· 

Årsprognos del 3 lufttecken: Tvillingen, Vågen, Vattumannen

Hej vänner, hur mår ni denna Lördag?

 

Jag har läst en del undran från er sida kring hur man ska förhålla sig till prognoserna. Vad är det man tolkar i förhållande till sitt eget horoskop? Är det ens Sol-tecken som gäller, ens Ascendent, Mån-tecken, eller vad gäller prognosen egentligen?

 

I stort gäller prognosen stjärntecknet i sig, och hur yttre planeter påverkar det stjärntecknet under 2018.

 

Har man planeter eller hus/ASC/DSC/IC/MC (och det har man regardless) i stjärntecknet beskrivet så påverkas man av prognosen i mer eller mindre mån. Har du 1 eller fler planeter i det tecknet så påverkas du (speciellt om det är Sol, Måne, Merk, Venus, Mars, Jupiter, ASC/DSC). Är det ett tomt hus som faller i det stjärntecknet... ja, kanske inte lika mycket då.

 

Men.... beroende på vilken planet eller hus som är i stjärntecknet, så påverkas också den delen av livet. Att lägga sitt horoskop och på basic nivå se exakt vart alla planeter och hus är, gör man väldigt enkelt genom att googla "online natal chart" och slå in sin födelsedata (med exakt födelsetid gärna). Där kan man se en lista; till exempel "Merkurius i 2a graden Väduren", då vet man att ens Merkurius påverkas när jag beskriver påverkan på Vädurens tecken. Vidare tittar man på vad planeten representerar. Exempel: Merkurius är talet, hur och vad man tänker, ens mentala styrka. Då kan man applicera tolkningen på den delen av sig själv. Det står också alltid i vilket hus Merkurius är i, till exempel i fjärde huset. 4e huset representerar familj och hemmet, tolkningen appliceras alltså på hur man resonerar kring sin familj och hem under 2018.

 

Det är lite som att lägga ihop två och två, det tar tid i början att lära sig sin egen födelsekarta. Men gör det så enkelt ni kan för er själva. Kolla i vilka tecken ni har era planeter, om någon planet påverkas av transiten och utgå från det först. Varje planet representerar en del av livet.  Venus = kärlek och relationer, Mars = handlingskraft, Solen=personan ni är, osv. Varje planet representerar en "slice" av ens personlighet, och vi alla är saftiga fruktkakor:) Så läs om alla delar och stjärntecken där ni har planeter. 

 

Hoppas det var ett förtydligande. :)

 

Nu till våra kära luft-tecken! What has 2018 in store for you?

 

Tvillingarna 2018

 

Ni har haft två tuffa år, ni som har planeter i Tvillingarna. 2015 var svårast för er som hade planeter eller viktiga punkter i 0-15 graden av tecknet, och ni som har planeter i resterande 15-30 graden håller fortfarande på och lever i efterdyningarna av Saturnus transit i oppositionstecknet Skytten. Saturnus opposition är en tid av kris och kaos. Det är en tid då man får panik kort och gott, och tvingas därmed att "rensa" ut sig själv och rannsaka sitt liv och leverne. Det är en kamp där man alltid kommer ut starkare på andra sidan, men onekligen en obekväm process av insikt och hårda bud mot sig själv. Det positiva är att det är så gott som över! Ni är nu snart på andra sidan av denna kamp och kliver ut starkare och med fler rynkor (om jag får säga så:)). 

 

Neptunus har samtidigt påverkat er som har något i Tvillingarna 10-17e graden. Kvadraturen från Neptunus har format en konflikt mellan dit ni vill och där ni är. Väldigt likt det som Skyttar har genomgått senaste åren. Neptunus kommer fortsätta skapa konflikter till era personliga planeter och slita er mellan den personen ni är och den ni vill vara. Luft-tecken överlag är väldigt duktiga på att visualisera, och visualiseringen kretsar för det mesta kring framtidsscenarion. Neptunus kvadratur hjälper er att visualisera "rätt" drömmar, men slaget av att livet inte är som "tänkt" har varit hårt.

 

Ni har förhoppningsvis genomfört nödvändiga förändringar under Saturnus transit 2015-2017, eller helt enkelt blivit tvingade till det. Detta kommer att accelerera ytterligare under början av 2017 när Mars går igenom Skyttens tecken och fortsätter göra oppositioner till era planeter i Tvillingarna. Men det är ingen långdragens process, det är mer av en mål-linje slutspurt. Ni kommer att göra och ha väldigt mycket att göra under Januari och Februari 2018 helt enkelt.

 

Det kommer i slutet av vintern att kännas bättre, och det kommer helt enkelt att kännas bra med det nya året överlag. Juni 2018 kommer att bli er bästa månad. Ni kommer att vara på topp och känna att "nu händer det", "fasen vad bra jag mår", "jag är där jag vill vara". Hösten 2018 ger en ytterligare nivå av tur och möjlighet, framför allt från November och året ut. 

 

Det blir helt enkelt mycket mer positiv stämning från och med nästa år. Ni som har planeter i Tvillingarna ÄR optimister och ser enkelt på livet i stort, ni klarar er liksom. Ni är adaptiva, snabba och tar tillvara på det som är omkring er. Det blir inte lika tungt 2018, utan betydligt mer lätt. Have fun!

