· 

Årsprognos del 2 jord-tecken: Oxar, Jungfruar, Stenbockar

Hej vänner, hur mår ni?

 

Vi är fortfarande kvar i lilla landet Belgien, förhoppningsvis kommer vi som planerat hem till Sverige imorgon, håll tummarna!

 

Tiden är kommen för att utvärdera kommande året för jord-tecken, nämligen oss stabila Jungfruar, Oxar och Stenbockar. Det är för mig personligen ett spännande tema då jag har hela tre personliga planeter i Jungfruns tecken, och en descendent i första graden av Stenbocken. Astrologi som bäst, när man själv får ta del av sitt arbete:') 

 

Oavsett år och dag så är ovan nämnda tecken alltid väldigt cautios på sin bana genom livet. Jord är segast på att göra saker helt enkelt, hur man än vill vrida och vända på det. Det samlas in information, läggs grund, analyseras, reflekteras och funderas in i absurdum, innan något sker. Kanske Stenbcken har någon form av ett försprång där. När man talar om "bra" eller "harmoniska" år för jord-tecken, så tenderar det inte falla ut på samma sätt som för eld-tecken till exempel. Bra år för eld-tecken är många våghalsiga beslut och vinst på ren inutition och risk. Bra år för jord-tecken när någon förändring överhuvudtaget sker, och att man någonstans i all rutin och vardag hittar sig själv och sin väg. Att man också vågar göra någon förändring.

 

Jag brukar ge en bildlig jämförelse där man ställer alla fyra elementen och dess tillhörande tecken framför en vägg full av knappar (livet), där en kombination av rätt tryckandet på knapparna ger någon for man av vinst eller rätt väg i livet. Det element man har mest utav eller en kombination av i sitt horoskop, är det sättet man approcherar "livsväggen" på. 

 

Eld-tecken (Vädurar, Lejon, Skyttar) är först ut, kommer att i blindo trycka på alla knappar tills det slår rätt sooner or later.

Luft-tecken (Tvillingar, Vågar, Vattumän) kommer attt diskutera sinsemellan och utbyta idéer kring vad som ter sig vara bäst knapp-kombo, rent logiskt, innan det trycks av.

Vatten-tecken (Kräftor, Skorpioner, Fiskar) dras intuitivt mot vissa knapp-kombination och följer detta, åker på nitar ibland, men är tacksama för erfarenheternoch flyter vidare mot nästa knapp som känns rätt.

Jord-tecken (Oxar, Jungfruar, Stenbockar) står kvar sist av alla och utvärderar allas ovan resultat, för att sedan träffsäkert slå till på rätt kombo.

 

2018 kommer att bli ett mer eller mindre fint år för alla som har planeter eller viktiga punkter i jord-tecknen. Alla yttre planeter är på samma spår och rör sig runt i Oxen, Fiskarna, Stenbocken och Skorpionen, vilket skapar harmoniska aspekter mot alla jord och vatten-tecken. 

 

Oxar 2018

 

Få saker får er ur spel, kära dominanta Oxar! Senaste årens transit av Uranus och Saturnus i eld-tecken har inte rört er nämnvärt, och ni har lunkat på i gamla spår, i bekanthetens vagga. Däremot har något börjat skava sedan början på November eller hur? Känslan av att inte riktigt vara på spåret, riktigt vara lika bekväm i livet man lever längre, riktigt lika lycklig och fulländad.

 

Frågor kring ert välmående och er optimism har börjat utmanas och kommer att fortsätta utmanas fram till November 2018. Jupiter huserar runt i Skorpionens tecken under denna period, som står i opposition till ert eget tecken, Oxen. Det betyder att frågor som rör personligt välmående, ens sociala plats i livet, ens tillgångar och kompass i livet plötsligt börjar pocka på ens uppmärksamhet i en mer tvivelaktig bemärkelse. Ni börjar tveka och omvärdera en del saker. Är det inte något som inte stämmer i mitt liv egentligen?

