· 

Årsprognos del 4 vattentecken: Kräftan, Skorpionen, Fiskarna

Vilken intensiv Nymåne det var igår hörni! Nu är saker på blodigt allvar (känns så för att Nymånen är nära Saturnus). Är det något Saturnus tar med sig in i spelet så är det tyngd och allvar, så här inför årsslutet.

 

Sista delen av årsprognosen, vattentecken! 

 

 

Kräftor 2018

 

Vi som har planeter eller viktiga delar i horoskopet i Kräftan kommer nu få uppleva det som Tvillingarna gick igenom 2015-2017. Saturnus inträde i Stenbocken i dagarna och sedan en hel hop av planeter som följer efter och gör oppositioner till Kräftans tecken. Förvänta er inte att saker kommer som smort, är mitt råd. Det kommer vara en fin blandning av optimism och hopp och förtvivlan/pessimism under året. Ta djupa andetag, känn in, flyt med i känslorna och den tyngden som Saturnus ger. Ge inte känslor mer plats än lite åt gången, älta inte. Allt som går över i grubblande och farhågor behöver avfärdas för stunden, för att sedan ses på mer ljust vid ett bättre tillfälle. 

 

Fokusera energin inåt, var inte slösaktiga med den. Begränsa det som tar för mycket från er. Livet kommer inte att bli lättare 2018, det kommer fortsätta sätta gränser, återvändsgränder och hinder, men det endast för att bygga er sanna väg och det som är menat för er. Det kommer att vara svårt och det kommer att krisa inom de områden som Kräftan-Stenbocken axeln berör i era horoskop (hus och planeter som finns i dessa tecken).

 

Ni behöver rensa er själva och era liv på sådant som tar för mycket av energin, mentalt och fysiskt. Gör det basic, gör det minimalt. Spridd inte ut ert "bry" över människor och situationer som inte bett om det, fundera inte en extra gång, älta inte, sluta tänk på det som har varit. Fokusera energin framåt, istället för att gå i gamla spår och fundera på det förflutna.

 

Le mer och sluta tyck synd om er själva. Det kommer att bli att ett tufft år för alla Kräftor och positiv energin kommer endast inifrån. Vi skapar den, för att kunna möta yttre omständigheter. Många av er har just nu ett utökad förmåga att vara receptiva för andras energi och försöker naturligt förvalta den (det är Kräftans funktion att ta hand om andras energi), detta gör ni omedvetet och detta år måste ni ta hand om er själva istället. Le och stålsätt er, nu slår livet till på allvar. Begränsa energi-utsugare, som ni ofta inte ens är medvetna om. Ta hand om er.

 

Skorpioner 2018

 

Ett ganska tursamt 2018 för Skorpioner på många plan. Själsligt, andligt, finansiellt och generellt är det ert år (Jupiter går igenom Skorpionen under 2018). Ni växer och växer, utforskar ert inre och mognar i det enorma lugn av känslor som finns i er. Speciellt Januari blir mäktigt och handlingskraftigt, ni är starka. Året blir en mix av ett växande på olika planer i livet (beroende på vad som sker i just ditt horoskop) och en väldigt stark koppling till "andra sfärer" som vi andra dödliga inte kan nå. :) Ni är väldigt, väldigt i fas med livets underliggande strömmar just nu, Skorpioner. Ni känner på er saker på ett annat sätt, hör och upptäcker sådant som tidigare inte funnits i ert inre. 2018 är året då ni blir medium för olika verkligheter, det som vi kan se och ta på och det som inte finns i fysisk form. Ni blir länken mellan det andliga och osynliga och det som vi ser varje dag. Utforska er själva och hjälp andra att utforska sig själva och förstå att livet inte är så linjärt som många tror. 

 

Ni som har planeter i första graderna av Skorpionen kommer också under året att få uppleva en hel del förändringar och oväntade händelser, som hjälper er att nå ovanstående. Lycka till!

 

Fiskarna 2018

 

Kära Fiskar, ytterligare ett slut på ett år. Vart ska detta år ta er? Kommer ni hitta er väg? Alla vägar är ju potentiellt era vägar.

 

Neptunus påverkar och kommer att påverka alla vatten-tecken, Jungfruar, Tvillingar och Skyttar under åren 2012-2025, då den är kvar i Fiskarnas tecken, där den är stark. Ni, Fiskar, har förändrat den andliga synen i samhället! Det är ni som skapat en förståelse för ett tidlöst liv som inte kretsar kring att hinna överallt och med allt, som inte handlar om att vara vid liv, utan som handlar om den större existensen, vår del i det som kosmos har skapat, dvs, livet i sig.

 

Ni blir ofta beskyllda för att inte veta vart ni ska eller ha konkreta mål, men målet för er är att förstå er egen karma och er egen existens, och lära det till andra, inte jaga social status eller pengar. Ni har fått ta en del smällar från andra som inte tror lika starkt under senaste åren. Men nu är andlighetens tid här! Jupiter i Skorpionen, Neptunus kvar i Fiskarna. Människan har inte råd att leva på det sättet som vi lever på, sättet vi hanterar vår tid är ohållbart för individen ifråga, och detta har Fiskarna alltid vetat om och förmedlat. Februari blir i vanlig ordning er månad. Detta kommer inte att bli ett särskilt handlingskraftigt år per se, alla Saturnus-nitar och utmaningar åkte ni på under 2015-2017. 2018 är till för att vända inåt, och ge er själva ro. Ta det lugnt.

 

Med detta avslutar jag årsprognosen för 2018, God Jul och Gott Nytt År. 

 

Vi hörs inom kortastrologen.