· 

God, drömmig Jul!

Hoppas att ni har haft en fin Julafton idag, det har inte varit en lätt December-månad. Den mest hektiska månaden på året, när allt spinner lite lite fortare än vanligt för att till slut tvärstanna den 24e December. Nu kommer lugnet. Nu kommer styrkan och grundandet. Men först ska vi få vara lite sentimentala och drömma oss bort i lugnet. 

 

Vi har skickat flaskor med meddelanden ut på öppet hav, med hopp om att vår röst blir hörd i den allt snabbare världen under den senaste månaden. Våra ord har blivit slängda från våg till våg, studsande i en oklar riktning, riktigt stormig sådan. Vi har varit frustrerade, stressade, inget har gått vägen. VARFÖR måste allt bli fel. Merkurius, dessutom i den ostrukturerade Skytten, var du prompt tvungen att göra din retrograda period i just December? 

 

Men nu är det slut. Nu är julen här på riktigt, och alla vi kan sätta oss ner i soffan, antigen i gemenskap eller ensamhet och andas ut. Tända ljus, äta en god julmacka, dricka en jul-öl och med rysningar inse, året är ju snart slut. Plötsligt är vi där. Som vanligt rusar vi på och väntar in något, när livet sker varje ögonblick. Ta med den insikten. 

 

Jag tänkte skriva om Saturnus idag, men vi är alla är trötta på tråkigheter och tyngd. Idag vill vi bara mysa och gosa runt i våra egna små världar. Och det gör vi helt rätt i. Detta år blir julen extra traditionsenlig och extra varm. Det är många fler som tittar på Kalle Anka och "firar" än vanligt. Månen under julen (imorgon också) är i fina Fiskarna, vilket ger extra värme och medkänsla. Vi är snälla mot varandra, och vi är många som funderar på livets orättvisor under dessa lugna dagar, på hur världen har blivit som den är och därtill våra egna liv, vart vi än står. 

 

Mitt tips till er är att försöka få in tid till meditation under dessa dagar, eller bara tid till eftertanke. Meditation kan känna som en syssla ibland. Nu kan ska jag förbereda mig, sätta mig ner, fokusera på att inte tänka, etc, etc. Det blir för stort. Ta er tid att titta runt och känna efter. Full respekt för umgänge och julbestyr, men känslorna vill ut under denna jul. När Månen är i Fiskarna (och gör konjunktion med Neptunus), gör trigoner till Mars i Skorpionen som också står nära Jupiter, så har vi mycket finstämd vatten-energi att ta vara på. Det går på djupet. Alla känslor är ett andetag bort, ibland kan tårarna smyga på av olika anledningar. Av lycka, av ledsamhet, av vördnad. Ger er tid att andas ut December, avrunda de senaste intensiva och stressiga tre veckorna med en vända inåt i er själva. Blunda, känn efter, vad finns där under all jul och vardags-stress? Hur känns det?

 

Lyssna på era favoritlåtar, titta på filmer från barndomen, ta en promenad. Gör allt det som julen lovar, och känn. Känn djupt och känn sant. På Annandagen vaknar vi nämligen till ur dvalan. :)

 

God Jul på er. 

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 0