· 

Saturnus-återkomst - till er födda 1959-1961 och 1989-1991.

2018 är ett år då flertal omfattande astrologiska förändringar sker. Det skiftar i läget runt om i världen, och mycket som har att göra med det är Uranus och Saturnus byte in i Oxen. 

 

Varje år upplever några års generation så kallade stora återkomster. Egentligen upplever man ständiga planetariska återkomster eftersom planeter endast rör sig i cyklisk ordning och återvänder till sina ursprungliga platser minst en gång per månad (Månen). Varje födelsedag till exempel är en solar-återkomst, när Solen står på den platsen där ens egen Sol finns i horoskopet. Man kan lägga horoskop för varje solar-return som det kallas, för att förstå tendenser för sitt kommande år (detta erbjuder jag som en del av min årsprognos som går att beställa för hela kommande året). 

 

Månen rör sig en gång per månad förbi ens egen Mån-placering, likaså Merkurius och Venus mer frekvent. En planet-återkomst är helt enkelt när planeten har gjort en hel cykel genom Zodiaken från sin urpsrungsplacering i ditt egna horoskop. När det rör sig om yttre planeter; Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto så är dessa återkomster mycket mer avgörande än när transit-Mars eller Venus står i konjunktion med era natala positioneringar, då de är så pass långsamma och långt påverkande.

 

Saturnus tar till exempel 28 år på sig att slutföra ett helt varv runt Zodiaken, och återvända till den plats den var när just du föddes. Den är sedan i det tecknet där du har din Saturnus natalt i cirka 2 år. Därav den ökända 30-års krisen. :) Saturnus fortsätter sedan med ytterligare ett varv och återvänder igen till där den är i ditt födelsehoroskop när du börjar närma dig 60, ytterligare en viktig period i livet, för många förknippad med att lämna arbetslivet. En ny fas i livet är Saturnus ledord. 

 

2018 är ett år då vi som är födda 1989 och 1959 får uppleva en första, respektive andra Saturnus-återkomst. Det innebär att Saturnus var i Stenbocken när vi föddes och att den är nu tillbaka i Stenbocken efter att ha samlat på sig Zodiakens energi via sin vandring via de 12 stjärntecknen de senaste 28 åren. 

 

För er som är födda 1959, tänk tillbaka på tiden ni var 28-30, vad händer i ert liv då? Hur kändes det då? Vad var centralt? Den andra återkomsten bidrar ofta med liknande förändringar men 2.0. 

 

Den första återkomsten av Saturnus handlar alltid om att hitta sig själv och sin plats i samhället. Behöva handskas med det som man har gjort fram tills att man har fyllt 28. Majoriteten utav oss hamnar i någon form av stabilt framtidsliv under dessa två, dock turbulenta år, när Saturnus gör konjunktion med ens egen Saturnus.

 

Det kan kännas som att man plötsligt upptäckt en ny sida av sig själv som man prompt måste ge utlopp för. Ens eget "riktiga" jag visar sitt ansikte och man är sällan den man var innan. För många kan det utspela sig som en barndomsdröm som till slut blir verklighet, eller att man bryter upp med sitt gamla liv, som inte är ens "riktiga" jag, och tvingas att fronta sina egna, tidigare val. Det behöver inte nödvändigtvis vara en dålig period, men mantrat "ur kris kommer insikt" är verkligen applicerbart här. Snarare "ur insikt, kommer kris" i vissa lägen.

 

Kort och gott faller väldigt mycket på plats under dessa två år (2018-2020) för oss som är födda 1959 respektive 1989. Man tvingas på ett eller annat sätta att ställas inför det man sysslat med de senaste 28 åren. Har man gjort rätt saker, så belönas man med realisation av sina drömmar. Har man agerat fel, så behöver man sätta sig på rätt spår. Mycket har också att göra med ursprungsplaceringen i hus på ens egen Saturnus. Den delen av livet blir "mest" utvärderad under dessa år. Man blir sitt riktiga jag, stark mot världen, stark mot omgivningen, säker i sig själv.

 

Tänker man på världen i allmänhet som Saturnus onekligen också påverkar genom att byta tecken till Stenbocken så kan man helt enkelt tänka tillbaka på vissa händelser under 1959-1961, respektive 1989-1991. 

