· 

Årsprognos 2018 del 1 (eldtecken): Vädurar, Lejon, Skyttar

Vilken mardröm retrograd Merkurius är denna vända! Det sitter garanterat ett hundratusentals frusterade personer på flygplatser runtom i Europa just nu.

 

Sedan hen (Merkurius är kön-neutral som planet) backade in i Skytten, började alla resenärer påverkas i allra största usträckning. Så även oss som tog det medelbra beslutet att resa under retrograd Merkurius. Nu sitter vi, likt många andra, strandade i Bryssel på grund av snökaoset som har slagit till senaste dagarna. Flygplatslivet, vad är väl det. :)

 

Därtill verkar hemsidor, mobila bank-id:n, allehanda transaktioner, min gamla telefon tillika mina nya dator ha gett upp helt och hållet. Saker har behövt bokas om och jag upplever ett allmänt kommunikations/information-kaos utan dess like, därav den dåliga uppdateringen.

 

Säg, den som är välförberedd är väl också lugn, men ack så fel man har.

 

I väntan på ordning och reda vill jag lansera en ny kategori. Årsprognoser för alla stjärntecken!

 

Jag har tidigare producerat årsprognoser månad för månad på generell transit-basis (berör alla), men kommer nu börja göra samma sak för varje enskild stjärnkonstellation. Det är inga individuella prognoser per se, utan istället en tolkning på hur yttre planeter och långsamma transiter (Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto) kan påverka individer som har mycket energi (planeter) i enskilda stjärntecken. Läs med varsamhet. Det finns många faktorer som spelar in i ditt horoskop, och en personlig årsprognos kan du beställa av mig för en slant. Har du dock många planeter/personliga punkter i en eller flera tecken som jag beskriver, så kommer du påverkas i en stor grad av nedanstående. 

 

Vi börjar med eld-tecken. 2018 kommer bli ett år som är mest fördelaktigt och gynnsamt för vatten och jord-tecken helt klart. Eld och luft-tecken kommer få kämpa rejält med kvadraturer och oppositioner från yttre planeter, och den våg av oppurtunitet och möjlighet som eld och luft-tecken har ridit på under 2015-2017 kommer nu att förankras i realitet och möta vissa utmaningar. Slutet på 2018 kommer däremot åter att bli fullt av möjligheter och tur för eld-tecken i synnerhet. 

 

Vädurar 2018

 

Ni som har planeter i Väduren, ni har haft mycket turbulenta och händelserika år 2015-2017. Både Uranus och Saturnus har rört sig i positiva aspekter till era planeter och skapat möjligheter och skarpa svängar. Det har varit ett smörgåsbord av val, vändningar och avgörande livshändelser. Ni har rusat på framåt utan att stanna upp, mer än någonsin. Beslut har behövt tas snabbt och utan underlag, livet har skakat fram gott om möjligheter till er.

 

Nu kommer tiden för att stanna upp ett tag, och evaluera. Början och mitten av 2018 bjuder på stabilisering och tar ner er på jorden igen, tillbaka till hur saker fungerar i verkligheten dvs. Första delarna av 2018 kommer de facto att bli tuffare för er, Saturnus kommer att ställa sig i kvadratur till era planeter och ni kommer behöva utvärdera och backa tillbaka för att genomleva de något snabba beslut ni har tagit under 2015-2017. Gjorde jag riktigt rätt här? Vad blir konsekvenserna av det?

 

Er förmåga att våga och framföra allt ta våghalsiga beslut (typ investera en halv miljon i Bitcoin) slår inget annat tecken, men nu kommer ett år av rena konsekvenser av det ni producerat under tidigare två åren. Beroende på vilken planet och hus som berörs i Vädurens tecken i era horoskop, kommer också konsekvenserna och resultat att dyka upp inom dessa områden. Ni kommer behöva slå på er praktiska ådra nu och få saker att fungera i praktiken, vilket inte är er främsta egenskap.

 

Ni som har planeter i 16-22 graden av Väduren påverkas dessutom av en utdragen kvadratur från Pluto, och ni bara når nya och nya nivåer av en inre transformation och personlig förändring. Det händer så mycket i era liv och inom er, att ni ständigt upptäcker nya delar av er persona, på gott och ont. Speciellt slutet på detta och nästa år blir intensivt för Vädurar. Ni lämnar 2017 och sedan 2018 med ett dån av förändring och handling. Däremellan får ni tampas med livets praktiska verklighet. Två steg framåt har i många fall blivit tre steg bakåt, sedan fem steg framåt och två tillbaka igen under 2017, och det får ni utvärdera nu.