 

Vågar 2018

 

Kära Vågar! Ni som har planeter i Vågens tecken, ni strävar alltid efter en perfekt balans i livet, allt ska få plats, vilket tar energi! Tårtbits-teorin. Vänner, familj, egen tid, utseende, avslappning, socialt umgänge, jobb, intressen, osv, osv. Endast när allt får likvärdig tid kan ni sucka ut i harmoni och välmående. Man undrar hur ni klarar av att balansera det hela, men det måste ni för att må bra.

 

2017 har på det stora hela varit ett upp och nervänt år. Delar av lycka blandat med oväntade händelser. Jupiter har gått loss i Vågens tecken och till viss del gett er en massa tur, pengar och kärlek. Ni har känt er lyckliga stora delar av året. Men ni som har planeter i 20-30e graden av Vågen har dock också känt på Uranus opposition, vilket har inneburit plötsliga förändringar i era liv. Uppbrott, mer ensamtid än vanligt, ni kan till och med ha blivit "tvingade" av livet till att behöva vara på egen hand. Folk och relationer kan ha varit mer knepigt än vanligt och förändringarna har lett er in på hur det är att vara på egen hand, bli bästa vän med sig själv. Ni har behövt hitta guldkornen i er egen tillvaro, i er själva, på egen hand. 

 

Detta tema kommer att fortsätta vara på tapeten under delar av 2018, främst vintern och våren. Ni har huvudrollen i ert liv nu, och ingen annan spelar in på samma sätt som tidigare. Saturnus transit in i Stenbocken kommer att fortsätta utmana er. Hårt arbete på alla fronter som berörs i era horoskop (planeter och punkter som finns i Vågens tecken i era horoskop). Ni blir mer självständiga, livets allvar ter sig på riktigt och det blir en del saker att "reda ut" i efterdyningarna av de förändringar som har uppstått under 2017. Saker av praktisk karaktär främst. Saturnus kommer främst att under 2018 påverka er som har något i 1-10 graden av Vågen, för att sedan under 2019 fortsätta mer er som har planeter i 10-30e graden av Vågen. 

 

Det blir inget pusta ut 2018! Tvärtom har er kamp börjat från och med Saturnus inträde i Stenbocken den 26e December och hela 2018. Rusta och kör! Ni fixar det. 

 

Vattumannen 2018

 

Mitt svåraste tecken att tolka, ska jag säga er. Vattumän, ni håller ju er lite i skymundan av livet och det som pågår runt omkring. Drar er undan i ert sinne och håller er i era magnifika, personliga strukturer. Ni har en ypperlig förmåga att "stänga av" omgivningen och verkligheten och se allt lite ovanifrån.

 

Vattumän har under sista halvåret av 2017 börjat leva i det "öde" som är tilldelat är. Eller åtminstone börjat röra er ditåt. Ni har en extremt tydlig förståelse av er själva och vart ni ska, och Mån-Nodernas transit genom Vattumannen-Lejonet har "slängt in" alla Lejon och Vattumän in på deras sanna väg. Skapat händelser som fått er att hamna på det spåret som ni är menade att vara på, plötsligt och oväntat. Precis som allt i era liv. Ni blir då inte förvånade över något, någonsin, oavsett vad det är som händer. Ni vet vart ni ska och ni vet er plats i mänsklighetens historia, er path.

 

2018 fortsätter med att ni tar steg för steg in på det livet som ni är menade att leva. Februari blir extra gynnsamt och givande för er. Ni kommer att sprudla av självkärlek, kärlek till livet och förståelse för livet och er omgivning under denna period. Ni känner ert zen extra starkt just då. Jupiter kommer tyvärr att utmana samtidigt med kvadratur från Skorpionen, och yttre omständigheter kommer inte att falla ut lika fint som ni känner er på insidan. Tvivel på omgivningen kan uppstå, kommer allt att lösa sig ändå? Kommer jag ha flyt? Detta kommer att pågå under årets gång, uppkommande "otur" från yttre faktorer som inte riktigt tillåter er att sprudla. Men ni är lugna som filbunkar, och är i särklass det tecknet som kan ta det med mest ro. 

 

Sommaren 2018 avgörande för er. Något ni gör under dessa månader kommer att förändra ert liv. Kort och gott en handling som förändrar ert liv. 

 

Det här året kommer handlar mycket om själv-värdering, er sociala status, er personliga moral och värdering om världen. Så som samhället ser ut idag är något som ni föraktar i grunden, och det här året kan komma att bli det året då ni antigen engagerar er i att förändra något eller helt enkelt tar avstånd från hur människan lever sitt liv. Det blir ett väldigt utvärderande år i första hand, och i andra hand ska ni vara förberedda på att yttre omständigheter inte ger er särskilt mycket flyt. Det blir lättare efter November 2018. Det här är ert ödesår Vattumän, 2017-2018 är åren då ni kliver in på det livet som ni är menade att leva, ert öde sker nu. Lycka till! 

 

Trevlig Lördagskväll på er.

 

Mvh, astrologen.