 

Ett urval:

 

 • Fidel Castro blir ledare för Kuba 1959
 • Charles De Gauille blir president för Frankrike 1959
 • Danska fartyget Ms Hans Hedtoft kolliderar med ett isberg 1959
 • Cypern blir självständig 1959
 • Dalai Lama är med om flera viktiga händelser 1959
 • Singapore blir självstyrande 1959
 • Flera olika fristående organisationer bildas 1959
 • Översvämning, tyfoner i Taiwan, Lagoya, Honshu, tsunami vid Franska rivieran 1959
 • Mycket mänsklig aktivitet på Månen framför allt från Sovjet/USA's håll 1959
 • Kamerun blir självständigt 1960
 • Tchad blir självständigt 1960
 • Togo blir självständigt 1960
 • Kongo blir självständigt 1960
 • Elfenbenskusten blir självständigt 1960
 • Nigeria blir självständigt 1960
 • Allt som rör atombomber och kärfysik är på tapeten 1960
 • Jordbävning Algeriet, sedan Marocko, flygplanskrasch i USA 1960
 • Fortsatt aktivitet i rymden med ett flertal olika uppskjutningar 1960
 • Två jordbävningar i Chile 1960
 • Madagaskar och Somalia blir självständiga 1960
 • Mauretanian blir självständigt 1960
 • Jordbävning i Iran 1960
 • John F Kennedy blir blir president 1960
 • Flodvåg i Pakistan 1960
 • Fortsatta flygolyckor och tågkollisioner, atombombstestning 1960-1961
 • Sydafrika blir självständigt 1961
 • Första människan i rymden, Jurij Gagarin 1961
 • Vasaskeppet bergas äntligen 1961
 • Förenade Arabrepubliken upplöser 1961
 • Första Saturnus-raketen lyfter 1961
 • Papp-tallrik införs i mainstream-försäljning 1961
 • Flera flyg och tåg-olyckor 1989
 • Flera fartyg går på grund 1989
 • Skogsbrand i Kanada 1989
 • Jordskalv i San Francisco 1989
 • Berlinmuren faller 1989
 • Överlägset främst giftermål någonsin registrerade 1989

 • Nelson Mandela friges 1990
 • Det sluts fred i Irak-Iran 1990
 • Kroatien och Slovenien blir självständiga stater 1990

 • Flera krig inleds, Kuwait bl.a. 1991
 • Sovjetunionen faller 1991
 • Inte mindre än fyra fartygshaverier 1991
 • Cyklon i Bangladesh 1991
 • Innebördeskrig i Jugoslavien 1991
 • Warzawapakten upplöses 1991
 • Estland blir självständigt 1991
 • FN blir starkare genom att välja in flera länder i FN 1991
 • Jordskal i Filippinerna 1991
 • Nord och Sydkorea sluter försoningsavtal 1991
 • Den första webbplatsen skapas 1991

 

Nu blev det en saftig lista, men en röd tråd är saker som rör jorden i sig. Stenbocken är ett jordligt tecken som förstärks av Saturnus. Det handlar om samarbeten, avtal, men också tyvärr om olika naturkatastrofer och "trafik" som dras ned till jorden, bl.a. flygplan, tåg och båtar. En annan röd tråd är hur olika statsskick genomgår förändringar och blir självständiga eller sluter avtal med andra. Detta är Stenbockens natur, att skapa samarbeten och planer för dessa. på en global nivå. Men också på en personlig. Stenbocken är ett ypperligt tecken för att skapa olika sorters samarbeten och klättra i social hierarki, där man själv vill finnas. 

 

2018-2020 kommer inte att blir annorlunda på det sättet. Det kommer tyvärr att bli en del naturkatastrofer, men också upplösning och förändring av statsskick, och stabilisering av globalt läge. Fram till 2020, då allt vi känt till hittills faller åt fanders, för att byggas upp på nytt.

 

Det kommer att bli lugnare i stort, men händelserna kommer att vara mer omfattande. Nu blev det en något negativt kantad prognos, men kom ihåg för som är påverkade av detta på ett personligt plan. Ni är födda med en väldigt stark Saturnus! Stenbocken är dens hem och den har en stark grundposition i era egna horoskop. Ni kommer att andas ut när Saturnus är i Stenbocken, eftersom det känns välbekant och stadigt.

 

Om ni undrar något kring era återkomster, fråga gärna!

 

God fortsättning, mvh, astrologen.