 

Er förmåga att vara bekväma där ni är, är beundrasvärd, men Jupiter drar fram sömmarna i ljuset och tvingar på er dessa obekvämligets frågor under året, för att ni med Saturnus hjälp ska kunna sätta vissa planer i realitet. För er som har planeter i första 10 graderna av Oxens tecken, ni kommer också att få smaka på Uranus kommande transit in i Oxen. Så här mycket plötsliga infall och rörelse kommer ni sällan få skymt av under er livstid, som snart under Uranus konjunktioner med era personliga planeter under främst 2019. Det är egentligen början på ett tema som fortsätter att påverka Oxar, Stenbockar och Jungfruar mest under 2019, men ni har som planeter i första graderna av dessa tecken kommer redan under 2018 att känna av hur viktig självständigheten är för er, hur ni vill bort från rutiner och vardag som har varit (förvånansvärt nog) och hur mycket där ute det finns att upptäcka. 

 

Lägg också till Saturnus influens från Stenbockens tecken och ni kommer att få uppleva en mognad av rang. Det är dags att växa upp, kära Oxar. Kan man gotta sig i livets godsaker utan att ta ansvar, och vad är egentligen lycka? Mår jag bäst en ensam regi eller med människor omkring mig? Vad är min personliga lycka, mitt eget välmående egentligen baserat på? Vad behöver jag ta ansvar för där det inte känns bra? Det kommer vara frågor som står på tapeten under 2018. Många av er kommer att sätta en grund inför nästa steg i livet, tvingas in i slitningen mellan självständighet och yttre påtryckningar av ansvar. Tappa inte modet, ni är lite ur balans fram till November, men Saturnus influens under hela året kommer att ge er styrka att stå på er. 

 

Jungfruar 2018

 

Nu blir det hela lite märkligt för mig, då jag i princip lägger prognos för mig själv 2018, och jag är alltid så objektiv jag kan vara. Vi kör!

 

Likt Oxar, kommer vi/ni som har planeter och viktiga punkter i första 10 graderna av Jungfrun påverkas av Uranus-transient in i Oxen i Maj, och Saturnus i Stenbocken från December. Många Jungfruars utmaning senaste årent har varit deras drömmar kontra verkligheten (Neptunus oppsition från Fiskarnas tecken mot Jungfruns), eller snarare drömmar kontra sin egen oros inre röst. Jungfruar är sin egen värsta fiende, och sätter krokben för sina egna drömmar och sitt eget välmående i många fall. Neptunus transit genom Fiskarna har utmanat oss som har planeter i 12-16 graden av Jungfrun. Drömmarna och fantasierna om livet har pockat på ens uppmärksamhet kraftigt men inget utav det har man sett på horisonten eller i närheten av sitt eget liv.

 

Saturnus transit genom Stenbocken kommer att hjälpa sätta skutan åt rätt håll och istället för att spela upp de värsta tänkbara scenarion i huvudet, ihärdigt skapa någon form av verklig struktur som understöder ens drömmar och förhoppningar om ett rättvist liv för en själv. Fortsatt hårt, men mer konrekt arbete står på tapeten 2018. Drömmarna får här ett stöd från faktiskt utförande åt rätt håll.

 

Uranus influens under delar av året kommer slänga in många Jungfruar födda sista veckan i Augusti in i en frihets-kamp utan dess like. "Jag VET vem jag är, och vilken väg JAG ska gå". Plötsligt blir inte Jungfruar så medgörliga längre, utan vänder gärna om och går sin egen väg. En känsla av "det är ju det här som är jag" uppenbarar sig (om man har Solen i första 10 graderna av Jungfrun. Har man andra planeter där så kommer samma insikt kring det området i livet som planeten representerar). Tidigt födda Jungfruar, Oxar och Stenbockar kommer att vara ute på ett rebell-tåg genom livet under kommande åren. Uranus påverkar oss med trigoner och konjuktioner som gör vi att leder vägen för andra vad gäller invetion och framtid. Mycket väl kan det vara teman som rör miljön (Jungfruar), hälsa(Jungfruar), mat(Oxar), arbetslivet(Stenbockar), strukturer (Stenbockar) av olika slag (industrier) som blir förändrade av personer med ton på just dessa tecken.

