerst inne?

 

Svårigheter under denna transit dyker upp när man bara gör saker utan att koppla det tillbaka till sin egna persona. Folk hoppar av utbildningar, har problem på sina utforskar-resor, börjar tvivla på sin tro och utmana den. Det är en tid och definition för din tro, kort och gott. Du har nu avhandlat många delar av föregående hus via Saturnus-rörelse genom ditt horoskop: dig själv, dina ägodelar, hur du kommunicerar och skapar nätverk, din familj, din självkänsla, din vardag/jobb, dina närmsta relationer, dina förluster och ditt ego. Nu är tiden kommen för att sätta ihop allt detta med din tro om världen och mänskligheten, och din plats i den. Du är på väg mot toppen (MC och tionde huset) och du måste veta VARFÖR du gör det du gör och VAD det är du gör i livet. 

 

Saturnus på MC eller 10e huset 

 

Mer "offentlig" och pressad än under denna transit blir inte ens förmåga under livets gång. Du har nu nått toppen av så långt upp du kan nå med det du sysslat med fram tills nu, och behöver nu stå till svars inför andras dömande blickar. Här skördar man ofta proffesionellt eller privat genom någon form av utdelning (om man har gjort rätt saker under föregående transiter).

 

Saturnus känner sig bra i tionde huset som styrs av Stenbocken och dito Saturnus, så det här är en stark transit. Har du återkomsten av Saturnus i 10e eller på MC, så har din karriär nått en peak, och ofta en positiv sådan. 

 

Här är vad du har åstadkommit, varsågod, här är allt du har jobbat mot, säger Saturnus. Ditt "namn", din sociala status, din position i samhället, ditt välstånd blir plötsligt utvärderat och definierat. Du kan nu observera ditt liv utifrån, eftersom alla andra observerar ditt liv också och ger dig ett hum om vart du står och vem du är för dem.

 

Du kommer antigen till ett slut av vad du har sysslat med senaste 10-15 åren, och vill inte längre vara där, eller så når du det mål du har jobbat mot de senaste 10-15 åren, och kan le nöjt eller behöva ändra kurs. Har dessa mål varit destruktiva eller oproduktiva, blir resultatet därefter.

 

Kom ihåg, ingen slipper undan Saturnus i sitt eget horoskop. En förmögen finansminster likväl en hemlös missbrukare har sina återkomster och transiter, vilket i detta hus ger just frukten av det man har sysslat och sätter en label på en utifrån samhällets syn på saken. Det viktiga är du har nått den synen du vill ha på dig själv här, och att det du har strävat efter motsvarar verkligheten. Om ditt mål har varit att vara en flerbarnsmamma som hängivit dig åt familjen men alla ser dig som en duktig ekonom istället så uppstår problem när Saturnus vandrar här.

 

Man känner ofta ett stort ansvar på sig att reda ut saker här, om man råkat ut för fel bild av sig själv för andra. Denna transit korrigerar dit du vill, kontra vad du har de facto uppnått hittills. Alla i ditt liv börjar hålla dig ansvarig för vem du faktiskt är och vad du faktiskt gör, och visst kan det uppstå friktioner, men lever man som man lär, så brukar denna transit istället ge saftig skörd.

 

Saturnus i 11e huset

 

Efter trycker utifrån i 10e huset, tvingas man ofta ut/omvärdera vad resultatet av allt hårt arbete (eller avsaknaden utav det) har blivit, och vilken position man nu vill ta i samhället. Det här är en transit av slående insikt och inre utveckling.

 

Efter hörnhusen som skapar aktivitet (första, fjärde, sjunde, tionde) kommer tid för insikt där man för att smälta ner det som skedde behöver stanna upp och bromsa in (andra, femte, åttonde, elfte huset). Sedan anpassar man sig till det nya och rör sig vidare (tredje, sjätte, nionde, tolfte huset).

 

Tiden när man stannar upp och bromsar in drabbas man ofta av intensiv insikt kring vad en har sysslat med och vilken position man har tagit inför andra, hur man ser ut "utifrån". Så känns transiten i 11e huset. Du har precis sprungit förbi mål-linjen och måste nu hämta andan och utvärdera loppet mentalt. Vilken influens har du på dina "grupper" av människor? Din familj, dina vänner, din kollegor? Alla som känner till dig. Vem blev du till slut? Det här en "realisation" transit av vad du har åstadkommit hittills, oavsett positiv eller negativ insikt (beroende på vad du har åstadkommit), så är det oavsett en insiktsfull transit. 