 

Det har varit en balansgång för er mellan möjlighet/otur/snabba svängar/utdragna processer och inget har tett sig klart. Början och mitten av 2018 kommer allting helt klart, bli klart för er. En konkret wrap up av senaste två årens möjlighet och förändring, med en tursam twist på slutet av 2018.

 

P.S. September 2018 kan ni andas ut lite, då få planeter påverkar er. 

 

Lejon 2018

 

Ni har som har planeter i Lejonet har haft minst lika händelserika sista två år. Framför allt 2017 och första halvan av 2018 har varit rent av ödesdigra. Saker har skett på ett sätt som format era livsöden, livet ut. Det är ofta stora livshändelser så som möten/skilsmässor med avgörande personer, byte/uppgradering av jobb/hem/livssituation. Livet har tagit oanade vändningar som lett er in på ert öde. Det har i stort sett varit positivt och opputunistiskt för er.

 

2018 kommer inte att bli stabilare dessvärre, utan tvärtom bjuda på en del oväntade suprises. Uranus byter tecken till Oxen under våren 2018, och kommer att påverka Lejonets tecken i en kvadratur, för att sedan gå retrograd tillbaka till Väduren och skapa fortsatt förändring. Förändring är inte er kopp av té, och ni kommer att spjärna in i det sista, men fortsätta med huvudet högt och fläktande fana.

 

Ni, Lejon, har samtidigt kvadraturer från Jupiter i Skorpionen fram till November 2018, vilket skapar en hel del frustration och oturliga händelser. Slutet på 2017 och vintern ut ter sig allt fortfarande gott och väl, medan våren och 2018 framåt kommer att skapa en del plötslig förändring på den fronten som berörs i era horoskop (hus och planet). Kom ihåg att ni fortsatt under vintern och våren skapar era livsöden, och den kan komma en plötslig förändring utav era öden under denna tid. Våren och sommaren kommer att bli tuffa, utan tvekan, men vintern 2018 bjuder på oväntade händelser i en mer positiv bemärkelse. Fortsätt fokusera, så som bara ni kan, och härda ut i ganska exakt 11 månader. Er tur vänder i slutet av detta år!

 

P.S. Sommaren kommer bli en ansträngd tid på relationsfronten. Ni kommer ha svårt att förstå motparten och agera handlingskraftigt. 

 

Skyttar 2018

 

Vilken kamp det har varit för er Skyttar, de senaste två åren!

 

En slitsam sådan, mellan viljan att slita sig loss och livet som har tvingat er till rutin och konkretesering av era livsplaner. Rutin och vardag är inte er melodi! Men det är vad som har varit senaste åren. Det livet har presenterat för er senaste två åren har varit läxor och i många fall personliga svårigheter. Det har inte varit lätt och vissa av er har nästan vissnat under Saturnus tyngd genom Skyttens tecken 2015-2017. Många av er har behövt "växa upp" och fått er en törn. Er vanliga optimism och hunger på livet har livets omständigheter hållit tyglade.

 

Ni har behövt snabbt förändra era liv och plötsligt hamnat i situationer ni inte trodde ni skulle vara , eller liv ni vill leva. Drömmarna har gått i kras under senaste två åren. Ni har blvit piskade och lärda, uppläxade av pappa tid som säger "nej, det får du inte, det finns regler för hur man lever". Önskan att slita sig fri har varit påträngande och livet tog säkerligen en del oväntade vändningar senaste åren. Varför blev inte livet som jag trodde?, tänker ni.

 

Vad njuder 2018 på då? Det bjuder på större frihet och mindre tyglande. Ni kan nu drömma större, friare och mer hoppfullt. Många drömmar har gått i kras för er senaste åren, och nu kommer ni behöva återhämta er, gruppera om och skapa nya möjligheter utifrån den situation livet satt er i. 2016 var året då drömmarna skavde rejält med verkligheten, 2017 var året ni lärde er läxan att hantera konflikten dröm kotnra verklighet, och nu kommer året för re-gruppering av det som rör sig runt i era sinnen. Vintern 2018 är er tid kommen!

 

Jupiter går in i Skytten tecken i slutet av November 2018 och det ni har velat göra, kommer ni att göra då utan tvekan. Turen är då på er sida till 100%, och plötsligt blir livet allt det ni föreställt er. Så ta det lugnt till dess, återhämta er från Saturnus piskrapp under 2015-2017, anpassa era drömmar till utgångsläget och vänta in er nästa stöt, i slutet på 2018. 

 

P.S. Februari 2018 är er bästa månad för att utföra några ryck framåt, och ni kommer sjuda av energi.

 

Ha en trevlig kväll vänner, ni som står opåverkade av retro Merkurius;)

 

Mvh, astrologen.