 

Frihetskampen går hand i hand med att ta på sig mer ansvar för sitt eget liv och våga mer. Tyvärr kommer inte slutet på året vara Jungfruars eller Fiskarnas (slänger in den här ba) tid. Jupiter kommer påbörja sin vandring genom Skyttens tecken udner November 2018 och cirka ett år framåt, vilket skapar en härlig kvadratur (dissonans och kamp) för Jungfruar och Fiskar i synnerhet. Neptunus opposition från Fiskarna kan mycket väl se till att drömmarna inte alls går i mål, utan man hamnar i en rejäl uppförsbacke, igen. Det är en känsla av att lägga ner massvis med tid, energi, fokus och materia i något ämne, utan att få något som helst tack eller igenkännelse för det. Medan Skyttar kommer att stå på front row och dra åt sig alla ära, kommer tyvärr många Jungfruar och Fiskar slå sig blodiga i bakgrunden under slutet på 2018. Så njut av första delarna av 2018, det är ett sant år för att hitta oss själva. Vi som vi vet redan vilka är, men ni som inte gör det, detta är året det sker.

 

Stenbockar 2018

 

Ett mycket viktigt 2018 för er Stenbockar, och inte minst 2019-2020 för er som har planeter i senare graderna av Stenbockens tecken. Detta år kommer påverka främst er som har det i första 10 graderna av tecknet. Precis som Skyttar under 2015-2017 upplevde olika tryck av Saturnus på sina planeter, kommer ni att känna mycket utav Saturnus kommande åren. Men er upplevelse av pappa Tids piskrapp blir annorlunda, välkommet.

 

Från 26 Decemeber 2017 är Saturnus officiellt i Stenbockens tecken fram till 2020. Pluto har också länge varit (2008) och kommer länge till (2023) vara i Stenbockens tecken, så den energin har ni vant er vid.  Den transformation som påbörjades hos er 2008, kommer att fortsätta fram till 2023 i alla högsta grad, men Pluto påverkar nu 15 sista graderna av Stenbockens tecken i första hand. Någon resa har ni varit på sannerligen och den har varit omtumlande. Så lite ytterligare struktur och uppgörelse kommer ni glatt välkomna in i era liv med Saturnus intåg i Stenbocken.

 

Saturnus gör egentligen underverk i Stenbockens tecken, och alla som har planeter i Stenbockens tecken förmedlar och använder sig utav Saturnus energi fritt och fördelaktigt. Istället för att uppleva ansvar som tyngande och planering som daskigt rutinarbete, sprider sig en varm känsla i Stenbockens kalla inre när man behöver avrapportera resultat och skapa en handlingsplan framåt. Tiden för att skörden är här Stenbocken, och ni som inte har något att skörda än, kommer få god hjälp att så frön på ett sätt som ger skörd framåt.

 

Saturnus är hemma i Stenbocken och ger alla som har planeter där en extra boost att få ordning på saker och ting. I stort sett endast en positiv aspekt, även det kan bli "lite väl mycket" ibland. Varför händer det att man behöver sälja boende, köpa boende, bli gravid och gifta sig precis samma år? Eller göra sig av med allt man äger och flytta till ett annat land för en ny spännande jobbmöjlighet samtidigt som man träffar sitt livs kärlek och behöver pussla ihop det och ta lite viktiga beslut? Ja, det är Saturnus som är i farten och sår lite spännande frön inför framtiden, för er Stenbockar. Titta på vilket hus era Stenbocks-planeter är i natalt, så vet ni vilka områden som kommer att påverkas av detta mest. 

 

Återigen, för er som har planeter i första graderna av Stenbocken, så kommer Uranus att plötsligt infinna sig med sin lilla röst "slit dig loss", "gör vad du vill", "du vet ju vad du behöver, du behöver ingen annan." Var försiktiga med relationer ni som har planeter i Stenbockens första grader i sjunde, fjärde eller andra huset. Ni kan plötsligt få för er att göra er av med allt ni äger och har, på alla plan, och slita er loss. Det är en farlig balansgång. Jupiter och Neptunus gör sextiler till Stenbocken och det hela funkar helt okej på det stora hela. MEN, dessa kommande åren, kommer bli fullt av viktiga beslut för er att fatta, vilket ni är otroligt duktiga på att göra med en klokhet och kyld hjärna. Ni kommer utan tvekan att fatta det beslut som rätt för er, men det blir inga lättsamma år, vilket ni iofs sällan förväntar er från livet. :)

 

Summa summarum, livsutvärdering och någon förändring i livsstrukturen för Oxar, ett frihets-kämpe år med mer "vågande" och en tuff dipp på slutet för Jungfruar, och ett (och flera) år av viktiga beslut och livsgrundande för Stenbockar.

 

Let's do this, fellow jord-tecken!

 

Mvh, astrologen.