 

Om ditt engagemang i den "yttre" världen, dvs allt du gör och i förhållande till andra, har varit meningslöst för dig, så kommer du att drabbas av frustration och hårda tider som gör att du ofta drar dig undan från den offentliga rollen du har haft innan dess och utvärderar på egen hand, egen mental regi. Är du på rätt spår, så växer du tvärtom ytterligare in i de grupper som du har kommit att vara en del utav, och når insikt kring din åsikt om dessa grupper (med grupper menar jag både jobb, vänner, fritidsverksamhet, familj och alla andra små nätverk av människor man har omkring sig). Den negativa frustration manifesterar sig ofta i att man drar sig ur olika grupperingar och avslutar sitt engagemang i dessa. Det här kan vara en väldigt bitter period för den som inte har gjort aktiva, rätt val fram tills nu, och följt yttre stimuli istället för sina inre. 7-12e huset är den tiden vi skördar det vi har sått under 1-7e huset transiterna, och Saturnus i 11e ger dig antigen en bitter eller ljuvlig insikt om vad du har uppnått och vad du är en del utav.  

 

Saturnus i 12e huset

 

The end of a cycle. Och samtidigt en förberedelse inför nya tider. Efter 11e huset bitande eller härliga insikter, får man en möjlighet att påbörja en helt ny cykel i sitt liv och göra om, göra rätt om man så vill. 

 

En ny vision kan ta form, nya mål behöver snart formas och skapas. Men allt detta sker först när Saturnus närmar sig och passerar Ascendenten och sedan fortsätter genom första huset. Då kan en konkret formulera vart man ska och hitta sin väg igen. Oftast gör man upp med det gamla och påbörjar något nytt under Saturnus i 12e fram tills Asc. 

 

I 12e huset upplöses saker och känns oklara, svåra att rationalisera och förklara för sig själv. Har man till exempel planeter i sitt horoskop 12e huset, så har man ofta svårt att känna den planetens påverkan på ens persona och kan liksom inte riktigt greppa eller analysera dess funktion. Den är omedveten och svår att få tag på.

 

Det är som en deja-vu känsla, eller en tanke som precis var där men nu är simmar vagt på minnets näthinna. Man tror sig kunna komma ihåg, man känner på sig något bekant, men det går inte att sätta ord på eller framkalla tydligt i sinnet. Det är 12e huset. Därtill är det berusningens hus då man dämpar medvetandets funktion och ger en boost åt sitt omedvetna när man berusar sig. 

 

Likaså dissolveras Saturnus benhårda struktur i 12e huset och man pustar ut, stannar upp och ser sig om igen. Likt åttonde huset har man passerat slagfältet, men nu ser man knappt det för all dimma som omger en. Man måste hitta en ny väg, famlandes i dimman ett tag. Det är en förvirrande tid, och det kan kännas som att man inte har några mål eller riktning i livet. Man kan isolera sig och känna sig nere. Man står handfallen och känner "men vad sker nu då?". Det är en helt naturlig känsla när Saturnus passerar 12e och meningen med denna transit är just att skapa ett nytt mål att sträva mot. Men det gamla måste få lov att upplösas först, och det måste medvetandegöras. 

 

Dra dig tillbaka från det du har gjort tidigare, kämpat mot eller nått till (minska aktiviteten i vilket fall) och ge dig ensamtid att utvärdera och skapa nytt. Insikterna från 11e har fallit och nu är det tid att drömma vidare, drömma nytt och drömma annorlunda. När en dröm eller vision går i kras, så skapas en annan. Livet fortsätter oavsett vad du gör, så ge dig själv tiden att blicka inåt, förstå ditt syfte och forma kommande åren därefter. Se det som ett pånyttfödelse, oavsett hur gammal du är. Var dock redo för starka drömmar (faktiska drömmar under natten), minnen som flyter upp, smärtsamma ibland, och i vissa fall dyker även bilder upp på näthinnan som man inte vet vart de kommer från. Man kan ha många spirituella upplevelser under denna tid, speciellt om någon gått bort tidigare i ens liv. Ge dig tiden att reflektera, sluta stirra in i skärmar som drar din uppmärksamhet från dig själv. Det är dags för ett nytt kapitel i livet.

 

Jag fortsätter ta emot frågor kring transit-Saturnus och ens eget horoskop fram till imorgon kväll. På nyårsafton kommer en prognos för nyårskvällen och natten.

 

Trevlig kväll önskar jag er, astrologen.