· 

Skyttsäsong

Back to business!

 

Under en hel månad har jag förskingrat er på information om rådande planetariskt läge. Och nu är det dags att återvända dit, tills vi kör något ny serie som rör astrologi. Några förslag på vad ni skulle vara intresserade att läsa om?

 

Mycket sker under en månads tid, och framför allt så har Solen rört sig ur Skorpionens fasta grepp kring egen självutforskning och djupgrävande i egot och livets gåta. Med så mycket planeter i Skorpionen så har vi verkligen funderat... funderat, klurat, grubblat, slagits av förundran, upptäckt nya saker om oss själva och landat i emotionellt svåra, men oundvikliga beslut. Sinnestillståndet kan ha varit mörkt och påträngande, precis som Novembers kyla, regna och mörker. Men oavsett plats i livet så har alla dessa influenser tvingar oss att fundera mycket på våra egna liv och känna starkt inför det livet vi lever. Into the core så att säga. Det går inte att rusa på och blunda för saker när Skorpionen gör sin grej. Envist tvingar Skorpionens energi en tillbaka till sanningen, till ens allra djupaste önskemål och instinkter. Plötsligt står vi där mitt uppe i livet och undrar, varför är jag här? Vad är min mening? Lever jag som jag ska? Vilka problem har jag? Vad behöver jag åtgärda? Sanning är ibland smärtsam, men nyttig.

 

Detta är förstås temat för hela Jupiters transit genom Skorpionen fram till November 2018. Så inte blir vi av med dessa funderingar om våra liv, värderingar och själsliga preferenser. Men nu när Solen har klivit in i Skytten så lyfter ändå utsikternas och möjligheternas kropp sitt huvud och nosar nyfiket runt. Plötsligt vill man slita sig fri från det som har tyngt en, ta till vara på möjligheter och förändring. Livet börjar te sig väldigt intressant och attraktivt, snarare än tungt och grubblande. Dvs om vi har vidtagit åtgärder kring det som tyngt oss. Vi börjar nämligen ana en ny cykel med nya utsikter, löften och ny potential. Ett nytt år är alldeles runt kanten helt plötsligt. Och innan vi kliver in alla göromål och måsten inför jul och nyår, Stenbockens ansvar och to-do listor, kan vi vädra nya personliga vyer och möjligheter. 

 

Merkurius kommande sammansmältning med Saturnus i Stenbocken skapar en tydlig handlingsplan framåt. Dessa möjligheter, önskemål och potential grundas i en struktur och plan. Vi må vara diplomatiska och vänliga med Mars i Vågen, kör inte över någon med våra beslut och uttalanden, MEN vi är mycket stadiga på foten och i talet. Nu är det få som kan slå ner en från den insikten som Skorpionens tid har levererat. Snart går dock Merkurius retrograd och innan vi fullt ut kan sätta saker in action, kommer ett par veckor av betänketid och inre utredning.

 

Men ingen återvändo nu, Neptunus har gått stationär mitt i allt detta, och våra drömmar tar en stadig kurs framåt, istället för att vaskas på insidan. Neptunus har en diffus sida som ansvarar för det vi dagdrömmer om, våra instinktiva drifter om ett liv som är i perfekt i våra ögon, potentialen. När denna planet går stationär så skapas en vilja att förverkliga dessa drömmar. Nu skapar också Neptunus en trigon till Jupiter i Skorpionen under ett par veckor, vilket kopplar ihop drömmar med expansion och tur. Vi vill så gärna nu att det brinner inuti oss av önskan. 

 

Det hela kan kännas ofta väldigt ologiskt och man tar beslut på ren känsla, man kan känna att man inte har kontroll över situationen, vara osäker på sina beslut och ha oklara motiv och underlag inför beslut man tar. Men även om du inte vet vad som ligger på vägen framåt, så finns det som sagt ingen återvändo. Lita på din dröm, din känsla och att du inte kommer att drunkna. Där det ännu inte finns en väg, skapar man ett nytt spår. 

 

Denna transit påverkar framför allt er som har planeter i 11-14 grader av Jungfrun, Skytten, Fiskarna, Tvillingarna, Skorpionen och Kräftan. Ett oklart kliv framåt öppnar upp för många nya möjligheter. 

 

Stabilitet är alltså inte en fråga som är på tapeten just nu, och allt vi kan göra är att förlita oss på vår egen intuition och känsla. Våga er ut i det okända, ta beslut som känns rätt i hjärtat och allt kommer att falla på plats under årsskiftet, när många planeter rör sig genom Stenbocken.

 

Trevlig kväll!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Louise (Friday, 24 November 2017 08:51)

  Åh, vad jag har saknat denna typ av blogginlägg.
  Jag kan känna igen mig så mycket i denna "mörka" sinnesstämning som dragit över i November.
  Jag har varit riktigt deppig och sentimental, tänkt på dåtid mer än framtid och gråtit en skvätt över saker som skett under 2017.
  Till det mer roliga så vände det över en dag, 22/11 med Neptunus och såklart när solen gick in i Skytten. Nu känns det sjukt mycket "lättare" igen, inte alls lika deprimerat och tungt. SÅ skönt!
  Nu hoppas jag det bara blir bättre och bättre för oss Tvilling-Fiskar.. haha! Aldrig längtat så mycket till ett nytt år som 2018.

  Tack för bästa bloggen!

 • #2

  Alexandra Alvis (Saturday, 25 November 2017 12:02)

  Louise, tack för fina ord<3. Så värdefullt för mig.

  Den tyngsta säsongen är över men många som har planeter i Stenbocken kommer att ha det turbulent när Saturnus rör sig in i det tecknet. Mer om det inom kort!